Med hjælp fra Danske Ølentusiaster i Vejle serverer vi tre spændende øl, der passer godt til det danske påskebord.
Copy link address
Lars Saugbjerg , lasau@jfmedier.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
- En "Early Bird" fra Fuglsang på dåse til en meget fornuftig pris. Det er faktisk ikke en dcideret påskebryg, men en forårsbryg, der bare passer godt til det danske påskebord. Her har vi en rigtig god, gedigen frokostøl, der er fremragende til en sildemad. Det er en engelsk øltype, pale ale, med lidt bitterhed, humlesmag og en frugtagtig duft - mild sødme, der ikke skejer ud. Den har en flot ravgylden farve, rimelig klar med en let skygge. Alkoholprocenten er forholdsvis lav for en højtidsøl, nemlig 5,5. "Early Bird" beviser, at øllet på påskebordet ikke behøver at være tungt og mørkt. Denne øl har i øvrigt scoret topkarakterer ved flere påskebryg-smagninger. Foto: Lars Saugbjerg -
- Her har vi en hvedeøl fra Indslev Bryggeri på Fyn. Bryggeriet laver kun hvedeøl. Hvedeøl kan virkelig skille vandene, enten drikke man dem eller også gør man ikke. Denne skal man dog give en chance. Den vandt publikumskåringen ved Øluniverset i Bygningen forleden, og ikke uden grund. Den rammer meget bredt, for den har tilsat lidt mere humle end sædvanligt, og det giver den en anelse mere bitterhed, som tiltaler mange. Hvedeøl kan jo være helt "vingummi-agtige" i smagen, men ikke denne. En dejlig frokostøl til rejer, æg, asparge og andre lyse retter. Alkoholprocenten er på 6. Den er næsten pilsnerfarvet, men stadig uklar, dog ikke ugennemsigtig, som hvede ellers kan være. Det er skønt med hvedeøl, der har lidt kant, uden de store frugtnoter. Foto: Lars Saugbjerg -
- Vi kommer ikke uden om en Paulaner Salvator, "Frelseren", der betegnes som påskebryggens stamfader. Den er blevet brygget i flere hundrede år af Paulaner-munkene ved München. Munkene brugte øllen som næringserstatning under fasten. De skulle faste, men måtte gerne drikke øl. Flydende brød. Det er en tung herre med en alkoholprocent på 7,9. Måske er den mest velegnet til det store middagsbord med lam eller gris. Den har en fantastisk kraftig og sødlig smag. En mørk øl, der også kan nydes en sen aften i lænestolen. Humleduften er fyldig og skummet er beige. Den er til kraftige retter og efter min mening ikke til hellefisk og rejer. Pesonligt ville jeg vælge denne påskeøl, men jeg har også en sød tand. Server den ikke for koldt. Tommelfingereglen er alkoholprocenten plus to grader, lyder rådet fra Leif Vindbjærg Nielsen. Foto: Lars Saugbjerg