Annonce
- En "Early Bird" fra Fuglsang på dåse til en meget fornuftig pris. Det er faktisk ikke en dcideret påskebryg, men en forårsbryg, der bare passer godt til det danske påskebord. Her har vi en rigtig god, gedigen frokostøl, der er fremragende til en sildemad. Det er en engelsk øltype, pale ale, med lidt bitterhed, humlesmag og en frugtagtig duft - mild sødme, der ikke skejer ud. Den har en flot ravgylden farve, rimelig klar med en let skygge. Alkoholprocenten er forholdsvis lav for en højtidsøl, nemlig 5,5. "Early Bird" beviser, at øllet på påskebordet ikke behøver at være tungt og mørkt. Denne øl har i øvrigt scoret topkarakterer ved flere påskebryg-smagninger. Foto: Lars Saugbjerg
Ugeavisen Vejle

Her er tre gode øl til påskebordet

Med hjælp fra Danske Ølentusiaster i Vejle serverer vi tre spændende øl, der passer godt til det danske påskebord.

Annonce
  • - En "Early Bird" fra Fuglsang på dåse til en meget fornuftig pris. Det er faktisk ikke en dcideret påskebryg, men en forårsbryg, der bare passer godt til det danske påskebord. Her har vi en rigtig god, gedigen frokostøl, der er fremragende til en sildemad. Det er en engelsk øltype, pale ale, med lidt bitterhed, humlesmag og en frugtagtig duft - mild sødme, der ikke skejer ud. Den har en flot ravgylden farve, rimelig klar med en let skygge. Alkoholprocenten er forholdsvis lav for en højtidsøl, nemlig 5,5. "Early Bird" beviser, at øllet på påskebordet ikke behøver at være tungt og mørkt. Denne øl har i øvrigt scoret topkarakterer ved flere påskebryg-smagninger. Foto: Lars Saugbjerg
  • - Her har vi en hvedeøl fra Indslev Bryggeri på Fyn. Bryggeriet laver kun hvedeøl. Hvedeøl kan virkelig skille vandene, enten drikke man dem eller også gør man ikke. Denne skal man dog give en chance. Den vandt publikumskåringen ved Øluniverset i Bygningen forleden, og ikke uden grund. Den rammer meget bredt, for den har tilsat lidt mere humle end sædvanligt, og det giver den en anelse mere bitterhed, som tiltaler mange. Hvedeøl kan jo være helt "vingummi-agtige" i smagen, men ikke denne. En dejlig frokostøl til rejer, æg, asparge og andre lyse retter. Alkoholprocenten er på 6. Den er næsten pilsnerfarvet, men stadig uklar, dog ikke ugennemsigtig, som hvede ellers kan være. Det er skønt med hvedeøl, der har lidt kant, uden de store frugtnoter. Foto: Lars Saugbjerg
  • - Vi kommer ikke uden om en Paulaner Salvator, "Frelseren", der betegnes som påskebryggens stamfader. Den er blevet brygget i flere hundrede år af Paulaner-munkene ved München. Munkene brugte øllen som næringserstatning under fasten. De skulle faste, men måtte gerne drikke øl. Flydende brød. Det er en tung herre med en alkoholprocent på 7,9. Måske er den mest velegnet til det store middagsbord med lam eller gris. Den har en fantastisk kraftig og sødlig smag. En mørk øl, der også kan nydes en sen aften i lænestolen. Humleduften er fyldig og skummet er beige. Den er til kraftige retter og efter min mening ikke til hellefisk og rejer. Pesonligt ville jeg vælge denne påskeøl, men jeg har også en sød tand. Server den ikke for koldt. Tommelfingereglen er alkoholprocenten plus to grader, lyder rådet fra Leif Vindbjærg Nielsen. Foto: Lars Saugbjerg
Ugeavisen Vejle

Ugens foto: Et kig hen over højbanen

Annonce
Ugeavisen Vejle

Legender fra Premier League på grønsværen i Vejle: De dribler med bolden og har en overraskelse mere

Annonce
Ugeavisen Vejle

Nikolai vil sikre sin mor en tidlig pensionering - først kæmper han mod to andre vejlensiske sportsfolk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejle

Tre gode grunde til at se ansigterne

Ugeavisen Vejle

For første gang står Vejle for denne store konkurrence: Lokale talenter dyster mod hinanden

Ugeavisen Vejle

Gode tips til at leve mere klimavenligt

Ugeavisen Vejle

Leif kunne knap tænde bål - nu kan han vinde en pris

Ugeavisen Vejle

Liv fra Vejle er blandt Danmarks bedste, når hun til dagligt svinger sin kniv

Ugeavisen Vejle

Sofie og Jeppe rækker ud efter medaljer, og forventninger til dem er store

Ugeavisen Vejle

Biblioteket sætter fokus på verdensmålene

Ugeavisen Vejle

Lokale aktører hyldes for at styrke ungdommens plads i foreningslivet

Ugeavisen Vejle

Susanne har sat det nye hold i fodboldbyen: Spillerne er kendte ansigter fra finansverdenen

Ugeavisen Vejle

Mød Sara fra blokken til forfatteraften på biblioteket

Ugeavisen Vejle

Steen, Michael og Jacob udvikler fremtidens stjerner - nu får de selv en plads i rampelyset

Ugeavisen Vejle

At lære at dø

Annonce