I klummen for et par uger siden om den norske nationalgodte, Kvikk Lunsj, spurgte vi jer læsere, hvad I synes, der skal være Danmarks nationalgodte. Nu kan vi kåre en vinder.
Copy link address
Palle Søby pse@jfm.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Anthon Berg marcipanbrød findes i adskillige varianter. Den er hermed af Ugeavisen Faaborgs læsere kåret som Danmarks uofficielle nationalgodte! Foto: Palle Søby -
Historisk set kan Anthon Berg marcipanbrød godt hamle op med nordmændenes Kvikk Lunsj. Anthon Berg begyndte at lave marcipanbrød helt tilbage i 1884 - Kvikk Lunsj så først dagens lys i Norge i 1937. Foto: Palle Søby -
En læser er så begejstret for Anthon Bergs Blomme i Madeira, at han mener, den skønne portugisiske ø Madeira burde være berettiget til at være en del af det danske rigsfællesskab ligesom Grønland og Færøerne. Foto: Palle Søby -
Saltlakrids er også blandt læsernes forslag til Danmarks nationalgodte. Foto: Palle Søby -
Den norske nationalgodte, Kvikk Lunsj, er en tro følgesvend, når nordmændene skal på tur i fjeldet - sommer og vinter. For journalisten her er den også blevet en tro følgesvend på redaktionen, når eftermiddagskrisen sætter ind, og blodsukkeret skal op! Foto: Palle Søby -
Skipper's Lakridspiber er finske, så de dur nok ikke som Danmarks nationalgodte. Men Finland er seks år i træk kåret som verdens lykkeligste land - måske har det noget med lakridspiberne at gøre? Foto: Palle Søby -
De er helt sikkert populære, men i denne uofficielle kåring må de se sig slået af Anthon Berg marcipanbrød. Foto: Palle Søby -
De findes også i flere størrelser - her som minimarcipanbrød. Foto: Palle Søby -
Det holder sjældent længe, når man køber et lager af Kvikk Lunsj med hjem fra ferien i Norge. Lige pludselig er det hele spist! Foto: Palle Søby -
Smagen af Norge ... nationalgodten over alle nationalgodter!