Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Årets Landsby giver fuld valuta for pengene

Naturen fejler bestemt ikke noget i Genner og omegn. Foto: Aabenraa Kommune
Landsbyen Genner har været dygtig til at markedsføre sig som et godt sted at bosætte sig, og så er fællesskabet i højsædet. Det er byen blevet belønnet for.
Annonce

Genner: - Flyt til Genner og spar penge.

Med det slogan nedfældet på et stort banner har landsbyen Genner, der ligger 10 kilometer nord for Aabenraa, gennem lang tid forsøgt at få flere til at bosætte sig i byen. Nu bliver teksten dog snart skiftet ud, for der er sket noget i Genner, som man hellere vil slå på for at tiltrække nye borgere.

Genner er nemlig blevet kåret til Årets Landsby 2020 i Aabenraa Kommune, og det vil også blive teksten på banneret fremover.

Landsbyen med omkring 400 husstande og lidt over 750 indbyggere vandt prisen i hård konkurrence med Årslev, Bjerndrup og Holbøl, men Vækstudvalget for land og by i Aabenraa Kommune pegede i sidste ende på Genner.

- Det er meget velfortjent, at Genner kåres til Årets Landsby 2020. De frivillige kræfter i Genner sætter mange initiativer i gang, og der er stort fokus på sammenhold og samarbejde på tværs af foreninger, institutioner og erhvervsliv, siger Philip Tietje (V), der er formand for udvalget.

Vi har gjort meget ud af at arbejde sammen foreningerne imellem for at styrke fællesskabet.

Anne Marie Andresen, formand for Genner Lokalråd

Annonce

En stolt landsby

I Genner er de naturligvis stolte over at blive kåret til Årets Landsby.

- Vi er stolte og glade, men der er også sket rigtig meget i Genner de sidste par år, siger Anne Marie Andresen, der er formand for Genner Lokalråd.

Det er især fællesskabet, der er blevet styrket i Genner.

- Vi har gjort meget ud af at arbejde sammen foreningerne imellem for at styrke fællesskabet. Eksempelvis holder vi fællesspisninger fire gange om året, og forrige søndag var der 97 deltagere. Det er en stor succes med både børn og voksne, siger Anne Maria Andresen.

I indstillingen til at vælge Genner som Årets Landsby 2020 i Aabenraa Kommune lægges der da også stor vægt på, at Genner er båret af frivillige kræfter, som ved, at de skal stå sammen og løfte i flok, hvis Genner skal fortsætte den gode udvikling.

Annonce

Års møde på trapperne

Prisen som Årets Landsby vil blive overrakt til Genner Lokalråd ved foreningens årsmøde på lørdag, og det er et årsmøde, som formanden glæder sig meget til.

- Årsmødet kan ikke blive andet end godt, når vi modtager sådan en pris, siger Anne Marie Andresen.

Det bliver næstformanden for Vækstudvalget for land og by, der skal overrække prisen på lørdag, og det ser han frem til.

- Jeg glæder mig meget til, at jeg skal overrække den velfortjente pris til de mange frivillige i Genner. I Genner er de et levende bevis på, hvor langt man kan komme, når man løfter i flok, siger Erik Uldall Hansen.

Med prisen følger også 10.000 kroner, men det er endnu uvist, hvad de skal bruges til.

- Det har vi endnu ikke taget stilling til, siger Kjeld Andresen, der er kasserer i Genner Lokalråd.

Årets Landsby 2020

I forbindelse med årsmødet i Genner Lokalråd på lørdag vil prisen som Årets Landsby 2020 i Aabenraa Kommune blive overrakt.

Genner får prisen for blandt andet at have haft fokus på at markedsføre byen som et godt sted at bosætte sig.

Med prisen følger 10.000 kroner.

Genner byder også på en dejlig strand. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce