Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Årets virksomhed: Familie-foretagende blev hædret

Lasse Meldgaard, Line Meldgaard og Henrik Meldgaard fik på grund af coronarestriktionerne allerede i sidste uge overrakt prisen som Årets Virksomhed 2020 af bestyrelsesmedlem Mads Clausen. Foto: Stefan Kragh
Det blev Meldgaard Gruppen, der løb med hæderen som Årets Virksomhed 2020 i Aabenraa Kommune. - De løfter et lokalt samfundsansvar, lød det blandt andet i begrundelsen.
Annonce

Aabenraa: Aabenraa Erhvervsforening måtte gå digitalt, da man tirsdag eftermiddag holdt sin årlige generalforsamling.

Her kunne de medlemmer, der havde trykket sig ind på det udsendte link, se bestyrelsesmedlem Mads Clausen overrække prisen som Årets Virksomhed 2020 på en video, som var optaget på forhånd.

Han havde sammen med fotograf Stefan Kragh været en tur omkring Askelund, for modtageren af årets pris var nemlig denne gang Meldgaard Gruppen med de tre søskende Line, Lasse og Henrik Meldgaard i spidsen.

Syv virksomheder var blevet indstillet, men bestyrelsens valg faldt på Meldgaard med blandt andet følgende begrundelser:

"Meldgaard er en stor spiller i Aabenraa Kommune, som skaber og fastholder arbejdspladser. De løfter et lokalt samfundsansvar ved at skabe praktikpladser for ledige og jobmuligheder for udsatte borgere. De vælger fortrinsvist lokale leverandører. De sponserer og deltager aktivt i arrangementer i lokalområdet. Og så har de stort fokus på arbejdsmiljø i form af medarbejdersundhed, forebyggelse af arbejdsskader, motion, rygning, kontinuerlig efteruddannelse mv."

Annonce

Tre stolte søskende

På familievirksomheden, der i foråret i fjor kunne marker sit 50 års jubilæum, var der naturligvis glæde over det uventede skulderklap.

- Det er vi da stolte over, for vi har jo ikke været årets virksomhed før, siger Henrik Meldgaard, der sammen med sine to søskende ikke rigtig har gjort sig de store tanker om, hvordan hæderen skal markeres internt.

Pris uddelt for femte gang

Meldgaard Gruppen var den femte modtager af erhvervsprisen Årets Virksomhed, som uddeles af Aabenraa Erhvervsforening.

De tidligere modtager er:

2019: Fam. Carstensens Tehandel

2018: HLT Service

2017: H.P. Therkelsen A/S

2016: Aabenraa Havn

- Vi lister jo meget rundt på grund af coronaen. Vi har ingen interne møder af betydning, og gæster udefra har vi slet ikke nogen af, forklarer Meldgaard-direktøren.

Selv møder han ind på kontoret hver dag, for dér er han mest effektiv, men det er på Meldgaards hovedkontor som på de fleste andre arbejdspladser i øjeblikket:

- Vi har gjort som de fleste andre. Medarbejderne er her lidt på skift. Nogle har det jo det psykisk bedre med at komme på arbejde, mens andre har det fint med at arbejde hjemme.

Annonce

Godt igennem krisen

I forhold til forretningen, der jo er vidt forgrenet inden for dagrenovation, recycling, transport og handel, så er det overordnede billede, at Aabenraa-virksomheden med de i alt 650 medarbejdere indtil videre er kommet godt igennem coronakrisen.

- Vi har et par mindre handelsselskaber, hvor der er lavere aktivitet, end der plejer at være, men alt i alt er vi stort set ikke blevet påvirket. En stor del af vores forretning er affald fra husstanden, og det har der været mere af, fordi mange arbejder hjemme, og vi ikke kan rejse. Med hensyn til erhvervsaffald er mængderne faldet lidt, fordi restauranter og nogle virksomheder er lukket, men der er også stadig mange virksomheder, der har travlt, ridser Henrik Meldgaard den aktuelle situation op, hvor også der holdes gang i hjulene i transportafdelingen:

- Ja , for der er jo god aktivitet i byggeriet, ligesom landbrugssektoren, som vi kører en del for,  stadig producerer mange fødevarer.

Med prisen som Årets Virksomhed 2020 følger en skulptur i granit, der udført af den lokale billedhugger Hans Lembrecht Madsen.

Billedhugger Hans Lembrecht Madsen har skabt skulpturen til Meldgaard Gruppen. - Den øverste del symboliserer Meldgaard Holding, og som bølger i havet ruller direktiver, inspiration og nytænkning gennem virksomheden og ud til datterselskaberne, forklarer han blandt andet om tankerne bag. Foto: Stefan Kragh


De vælger fortrinsvist lokale leverandører. De sponserer og deltager aktivt i arrangementer i lokalområdet. Og så har de stort fokus på arbejdsmiljø.

Fra indstillingen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce