Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Økonomien er snart på plads: Nu går fremadstormende forening i gang med ny bane

Formand Birger Hansen og næstformand Gunnar Nielsen glæder sig. Bag dem er den høj, der skal fjernes for at gøre plads til padelbanen. Foto: Timo Battefeld
Inden længe kan Rødekro Tennis Klub byde på en helt ny sportsgren. I hvert fald er arbejdet med den nye padelbane begyndt. Flere fonde og virksomheder har indtil videre bidraget.
Annonce

Rødekro: Nu ligger det fast.

I sensommeren luftede Rødekro Tennis Klub tankerne om en padelbane, som skulle trække nye medlemmer til. Nu er økonomien tæt på at være på plads, og det indledende arbejde er faktisk allerede gået i gang, så banen kan stå klar senest i begyndelsen af maj.

- Vi har været meget heldige med at søge de rette sponsorer, der betyder, at vi nu kan gå i gang. Det oprindelige budget var på 416.000 kroner, men det bliver lidt større - 450.000 kroner - fordi vi har valgt en lidt dyrere bane. Så tæller det i den anden retning, at vi har fået et rigtig godt tilbud fra en entreprenør, som skal rette hele området til, så der kan blive lagt beton, siger formand Birger Hansen.

Padel er en blanding af tennis og squash og beskrives af DGI som et bud på en ny folkesport i Danmark.

Listen med bidragsydere til Rødekro-projektet tæller indtil videre 11 sponsorer.

- Og så er der endda nogen, vi ikke har hørt fra endnu. Men jeg tror, vi har været heldige med at være et skridt foran, for mit indtryk er, at der er rigtig mange andre byer, der vil til at lave sådan nogle baner nu, og de søger jo alle sammen fonde. Den del er vi ved at være forbi nu, siger Birger Hansen.

De har spyttet i kassen

SE Vækstpulje

Fabrikant Mads Clausens Fond

Sparekassen Løgumkloster Fond – Den Jyske Sparekasse

BHJ-Fonden

Nordea-fonden

Friluftsrådets anlægspulje

Rødekro Udviklingsråd

Velux Fonden

Bedsted Lø Grusværker

Entreprenør BHC, Rødekro

A-Sport, Skive

Annonce

Ikke alle forstår

Han fortæller, at tennisklubbens medlemmer er spændte på det nye tiltag. Men padel-projektet er også blevet mødt med en vis skepsis.

- Det er jo noget nyt, og det er ikke alle, der ved, hvad det er. Det er heller ikke alle, der forstår, hvad det kan betyde for en klub som vores. Men meningen er, at det skal holde vores medlemstal oppe. I Varde lavede de en bane og fik uden videre 50 medlemmer yderligere, siger Birger Hansen, som selv håber på mellem 60 og 80 mere.

- Det kommer, det er jeg ikke i tvivl om, siger formanden, som sidste år kunne fortælle den glade nyhed om, at klubben havde hævet medlemstallet fra 67 til 140 på bare tre år.

- Vi har kæmpet for det, og nu skal det stabiliseres, siger Birger Hansen.

Han tror også, det vil være godt for Rødekro som by.

- Det vil gøre det mere interessant at flytte til byen. Indbyggertallet er faldende, og så er vi nødt til at skabe nye ting og gøre os mere tiltrækkende. Nu har vi også lige fået en ny skole, og det her er så vores lille bidrag, siger Birger Hansen.

Målet er at have banen klar til Tennissportens Dag den 2. maj.

Padel

  • Padel er ofte beskrevet som en kombination mellem squash og tennis.
  • Trods forskelligheder mellem tennis og padel er lighederne mange. De er begge en ketchersport, og bolden i padel minder om en tennisbold – blot med et lidt lavere tryk, så farten er nedsat.
  • Pointsystemet er også det samme, og meget af den grundlæggende teknik fra tennis kan overføres til padel.
  • Padel spilles på en bane, der er 20 x 10 meter med et net i midten og vægge rundt om banen, der må bruges som bander i et vist omfang.
  • Hvor tennis handler om præcision og fart, handler padel mere om udholdenhed.
  • Hvor et hårdt slag i tennis ofte kan afgøre en duel, giver det i padel modstanderne muligheden for at lade bolden passere op i banden, når den kommer retur – måske i en meget bedre position.
  • Derudover spilles der padel med underhåndsserv, og de fleste spil er doubler.
  • Kilde: DGI
Tennisklubben skal selv levere en del af arbejdet, for at projektet kan lade sig gøre. Derfor var der arbejdsdag i weekenden, hvor der skulle fjernes fliser. Til venstre er det træner og bestyrelsesmedlem Mikael Nielsen. Foto: Timo Battefeld
Det er sådan en bane, spillerne i Rødekro kan se frem til at spille på. Foto: A-Sport
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce