Annonce
Ugeavisen Aabenraa

20.000 tilmeldte i Sønderjylland: Royal Run udsættes for tredje gang

Kronprinsfamilien deltager ved Royal Run. Arkivfoto: Jan Kejser
Den store sportsbegivenhed Royal Run Sønderjylland, som skal finde sted i Sønderborg, bliver flyttet til september.

Sønderborg: Over 20.000 mennesker har meldt sig til Kronprins Frederiks løb Royal Run i Sønderborg den 24. maj i år. Men nu flyttes begivenheden endnu engang på grund af usikkerheden omkring corona-situationen. Den nye dato bliver søndag den 12. september 2021.

Det fortæller talsmand for Royal Runs styregruppe, Morten Mølholm Hansen, direktør i Danmarks Idrætsforbund:

- Med den store usikkerhed, der er omkring corona-situationen, tror vi ikke, at vi allerede i maj måned kan gennemføre Royal Run i den størrelse og det format, der kendetegner begivenheden. Royal Run kan ikke nedjusteres og tilpasses corona-restriktioner i samme omfang som andre motionsløb, blandt andet fordi arrangementet skal kunne hænge sammen økonomisk, siger han.

Han glæder sig over datoen i september.

- Vi forventer, at der til efteråret er bedre muligheder for at lave et stort, festligt Royal Run, og i samarbejde med de lokale foreninger og klubber, der står for afviklingen i byerne, har vi fundet en ny dato, så vi i fællesskab kan invitere danskerne til Royal Run i september – selvfølgelig i tråd med de retningslinjer, der fortsat måtte være på det tidspunkt, siger Morten Mølholm Hansen, der tror, at 2021 ser lys ud på grund af de vacciner, der er på vej.

Annonce

Corona udsætter drømme

Royal Run skulle have foregået i juni 2020, men det blev på grund af corona-situationen flyttet til september 2020. Da pandemien ikke lod slå sig ned, blev løbet flyttet til maj 2021.

På Instagram har kronprins Frederik lagt denne hilsen ud:

- I snart et år har det været et vilkår for os alle sammen, at vi skulle ændre vores planer og drømme. Sådan har det også været for Royal Run. To gange tidligere har vi udskudt løbet, og vi må igen erkende, at det ikke er realistisk at gennemføre motionsløbet i maj. Det er derfor besluttet at udskyde Royal Run endnu engang. Jeg håber på, at mange af jer vil bruge tiden frem til den 12. september på at fastholde den glæde ved motion og løb, som Royal Run allerede har brag med sig.

Royal Run oplyser, at alle tilmeldte vil blive overflyttet til den nye dato, eller man kan vælge at få pengene refunderet.


Jeg håber på, at mange af jer vil bruge tiden frem til den 12. september på at fastholde den glæde ved motion og løb, som Royal Run allerede har brag med sig.

Kronprins Frederik


Royal Run

Royal Run blev første gang holdt i 2018 i anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag. Her var 70.500 tilmeldt i Danmarks fem største byer.

Royal Run afvikles i Sønderborg, Aalborg, Odense, København og Bornholm. Kronprinsen deltager i alle byer undtagen på Bornholm.

I alle byer kan man vælge at gå eller løbe på enten one mile (1,6 km), 5 km og 10 km.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce