Annonce
Ugeavisen Aabenraa

5000 elever er klar til stor julemusical: GospelFamily forbereder sig på tre corona-scenarier

GospelFamily er klar med årets julemusical, hvor 5000 elever er tilmeldt. Lige nu holder koret vejret og håber, at corona-situationen ikke spænder ben for de ti planlagte koncerter. Foto: Ludmilla Parsyak
GospelFamily har udsolgt til flere af deres skolekoncerter, som måske hænger på vippen. Lige nu forbereder de sig på tre corona-scenarier.

Aabenraa: Fire koncerter er allerede udsolgt, og folkene bag GospelFamily følger lige nu corona-situationen tæt, da den igen i år kan få betydning for koncerterne.

- I Esbjerg har vi været nødt til at skille over 300 tilmeldte elever fra, så der kan dannes plads mellem klasserne og de deltagende skoler. Det viste sig at være en upopulær beslutning med kritik fra lærerne til følge. Det giver dog også et billede af, hvor gerne lærere og elever vil opleve den slags arrangementer, som vi som sønderjysk kor kan tilbyde, siger Torben Callesen fra GospelFamily i en pressemeddelelse.

Lige nu har GospelFamily's Gospel Musical Akademi et samarbejde omkring skolekoncerter i Esbjerg Musikhus, Sønderjyllandshallen og Grejsdalens Efterskole. 5000 elever er tilmeldt de 10 koncerter, som koret giver de tre steder.

Annonce

- Vi forbereder os på tre scenarier:  En mirakuløs stagnering af situationen, hvor vi ikke behøver foretage os yderligere, indføring af restriktioner og aflysninger, siger Torben Callesen.

Håbet er blevet tændt

Restriktioner kan betyde, at koret bliver nødt til at skære ned i tilmeldte publikummer og også droppe just-dance sekvenserne, hvor hele salen danser med på nogle af julesangene. Ved aflysning håber GospelFamily at kunne streame koncerten 9. december til alle de skoler, som er interesseret i en online koncert med dans og sang.

- Kort sagt, så er covid-19 noget af det mest stressende en korforening kan komme ud for, men vi har gennem hele forløbet gjort det til en dyd at få det bedste ud af de rammer, vi får stillet til rådighed, forklarer Torben Callesen.

Årets julegospelmusical "Håbet er blevet tændt" tager med afsæt i juleevangeliet fat om tunge følelser som sorg, ensomhed, mindreværd, vrede, jalousi etc., da to engle fører en håbløs pige tilbage til år 0 for at give hende håbet tilbage.

Da hun ser Marias bekymringsløshed, Josefs vrede, Herodes' jalousi og alle de andre personers følelser fra beretningen, lægger hun skridt for skridt de tunge følelser fra sig med god hjælp fra to ihærdige engle og et festfyrværkeri af gospelmusicalsange.

Kort sagt, så er covid-19 noget af det mest stressende en korforening kan komme ud for, men vi har gennem hele forløbet gjort det til en dyd at få det bedste ud af de rammer, vi får stillet til rådighed.

Torben Callesen
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vi bruger flere og flere penge på skønhed: Julie vil gerne være den bedste udgave af sig selv - kvinder står i kø for at få tid i hendes vippeklinik

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester har fået corona - går glip af første byrådsmøde

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ejendomsmægler flytter et skridt ned ad bakken: - Det er byens bedste beliggenhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa sagde farvel til en stor erhvervsmand

Ugeavisen Aabenraa

Uddrag fra Peder Meldgaards biografi: Ingen jammer fra min side. Kun tak.

Ugeavisen Aabenraa

Historisk interessante togskinner kan give problemer for kendt julehjerteby

Ugeavisen Aabenraa

Vi kan lære af Peder Meldgaards liv: Smid filtret væk og engagér dig i din by og dine medmennesker

Ugeavisen Aabenraa

Stor opbakning til byens butikker: Aabenraaerne har købt lokalt gavekort for tre millioner kroner

Ugeavisen Aabenraa

Lokal yin yoga-lærer udgiver digtsamlinger

Ugeavisen Aabenraa

Team Rynkeby lancerer deres egen øl: Skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Annonce