Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa Boldklub fejrer 100 år

Borgmester Thomas Andresen var med til præsentationen af jubilæumsbogen i anledning af at Aabenraa Boldklub fylder 100 år. foto: Karin Riggelsen - Der Nordschleswiger
Aabenraa Boldklub fejrer denne november 100-års jubilæum. I den forbindelse er det vanlige jubilæumsskrift udvidet til en bog, der på 157 sider skildrer de sidste 100 års fodboldhistorie i gult og blåt. I lørdags blev bogen ”Det næste mål – Gult og blåt i 100 år” præsenteret til jubilæumsfejring i Frøforsyningen.
Annonce

Aabenraa: 100 år og langt flere mål senere består Aabenraa Boldklub endnu. Den netop udkomne bog af journalist Poul-Erik Thomsen sætter forstørrelsesglasset på klubbens lange historier med op- og nedture. Og dét skulle fejres i lørdags med taler og coronavenlig jubilæumsfejring. Den egentlige fejring af jubilæet måtte rykkes til uge 23 næste år. På talerstolen var blandt andre at finde borgmester Thomas Andresen og formand for Aabenraa Boldklub, Per Hartung og forfatter til bogen, Poul-Erik Thomsen.

Annonce

Lokalhistorie i gult og blåt

Et stort tema i den nyudkomne bog er selvsagt det legende-skabende oprykningshold fra ’72, der spillede sig op i Danmarks næstbedste række - og man kan da også læse i detaljer om oprykningskampen, der skulle gå over i den lokale fodboldhistorie. Men selv hvis man kender alt til drengene fra ’72, vil man stadig kunne lære noget nyt af bogen.

Læseren bliver ført igennem kapitler, der handler om blandt andet klubbens opstart for 100 år siden, et Danmarksmesterskab i ’78, kvindefodboldens historie i AaBK og selvfølgelig også lidt om nutidens fodboldklub.

Hvis det kribler i fingrene for at lære mere om de blå og gule, kan jubilæumsbogen ”Det næste mål – Gult og blåt i 100 år” findes i lokale boghandlere eller på Aabenraa Boldklubs hjemmeside. Bogen koster 100 kroner.

Unge og gamle medlemmer af AaBK var med, da jubilæumsbogen blev præsenteret forleden. foto: Karin Riggelsen - Der Nordschleswiger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce