Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa Live har skubbet koncerter til efteråret: Men får folk lov at komme - og tør de?

Sanne Salomonsen har tidligere optrådt på Gazzværket. Hun vender tilbage den 13. november, hvor hun optræder sammen med Electric Guitars. Arkivfoto
Det er lykkedes Aabenraa LivE at rykke de fleste koncerter, så efteråret bugner af gode musiknavne. Men økonomien står og falder med, hvornår og hvordan koncerter bliver mulige, og om publikum tør komme.
Annonce

AABENRAA: Bandet Love Shop skulle have spillet i Nygadehuset 12. april. Den koncert er nu rykket til 22. november. Jan Gintberg skulle have optrådt på Gazzværket 30. april. Han kommer i stedet 27. oktober.

Sådan er det gået med langt de fleste arrangementer, som udbydes under Aabenraa Live. De er blevet rykket til efteråret og foråret.

- Vi har kun været nødt til at aflyse nogle enkelte arrangementer. Der har været et godt samarbejde mellem kunstnere, agenter og spillesteder, så det er lykkedes at flytte langt de fleste, siger Morten Vilhelm, der er chef for Aabenraa Live.

Derfor er han indtil videre fortrøstningsfuld i forhold til økonomien:

- Hidtil har vores tab ligget på under 100.000 kr., så det er ikke så slemt. Det burde kunne rette sig selv i løbet af året og næste år, siger han.

NEDLUKNINGEN

  • 6. marts: Regeringen henstiller, at alle arrangementer med 1000 personer og derover aflyses eller udskydes.
  • 11.marts: Regeringen udsteder forsamlingsforbud for over 100 mennesker. Skoler og daginstitutioner samt værtshuse, natklubber og restauranter skal lukke.
  • 14. marts: Regeringen lukker grænsen, fraråder al unødig udrejse og hjemkalder ca. 100.000 danskere, der opholder sig i udlandet.
  • 17. marts: Regeringen udsteder forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end ti personer er samlet. Forbuddet bliver siden forlænget flere gange, senest den 7. maj.
  • 6. april: Forbuddet mod ”store forsamlinger” bliver forlænget til og med august.
  • 21. april: Grænsen for ”store forsamlinger” bliver fastsat til 500 personer.
  • 7. maj: Regeringen melder ud, at hvis udviklingen i virus fortsat er under kontrol vil diskoteker, spillesteder og natteliv kunne genåbne i begyndelsen af august. Samtidig fastholdes forbuddet mod forsamlinger på over 500 foreløbigt til og med august. Og der lægges op til, at grænsen på ti personer kan hæves til 30-50 i fase 3 fra 8. juni.
Annonce

Skræmte eller sultne?

Morten Vilhelm venter derfor spændt på, hvornår regeringen igen vil tillade forsamlinger, der gør det muligt at holde koncerter. Indtil videre må man ikke være mere end ti personer samlet, spillesteder og natklubber skal, ifølge den seneste udmelding fra regeringen, holde lukket indtil begyndelsen af august, og arrangementer med over 500 ikke kan blive til noget før tidligst 1. september.

- Det er afgørende for os, hvordan folk vil reagere, når vi må åbne igen. Tør de at komme til koncert i efteråret? Hvis de ikke tør, begynder det at blive alvorligt for vores økonomi. Men det kan gå begge veje. Måske vil de købe flere billetter, fordi de endelig kan komme til koncert, siger Morten Vilhelm.

Det spiller også ind, hvilke retningslinjer der bliver for åbning.

- Hvis vi skal åbne med to meters afstand, kan det blive en udfordring for små spillesteder. Hvis vi kun må lukke 20 mennesker ind, skal vi til at genforhandle kontrakterne med de optrædende, siger Aabenraa Live-chefen.

Annonce

Billetsalg står stille

Lige nu står billetsalget stort set stille. Normalt er det ellers i april og maj, at de fleste billetter ryger igennem onlinesalget, hvorefter der kommer en stille sommerperiode indtil midten af august.

På grund af flytningerne af koncerter har Aabenraa Live ellers et ekstra stort musikprogram i efteråret.

- Så jeg håber, at folk tager revanche i den her specielle situation. Jeg vil klart opfordre folk til at feste. Det tror jeg, at de vil, så jeg er optimistisk, siger Morten Vilhelm, der nu er i gang med at sammensætte programmet for 2021 sammen med Aabenraa Livs kunstneriske leder, Bitten Lehmann-Poulsen.

- Vi holder lidt igen indtil videre, men vi har allerede enkelte gode ting på bedding, siger Morten Vilhelm.

På programmet i foråret er blandt andet en stand up-forestilling 8. maj på Gazzværket med Uffe Holm. Den handler såmænd om den hjemsendte familie med overskriften StayTheFuckHome.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce