Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa udvikler sig langs fjorden

Aabenraa Kommune er begyndt at kigge på, hvor fremtidens parcelhuse kan ligge, og staten har nu godkendt to nye områder ved Hostrupskov og ved Dyrhave. Arkivfoto: Claus Thorsted.

Aabenraa Kommune har fået lov til at afsætte områder i Hostrupskov og ved Dyrhave til nye boliger. Erhvervsstyrelsen har nikket ja til udvikling i kystområder.

Annonce

Det er næppe alle medlemmer i det nuværende byråd, der får lov til at opleve de nye huse, som på længere sigt kan opføres øst for Vingelhøjkvarteret i Hostrupskov og nord for Dyrhave på Løjt Land.

Kommunen har nemlig haft den rigtig stærke fremtidskikkert for øjnene og fundet steder, der om nogle år kan udvikles til parcelhuse eller lignende boligformer.

Det har vist sig, at folk gerne vil bo i Aabenraa, mens det kniber mere med at sælge huse og grunde i landområderne. I Aabenraa er det svært at finde egnede områder til nye udstykninger, og derfor begynder politikerne nu at kigge på områderne syd og nord for fjorden, hvor det også er attraktivt at bo.

I september 2017 besluttede byrådet at søge staten om lov til at lave udvikling i de to området nær kysten, og nu har kommunen fået besked om, at Erhvervsstyrelsen vil imødekomme ønsket.

Der er dog taget et lille stykke ud af området ved Dyrhave på grund af en fredning.

Ni hektar ekstra til boliger

De to områder, som Erhvervsstyrelsen nu har godkendt som kommende boligområder, omfatter 6,1 hektar i Dyrhave og 3,6 hektar ved Hostrupskov.Desuden er 7,2 hektar ved Krusmølle godkendt som udviklingsområde.

Annonce

Krusmølle

I samme ombæring har kommunen fået lov til at inddrage området ved Krusmølle til fremtidigt udviklingsområde. Det er en forudsætning for, at kommunen senere kan give lov til, at ejerne af Krusmølle kan etablere nye bygninger på arealet.

Der er endnu lang vej til, at der kan bygges i de tre områder. I første omgang skal kommunen i forbindelse med den kommende kommuneplanlægning ophæve nogle af de restriktioner, der gælder for de tre områder. De er alle omfattet af det, der kaldes Grønt Danmarkskort, og desuden er Dyrhave og Krusmølle omfattet af landskabsinteresser.

Aabenraa Kommune har ikke mange ledige byggegrunde i øjeblikket, men to nye udstykninger er på vej, og de vil blive bebygget, før det bliver aktuelt at bygge ved Vingelhøj og Dyrhave.

Det gælder en større privat udstykning ved Stolligvej og en lidt mindre privat udstykning ved Gammel Tøndervej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce