Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa-skoler har sat madkundskab og Verdensmål på skemaet

Eleverne på Fjordskolen, Høje Kolstrup Skole, Kliplev Skole, Kongehøjskolen og Ung i Aabenraa har fået ernæring, madspild og mad uden kød på skoleskemaet. Pressebillede
Undervisningsmateriale er gjort tilgængeligt for alle skoler i landet efter forsøgsprojekt med 35 klasser.

Aabenraa: Eleverne på Fjordskolen, Høje Kolstrup Skole, Kliplev Skole, Kongehøjskolen og Ung i Aabenraa har fået ernæring, madspild og mad uden kød på skoleskemaet.

Det er sket, efter Spar Nord Fonden, i samarbejde med Danmarks Lærerforening, i starten af 2020 gennemførte et pilotprojekt, hvor 35 folkeskoleklasser over et otte-ugers forløb terpede og spiste sig gennem madkundskab.

Projektet har været så stor en succes, at Spar Nord Fonden nu gør undervisningsmaterialet tilgængeligt for alle folkeskoler i hele landet fra næste skoleår.

Annonce

– Madkundskab i sig selv er både et vigtigt fag, og nu også et eksamensfag som valgfag. I kombination med FN’s Verdensmål giver faget en oplagt mulighed for at tale om klima, miljø, madspild og bæredygtighed, som teoretisk baggrund for fornuftig madkundskab. Vores håb om, at rigtig mange madkundskabslærere i hele Danmark vil bestille og benytte materialet, er indfriet. Det tegner til, at vi skal sende mere end 90.000 bøger afsted til langt over 600 skoler i Danmark, siger Elisabeth Rosenbeck Viksnins, fra Spar Nord Fonden i en pressemeddelelse.


Det tegner til, at vi skal sende mere end 90.000 bøger afsted til langt over 600 skoler i Danmark.

Elisabeth Rosenbeck Viksnins, Spar Nord Fonden


Det nye undervisningsmateriale består af både lærermateriale samt opskriftsbog og teoribog i farver og hardback til samtlige elever.

Med nyudviklet og let tilgængeligt teorimateriale samt nye lækre retter, tager forløbet udgangspunkt i FN’s Verdensmål 12, som blandt andet handler om ansvarligt forbrug, produktion og reduktion af madspild.

1100 folkeskoler i hele landet har modtaget tilbud om klassesæt af teori- og kogebøger. I Syddanmark har 174 skoler på nuværende tidspunkt benyttet sig af tilbuddet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester vil ikke kede dronningen med historiske detaljer: Hun skal høre, hvordan det er at være sønderjyde med stort S

Annonce