Annonce
Ugeavisen Aabenraa

AaIG-Formand har fået mails om tilbagebetaling af kontingent: Så dør vi som forening

I 2019 havde AaIG sin seneste gymnastikopvisning. I år er andet år uden de traditionelle opvisninger, som også giver penge til den lokale forening i form af entré. Arkivfoto: Søren Gylling
Formand for AaIG Idræts- og gymnastikforening har efter måneders manglende træning og nu aflysning af opvisningerne fået mails med krav om tilbagebetaling af kontingent.

Aabenraa: Siden midten af december har de 900 medlemmer af AaIG Idræts- og gymnastikforening ikke kunnet træne sammen på grund af restriktionerne.

Nu er forårets opvisninger også aflyst, og den manglende valuta for de 700 kroner, som medlemmerne har betalt i kontingent, har fået nogle forældre og medlemmer til at stille spørgsmålstegn ved, om ikke foreningen burde betale kontingentet tilbage.

- Jeg forstår godt, at de gerne vil have pengene tilbage, men det kan vi ikke give dem. Så dør vi som forening. De penge, vi har fået ind i kontingent, er med til at redde os nu, hvor vi heller ikke i år får nogen entréindtægter fra opvisningen. Det er jo andet år uden opvisning og de dertilhørende indtægter, og derfor retter vi os efter den udmelding, der er kommet fra DGI,  fortæller formand for den lokale forening, Louise Brage Bjerregaard.

Hun glæder sig over, at hendes mailboks ikke har været rødglødende efter foreningen den 1. februar meldte ud, at sæsonen var slut.

- Ud af 900 medlemmer har jeg fået en håndfuld mails, og jeg hører ikke meget negativt om vores beslutning. Jeg forstår godt frustrationen, og jeg er glad for, at vi har de bedste gymnaster, som udviser samfundssind, siger hun.

Allerede ved sæsonens begyndelsen forberedte bestyrelsen instruktørerne på, at der nok heller ikke ville komme en opvisning i år.

- Vi sagde til dem, at de skulle lade være med at sætte næsen op efter opvisningerne, for vi havde på fornemmelsen, hvor det bar hen. Men der er rigtig mange følelser involveret, så der var mange, der blev rigtig kede af det, da de blev en realitet, siger Louise Brage Bjerregaard.

DGI har åbnet op for, at de lokale foreninger kan lave en sommersæson, og det ser den lokale formand også som en mulighed, hvis trænerne er med på idéen.

- Vi vil ikke presse noget ned over hovedet på dem. Der er ingen døre, der er lukkede. Lige nu sidder vi og planlægger den nye sæson, og den går vi ud fra bliver normal, siger formanden.

Sådan siger DGI om kontingentet

"Rent juridisk kan medlemmer ikke stille krav om at få en del af et kontingent betalt tilbage, selvom træningen og aktiviteterne er aflyst i en periode. For kontingentet er udtryk for en betaling for det at være medlem i en idrætsforening og ikke for en specifik ydelse"


Jeg forstår godt, at de gerne vil have pengene tilbage, men det kan vi ikke give dem. Så dør vi som forening.

Louise Brage Bjerregaard, formand


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce