Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Akustikken gav problemer: Restaurant Knapp har sat en dæmper på den store sal

Per Dupont Holdt viser én af de vægge, der er blevet lydisoleret på Restaurant Knapp. Foto: Claus Thorsted
Maden er fremragende, omgivelserne skønne, men akustikken i den store sal på Restaurant Knapp var indtil for nylig øredøvende. Nu er der opsat lyddæmpning. Og gæsterne er glade.
Annonce

Stollig: - Det er noget af det bedste, der er sket for Restaurant Knapp i de 32 år, jeg har været hér.

Restauratør Per Dupont Holdt er ikke i tvivl. En lyddæmpning i den store sal har vist sig at være så effektiv for akustikken, at selv store selskaber i lokalet kan afvikles uden problemer.

En lyddæmpning har stået på Restaurant Knapps ønskeseddel i lang tid, erkender restauratøren.

- Vi vidste godt, at lyden var et problem. Vi havde et par klager fra nogle gæster. De var godt nok glade for maden, servicen og omgivelserne, men for nogles vedkommende var oplevelsen blevet ødelagt af akustikken. Det er vi naturligvis kede af, lyder det fra datteren Sabrine Dupont, som har overtaget etablissementet efter sin far.

Omvendt var det især musikere, der var glade for rummets efterklang.

- De syntes jo, at det var et lækkert lokale at spille i - især solomusikere, tilføjer Sabrine Dupont.

I lang tid blev lydproblemerne anset som et nødvendigt onde. Især fordi restauranten henter 60 procent af sin omsætning i selvsamme sal.

- Salen er i gennemsnit optaget fem gange om ugen. Den bedste musik for en restauratør er jo lyden af bestik på porcelæn, bemærker Per Dupont Holdt med et smil.

De lyddæmpende plader er godt fem centimeter tykke og sættes uden på den eksisterende væg. Foto: Claus Thorsted
Annonce

Forskellen er til at høre

Nu er rummet så godt som færdigt. Og forskellen er slående.

- Vi havde et større selskab sidste weekend plus et tre mands orkester hér i salen. Alle kunne snakke sammen og høre, hvad der blev sagt. Det var helt fantastisk.

Rummet er blevet lydisoleret på væggene med plader på knap seks centimeters tykkelse.

- Vi troede jo, at det var loftet, der skulle have akustikplader. Det er noget nyt, der er kommet frem. Det er endda et lokalt firma - Rockidan i Aabenraa - der har leveret systemet kendt under navnet akustikpuds, forklarer Per Dupont Holdt.

Både han og Sabrine Dupont er blevet så glade for resultatet, at også pavillonen skal have samme tur. Selv om der kun er 45 siddepladser med udsigt til parken, så er der også hér et problem med lyden.

Gæsterne har også lagt mærke til forandringen, lyder det fra Sabrine Dupont:

- Vi havde et par, der havde hørt, at akustikken var blevet bedre. De valgte at annullere den fest, de havde bestilt et andet sted. Og de ville gerne sidde i den store sal igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce