Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Allan fejrer 25 år på stadion: Jobbet er en livsstil for mig

Jobbet på Aabenraa Stadion er med til at holde den snart 60-årige Allan Schmidt i god form. I højsæsonen går han mellem 15 og 20 kilometer om dagen på jobbet, og så elsker han også at gå lange ture med konen eller cykle mountainbike, når han har fri. Foto: Mette Christine Schulz
Jobbet på Aabenraa stadion er en livsstil for Allan Schmidt. Han har i 25 år sørget for at give brugerne gode forhold, og selv elsker han at arbejde udendørs og have et job med stor frihed.

Aabenraa: - Du er der jo alligevel altid, så du kan lige så godt søge jobbet.

Sådan var beskeden fra hustruen Helle, da Allan Schmidt i 1996 nævnte for hende, at jobbet som stadioninspektør på Aabenraa Stadion var blevet slået op.

Allan fulgte hustruens ord, søgte jobbet og fik det, og den 7. maj kan han derfor fejre 25 års jubilæum som stadions mand.

Han er den, som sørger for, at græsset er slået, banerne er kridtet op, at gruset på tennisbanerne er skiftet - ja, at alting fungerer for dem, der bruger stadions arealer.

- Min primære opgave er at gøre det bedste for brugerne. At give dem gode forhold. Derfor var jeg også glad for, at vi kom med ind under Arena Aabenraa, for da skulle jeg ikke længere bruge tid på administrativt arbejde. Det er ikke mig at sidde på et kontor. Jeg vil hellere ud og gøre gavn for brugerne, siger han.

Gavn er der ingen tvivl om, at han gør, men Aabenraa Stadion er også meget mere end et arbejdssted for ham. Det er et sted, hvor han selv er kommet i over 50 år for at spille fodbold og være aktiv i Aabenraa Boldklub som træner, dommer og far til to fodboldspillende døtre.

- Jeg har nok tilbragt halvdelen af mit liv her, så jobbet er en livsstil for mig. Hele familien har altid været meget herude, og det er ikke et 8 til 16 job, men det passer mig fint. Du er nødt til at være på hele tiden, og det kan jeg godt lide, fortæller han.

Annonce

Elsker at arbejde udenfor

For Allan Schmidt er det en frihed, som han sætter stor pris på. At jobbet så også er udendørs blandt en masse mennesker, er perfekt for ham.

- Jeg elsker at arbejde udenfor i al slags vejr. Når jeg så samtidig interesserer mig for sport og trives blandt mennesker, så er det her jo perfekt, for der er nogen at tale med hele tiden, smiler han.

Lige nu er han og de to andre medarbejdere ved at gøre klar til, at sæsonen begynder på alle stadions faciliteter. Marts, april og maj er de måneder med mest arbejde, for her skal 1,5 ton grus på tennisbanerne blandt andet skiftes, fodboldbanerne skal måles op og kridtes, målene skal gøres klar, og alt skal også være klar til, at atletiksæsonen begynder.

- Der er en hel fast årsrytme, og alle sportsgrene vil jo gerne være dem, der kommer først i køen. Vi har heldigvis et godt samarbejde med klubberne, og de er gode til at hjælpe med både at gøre klar, men f.eks. også med at søge fonde, hvis de gerne vil have noget bestemt. Jeg er blevet god til at sno mig med årene og forklare dem, at de også skal bidrage, for der er ikke penge til alle deres ønsker, siger Allan Schmidt.

Annonce

Gerne Rock i Aabenraa igen

Ud over de daglige gøremål, så er der også alle de store arrangementer som DHL-Stafetten og specialskolernes idrætsdag, hvor Allan og hans ansatte har travlt med at gøre klar og forberede. I fem år i 00'erne var der også hvert år den store koncert Rock i Aabenraa på stadion, og det er en event, som stadionmanden godt kunne tænke sig at genoplive.

- Det kunne være fedt. Stadion skal være for alle og ikke kun for dem, der dyrker sport. Selvom vi boede her i to uger for at bygge op og siden reetablere banerne, så var det sjovt og helt fantastisk at være med til, fordi det var noget andet, siger han.

Allan Schmidt har mange varierede opgaver på stadion, og det er med til at give ham glæde ved sit arbejde. Her er han i gang med at måle 5-mands baner af. Foto: Mette Christine Schulz

De naturskønne omgivelser ved stadion indbyder nemlig til en hyggelig dag med musik, synes han, og Aabenraa er i det hele taget heldige med den måde, som stadion er bygget på.

- Det er flot anlagt og genialt med de store kastanjetræer rundt om stadion. Jeg nyder det hver dag, og naturen kommer tæt på, når jeg ofte ser harer, rådyr og egern her. Det er godt for sjælen, siger han.

Annonce

Ikke pension lige nu

Ud over 25 års jubilæum runder Allan Schmidt også en anden milepæl i år - nemlig de 60 år. Pensionen lurer i horisonten, men det bliver ikke i den snarlige fremtid, at han tager det skridt. At hjælpe den nye centerleder Rasmus Gansler godt i gang er én af hans prioriteter lige nu.

- Så må vi se derefter. Jeg har været igennem mange forandringer i min tid her, men som det kører nu, er det godt. Vi hjælper hinanden, og vi bliver inddraget i beslutningerne og ved, hvad der sker, og det giver mig arbejdsglæde, siger Allan Schmidt.

Arena Aabenraa fejrer Allan Schmidt fredag den 7. maj på stadion med åbent hus for alle, der gerne vil fejre ham. Man skal dog lige holde øje med arenaens Facebook-side, da der kan komme ændringer i forhold til, hvordan forsamlingsforbuddet bliver ændret.

Blå bog

Allan Schmidt er gift med Helle, som arbejder i Kreditbanken, og de har sammen to døtre: Line på 31 år, som er uddannet læge og til daglig bor i København, men nu videreuddanner sig til militærlæge i Aarhus, og Louise på 28, som også bor i København og er færdig som læge om et år.

Allan er uddannet blikkenslager og rørlægger og arbejdede som vvs-montør de første år efter endt uddannelse.

Siden blev han ansat som montør på Ensted Højspændingsværk, hvor han var i 12 år.

I 1996 blev han ansat som stadioninspektør på Aabenraa Stadion. I dag har han titel af funktionsleder.

Han har altid haft sin gang i Aabenraa Bold Klub, hvor han både har været spiller, træner og dommer samt far til to piger, som spillede fodbold.

I fritiden cykler han på mountainbike, går ture med konen, hygger med kammeraterne og så elsker han at rejse. Hvert år tilbringer han og hustruen hele januar på Gran Canaria.


Jeg har nok tilbragt halvdelen af mit liv her, så jobbet er en livsstil for mig.

Allan Schmidt


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce