Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ambassadør i arbejde: Niels gør reklame for Bjergmarathon

Formand for Aabenraa Bjergmarathon Per Husmann fik en gave af én af løbets ambassadører, Niels Ion Mathiesen, der havde lavet en udgave af løbets logo i fedtsten. Borgmester Thomas Andresen fik lov at overvære overrækkelsen
26-årige Niels Ion Mathiesen har brugt tolv timer på at lave en udgave af Aabenraa Bjergmarathons logo i fedtsten. Som ambassadør for løbet ligger det ham meget på sinde at reklamere for den event, der gør Aabenraa kendt vidt omkring.
Annonce

Aabenraa: Aabenraa Bjergmarathon er ét af de bedste løb Danmark. Og ét af de hårdeste. Det siger 26-årige Niels Ion Mathiesen, for han har selv prøvet det - flere gange.

Han er samtidig officiel ambassadør for Aabenraa Bjergmarathon med ret til at gøre reklame for det løb, som han holder så meget af.

Ved lørdagens start på det virtuelle Bjergmarathon på Storetorv havde han en lille overraskelse med til Per Husmann, formand for Aabenraa Bjergmarathon: en fedtsten, der viser logo'et for løbet.

- I 2003 lavede kunstneren Dagmar Poulsen en tegning, der viser en løber. Det blev siden Bjergmarathons logo - og det er med på de medaljer, som løberne får, forklarer Niels Ion Mathiesen.

Annonce

Tolv times arbejde

Dette logo har han møjsommeligt overført til en tredimensionel udgave ved at gravere en fedtsten.

- Det har taget mig tolv timer at lave, tilføjer han stolt.

Tolv timer har det taget Niels Ion Mathiesen at lave en fedtstens-udgave af Bjergmarathons logo, der oprindeligt blev skabt af kunstneren Dagmar Poulsen. foto: Jan Sternkopf

For det er ikke en lille fedtsten, han på denne måde har givet liv. Logo'et svarer nogenlunde til størrelsen på de medaljer, der gives til løberne efter at de er kommet i mål.

Niels Ion Mathiesen løber selv omkring 1500 kilometer i et løb, og det er sjette år, han er med som deltager.

Han regner da også med at gennemføre den klassiske maraton-distance i år - i Aabenraa og ad den kendte rute, omend på et senere tidspunkt.

I dag, lørdag, var han med på Storetorv i sin egenskab som ambassadør - med gave.

Per Husmann, bistået af borgmester Thomas Andresen, tog imod den fine gave og lovede at passe på den - og så give den videre til den næste formand, når den tid kommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce