Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Anders Ladekarl til Røde Kors-frivillige: - Uden jer er der ingen millioner til hjælpearbejde

Det store mødelokale er det, som formand for Røde Kors Aabenraa, Gitte Jarlnæs, til højre, altid har drømt om at få. Her er der plads til kurser, møder og meget mere, og generelasekretær Anders Ladekarl kunne også godt kende stolene, da han besøgte den nye butik. De er nemlig oprindeligt fra Hotel Nyborg Strand, hvor Røde Kors har holdt mange møder gennem tiden. Til højre står Susanne Skellgaard, som er næstformand i Aabenraa-afdelingen. Foto: Timo Battefeld
I fem måneder har de frivillige i Røde Kors i Aabenraa knoklet for at få den nye butik på Langebro klar til åbning. Coronakrisen satte en stopper for den festlige åbning, men onsdag kom generalsekretær Anders Ladekarl forbi for at se butikken og sige tak til de frivillige.
Annonce

Aabenraa: Den 22. maj var en stor dag for de frivillige i Røde Kors i Aabenraa, for her gik den store drøm om mere plads i opfyldelse. Desværre måtte åbningsdagen af den nye butik på Langebro foregå i stilhed, men onsdag fik de mange frivillige taget lidt revanche, da generalsekretær Anders Ladekarl kom på besøg for sige tak til de frivillige.

- Coronakrisen lærte mig to ting: Det blev meget synligt for os, hvad jeres indsats betyder for Røde Kors' arbejde, da vi fik præsenteret et formået tab på 45 millioner kroner, fordi butikkerne var lukkede. Samtidig fandt vi også ud af, hvad det sociale fællesskab betyder, for der gik kun to-tre dage efter nedlukningen, så begyndte de frivillige at ringe og spørge, hvornår butikkerne kunne åbne igen, sagde han under besøget.

De frivillige med formand Gitte Jarlnæs i spidsen var stolte over at vise den nye butik frem, og Anders Ladekarl var også imponeret.

- Jeg tror, der er et kæmpe potentiale, og det bliver spændende at se, hvordan den udvikler sig. Når tyskerne først får lov til at komme igen, så får I travlt. Nye butikker betyder flere penge til alt vores hjælpearbejde, og sidste år fik vi en vækst på 20 procent, så vi nåede på 74 millioner i overskud, og det er derfor, vi tør kaste os ud i de her store butikker, forklarede Anders Ladekarl.

Den nye Røde Kors butik ligger i det tidligere bilhus på Langebro og erstatter butikken på Stegholt, som efter kun fem år allerede var blevet for lille.

Røde Kors

  • Den nye butik på Langebro er på 2000 kvadratmeter og rummer udover butik også sorteringsområde, mødelokale, kontorer med mere og giver de frivillige bedre forhold til f.eks. at sortere alt det tøj, der bliver samlet ind i containere, men også til at afholde arrangementer som f.eks. kurser i førstehjælp.
  • Røde Kors i Aabenraa står nemlig bag 11 sociale aktiviteter i kommunen. Eksempelvis vågetjenesten, julehjælp, familienetværket og frivillige familievenner, Q-net for voldsramte kvinder og deres børn, besøgsvenner med mere.
  • Her er 165 frivillige i gang, mens der er omkring 65 beskæftiget med butikken, men der kunne godt bruges 10-20 flere.
  • Røde Kors har valgt at flytte butikken for at give de frivillige bedre forhold og øge omsætningen.
De flotte sommerfugle, som pynter i den nye butik, er doneret til Røde Kors af Illums. Sommerfuglene er designet af den franske modedesigner Christian Lacroix og endte i Aabenraa, da Røde Kors' konsulent Mette Bengaard synes, de skulle være i den nye butik. Dem er den lokale formand Gitte Jarlnæs glade for. Foto: Timo Battefeld
Der var kage til de frivillige som tak for indsatsen under coronakrisen, som viste Røde Kors hvor mange penge, de frivilliges arbejde i butikken giver til nødhjælp. Under krisen var butikkerne lukkede, og der blev estimeret et tab på 45 millioner kroner. Foto: Timo Battefeld
Røde Kors holder nu til i det tidligere bilhus på Langebro, og det store lokale giver plads til både tøj, møbler, legetøj, sko, tasker, billeder og meget mere. Foto: Timo Battefeld
Generalsekretær for Røde Kors, Anders Ladekarl, til venstre, besøgte den nye store butik i Aabenraa, og var imponeret over transportbåndet, som butiksleder Jan Edemann viste ham. Båndet gør sorteringsarbejdet lettere for de frivillige. Røde Kors i Aabenraa har nemlig 30 tøjcontainere stående rundt omkring og er dermed én af de afdelinger med flest containere. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce