Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Anmeldelse: Hyldest til Bryan Adams var lig med øl i hånd og nostalgi i luften

I løbet af koncerten udtrykte Bryan Adams Tribute et ønske om at vende tilbage til Gazzværket en tredje gang i 2023. De to sets, som bandet spillede, fløj også bare forbi, skriver vores anmelder. Foto: Marc Roed
Det var noget af en hyldest, den legendariske 80'er rocksanger lørdag den 30. april fik på Gazzværket i Aabenraa. Her indtog danske Bryan Adams Tribute scenen med en række nostalgiske hits såsom ”18 till I Die”, ”Can´t Stop This Thing We Started” og selvfølgelig ”Summer Of´69”.

Det er vidt bekendt, hvordan Adams indtog rockscenen i 80'erne, hvilket tydeligt var afspejlet i det ældre, let berusede publikum på Gazzværket, da Bryan Adams Tribute lørdag aften gav koncert. Aftenen bød på glade smil, arme omkring skuldre og ture i baren endda med et hint af pardans.

Det kan godt være, at der ikke var tale om et fuldt hus, men det lokale spillested var uden tvivl fuld af god stemning og glæde over at være samlet om minder fra en anden tid.

Bragte klassisk rock til Aabenraa
Koncerten havde en super fin opbygning bestående af dansevenlige hit-numre med høj intensitet og mere intime øjeblikke med bl.a. en akustisk version af nummeret ”Heaven” og en keyboardsolo af Andreas Bek. Denne variation gjorde at de to sets, som bandet spillede, praktisk talt fløj forbi.

Annonce

Nu har jeg personligt aldrig fået chancen for at opleve den ægte vare live. Dog har jeg altid elsket det populære album Reckless, mange af hvis numre blev spillet. Dette kommer dog med hits som ”Run to You”, ”Kids Wanna Rock” og ”One Night Love Affair” ikke som nogen overraskelse.

Forsanger Claus Hassings næsten uhyggeligt autentiske vokal gjorde, at der var tæt løb med den ægte vare i form af Bryan Adams selv. Foto: Marc Roed

Naturligvis ville oplevelsen være en anden, var der tale om Adams selv. Men med forsanger Claus Hassings næsten uhyggeligt autentiske vokal samt det dygtige og karismatiske orkester, var der pludselig tæt løb. Det er værd at nævne, hvordan bandets indbyrdes kemi lige fra starten bragte den vilde og frie energi, der kommer med en klassisk rockkoncert. Hertil kommer de yderst imponerende guitarsoloer, som jo naturligvis spillede en stor rolle i Adams og hans kollegers musik. Et eksempel herpå var lead-guitaristen, Lasse Baggenæs solo under endnu en af mine personlige favoritter, en duet sunget af den fænomenale Tina Turner og Adams, ”It´s Only Love”. Denne solo var så langvarig, at de resterende bandmedlemmer kunne holde drikkepause i baggrunden.

Involverede publikum og et lille uheld
Publikum lod i starten af koncerten til at forme en forsigtig halvcirkel om scenen. Dog efter den korte pause, en tur i baren og Hassings løbende opfordring som lød på: ”Skål!”, vovede publikum sig tættere på scenen. Forsangerens mikrofon blev da også med jævne mellemrum vendt ud mod publikum. Apropos øl, hændte der noget yderst uheldigt under nummeret ”The Only Thing That Looks Good On Me Is You”. Som følge af ukendte omstændigheder blev en øl spildt på scenen. Heldigvis kom en dygtig scenetekniker hurtigt bandet til undsætning.

Det skal dog siges, at det ikke var alle, som havde behov for bandets opmuntring. Før dansegulvet for alvor blev indtaget, lagde jeg mærke til to glade sjæle, som ihærdigt forsøgte at sætte gang i festen. Venindeparret Anette og Anna-Pia fortalte, at de altid bringer energien til enhver koncert, de er til. Det var helt klart også det indtryk, jeg fik.

I klassisk Adams-facon sluttede koncerten med en række akustiske numre, her ”Here I Am” og ”Straight From The Heart”. I ikke så klassisk Adams-facon afsluttede bandet dog koncerten med et brag af en optræden af nummeret ”Kids Wanna Rock”.

I løbet af koncerten udtrykte bandet et ønske om at vende tilbage til Gazzværket en tredje gang i 2023. Man kan kun håbe at dette bliver en realitet, og at huset for alvor fyldes næste gang.

Naturligvis ville oplevelsen være en anden, var der tale om Adams selv. Men med forsanger Claus Hassings næsten uhyggeligt autentiske vokal samt det dygtige og karismatiske orkester, var der pludselig tæt løb.

Fra anmeldelsen
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Engelbrecht og Jürgensen fejrer grundloven på historisk plads i Sønderjylland

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Snart forsvinder det store klokketårn fra bybilledet: Risiko for nedstyrtning betyder nyt fundament til 16 millioner kroner

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Annonce