Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Anmeldelse: Krusmølles glamping er en afslappende naturoplevelse

Vogn nummer 5 med navnet Copenhagen er placeret helt ugenert nede ved skovbrynet og Mølleåen, og det eneste, man kan høre, er åens rislen og fuglenes fløjten.
Onsdag den 1. juli åbner Krusmølle sin glamping. Ugeavisens journalist var blandt de første til at overnatte i de specielle vogne, og det var en dejlig oplevelse, hvor luksusoplevelsen kun forstærkede naturoplevelsen.
Annonce

Krusmølle: Jeg elsker naturen, men jeg er ikke så vild med at sove i den.

Jeg har prøvet flere gange både i telt og udendørs på terrassen, når det har været rigtig varmt om sommeren, men det er bare ikke mig.

Jeg hører alle lyde og får derfor ikke sovet særlig godt, og jeg bliver på en måde utryg ved at ligge derude i stedet for inde bag de trygge murstensvægge.

Jeg er vel egentlig bare et luksusmenneske af tiden, som ikke synes, at shelters, telte og alle de andre måder at sove i naturen på, er bekvemmelige nok. Det indrømmer jeg gerne.

Men jeg vil jo også gerne have den der naturoplevelse, hvor man er helt derude, hvor 4G ikke kan nå mig, og jeg er tvunget til bare at være der, lytte til naturen og nyde stilheden. Hvor der ikke er nogen, der siger moar hvert minut. Hvor der er ingen, der kan nå mig.

Da familien Loff fra Krusmølle for et par uger siden, spurgte mig, om jeg havde lyst til at teste deres nye glamping, sagde jeg ja uden at tjekke først, hvad det der glamping er for noget. For det lød spændende, og det kunne måske prikke lidt til mig og udfordre min bekvemmelighed.

Annonce

Fyldt med dansk hygge

Det gjorde oplevelsen, og det var på en positiv måde.

Nede bag en bakketop - helt nede ved skovkanten gemt bag buske og træer stod vores vogn. Fundet på en auktion af Henrik Loff, ombygget over to til tre uger og derefter placeret på det perfekt udvalgte sted, hvor gæsten kan få den optimale naturoplevelse.Jeg troede ikke mine egne øjne, da jeg åbnede døren og så, hvad den kreative familie havde fundet på indendørs. Store gamle vinduer fylder hele den ene side, så lyset strømmer ind, og du har udsigt over skoven fra hele vognen. Hyggeligt indrettet med det, som er Krusmølles dna: Jordfarver, genbrugsmaterialer og frem for alt dansk hygge.

Vognene er hyggelig indrettet, og man føler sig velkommen i de smukke omgivelser, hvor lyset bare vælter ind.

Et sted, hvor du føler dig hjemme med det samme og kommer ned i gear.

Det eneste, man hører, er fuglefløjtene og Mølleåens rislen. Ellers er der stille - helt stille.

Annonce

Stresset af stilheden

Stilheden var den største udfordring. Jeg er vant til støj hele tiden, men her var der kun naturens lyde, og det skal ens hoved lige vænne sig til. At der ikke er noget at forholde sig til andet end dig selv og naturen, og i begyndelsen blev jeg faktisk lidt stresset af det. For hvad skal man få tiden til at gå med derude i naturen?

Det er en sund udfordring for os bymennesker, men det var lige før, at jeg havde glemt, hvordan man gør. Hvordan jeg slapper af uden min iPhone, sociale medier, streamingtjenester og alt det andet, som min hverdag er fyldt med. Hvordan er man der i nuet og lukker hovedet ned og bare nyder det, der er der?

Annonce

Bare kigge, lytte og slappe af

Det tog lidt tid, vil jeg gerne indrømme, og den ramte mig nok først 100 procent, da jeg vågnede om morgenen. At slå øjnene op i en dejlig seng til lyden af en fugl, der hoppede rundt på taget og med den udsigt til skoven, fik roen til at brede sig i mig.

Her kunne jeg godt ligge i lang tid og bare kigge, lytte og slappe af.

Udsigten fra den ene af vognene, hvilket ikke er det værste syn at vågne op til.

Det var det bedste ved hele oplevelsen. Bare at være til stede og komme ned i gear i nogle fantastiske omgivelser og opdage, at verden stadig var der, da jeg vendte tilbage.

Den klarede sig faktisk fint uden mig, og en pause fra den var godt for mig.

Et lille deltalje som dette udskårede hjerte i toiletdøren er med til at fuldende glampingoplevelsen.
På bakketoppen er der lavet stier gennem det høje græs ned til vognene, og der er skilte til at guide dig på den rette vej.
Udenfor står den trækasse med en boks med vand inden i - ligesom vin i bag in box, et emaljefad til at vaske ansigtet eller hænderne i og sæbe. Det var meget dejligt at stå op om morgenen, hælde vand i fadet og vaske sit ansigt og børste tænder ude i naturen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce