Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Anna og Lasse fik en overraskelse: Borgmesteren havde gave med fra dronningen

Anna Holm Hostrup og Lasse Abrahamsen fra Kongehøjskolen fik ikke deres drøm om at møde dronningen opfyldt. Fredag kom borgmester Thomas Andresen med en gave fra dronningen og en invitation om at møde hende, når hun kommer til Aabenraa.
Annonce

Aabenraa: Det var lidt af en nedtur for 10-årige Anna Holm Hostrup og Lasse Abrahamsen, da dronning Margrethe aflyste alle festligheder i anledning af sin 80 års fødselsdag.

De to skulle nemlig have mødt dronningen på Christiansborg, da de to elever fra Kongehøjskolen havde malet Aabenraa Kommunes gave til majestæten, som var en del af de 98 kommuners gave til dronningen.

For nylig blev gaverne overrakt til dronningen, men på grund af corona var der kun ti elever med til seancen, og Anna og Lasse var ikke mellem dem.

- Det var da lidt ærgerligt, men vi var ikke kede af det. Som min farmor sagde: Der kommer noget andet, smilede Lasse Abrahamsen.

Annonce

Vil I give dronningen blomster?

Nu kommer den 10-årige dreng dog alligevel til at møde dronning Margrethe, for borgmester Thomas Andresen havde ikke kun gaver med fra Amalienborg og kommunen, da han fredag besøgte Kongehøjskolen på sidste skoledag. Han havde også en invitation.

Anna Holm Hostrup og Lasse Abrahamsen fra Kongehøjskolen får overrakt gave fra Amaliensborg af borgmester Thomas Andresen.

- Jeg synes, dronningen skal lære jer bedre at kende, så når hun nu kommer til Aabenraa den 14. juni næste år med Kongeskibet Dannebrog, kunne I så tænke jer at hjælpe mig med at give hende en buket blomster, spurgte borgmesteren de to overraskede børn.

De nikkede glad, mens skolegården brød ud i jubel, og så var det en aftale.

Da seancen var overstået, var de to børn stadig lidt rundt på gulvet over det, der lige var foregået.

Borgmester Thomas Andresen havde ikke kun gaver med. Han havde også en invitation og spurgte Anna og Lasse, om de vil hjælpe ham med at give blomster til dronningen, når hun næste år kommer sejlende til Aabenraa. Foto: Aabenraa Kommune

- Vi vidste godt, at borgmesteren kom, og at der skulle ske noget i dag, men vi havde ikke regnet med, at det blev så stort. Og slet ikke, at vi ville få en gave. Den er vi meget glade for, var Anna og Lasse enige om.

Annonce

Ventede med at pakke gaven op

De var også enige om, at den kongelige gave ikke skulle pakkes op i skolegården, selvom både kammerater og lærere var meget nysgerrige.


Vi vidste godt, at borgmesteren kom, og at der skulle ske noget i dag, men vi havde ikke regnet med, at det blev så stort. Og slet ikke, at vi ville få en gave. Den er vi meget glade for,

Anna og Lasse


- Vi er også selv helt vildt nysgerrige efter, hvad der er i, men det vil vi have for os selv. Vi venter begge med at pakke den op, til vores mødre kommer hjem, sagde de.

Senere på dagen sendte Lasse Abrahamsen en sms om, at der i pakken gemte sig et krus med inskriptionen M80.

Sådan så den kongelige gave ud. Foto: Aabenraa Kommune

At de næste år skal med borgmester Thomas Andresen på den røde løber og modtage dronning Margrethe, når hun ankommer med Kongeskibet Dannebrog til Aabenraa Havn for at fejre 100-året for Genforeningen, havde Anna og Lasse lidt svært ved at forholde sig til fredag.

De var bare glade og overraskede over den uventede gave og havde kun lidt sommerfugle i maven over næste års store opgave.

Anna Holm Hostrup med gaven fra dronningen. Foto: Aabenraa Kommune
Lasse Abrahamsen med gaven fra dronningen. Foto: Aabenraa Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce