Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Anne-Sofie har fundet sin rette hylde i barndomsbyen

Anne-Sofie Fredslund er et godt sted i livet lige nu. Hun har fået ønskejobbet som psykolog som MindMinders kombineret med undervisning på Rønshoved Højskole, og så er hun vendt hjem til barndomsbyen Aabenraa sammen med kæresten. Her har hun fundet ud af, at byen og kommunen har meget mere at byde på end hun troede. Foto: Claus Thorsted
27-årige Anne-Sofie Fredslund er vendt hjem til barndomsbyen Aabenraa som nyuddannet psykolog. Hun troede ikke, hun skulle tilbage til Sønderjylland, men er blevet positivt overrasket over, hvor meget kommunen har at byde på.
Annonce

Aabenraa: Hun virker hjemmevant, selvom hun kun har været ansat hos psykologerne MindMinders siden 1. februar. Måske lige bortset fra, når hun skal lave en kop kaffe på Nespresso-maskinen. Den vil ikke lige, som hun vil, men det tager hun med et smil.

- Sådan er det, når man er te-drikker, griner hun.

Det umiddelbare indtryk af 27-årige Anne-Sofie Fredslund er en naturlig jysk pige, som udstråler en form for ro og lykke, som mange bruger hele livet på at finde. Anne-Sofie lægger heller ikke skjul på, at hun har fundet sin rette hylde både jobmæssigt og privat, og derfor stemmer det umiddelbare indtryk perfekt sammen med virkeligheden.

- Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle arbejde med, da jeg blev uddannet i 2018 og fik mit job på kommunens familie- og ungecenter. Det skulle jeg lige finde ud af, og derfor skiftede jeg allerede job efter et år, men nu er jeg landet på den rette hylde. Det her job lever helt op til forventningerne. For mig er det kontakten og samtalerne med patienterne og følge med i, om de rykker sig, som jeg synes, er spændende. Samtidig kan jeg hele tiden udvikle mig og få ny viden på kurser, men der er også tid til at skrive, hvilket jeg også godt kan lide, fortæller hun.

Blå bog

  • Er 27 år og født og opvokset i Aabenraa.
  • Hun tog sin studentereksamen på Aabenraa Statsskole og læste senere psykologi på Aarhus Universitet.
  • Blev færdig som psykolog i 2018 og fik job ved Aabenraa Kommune.
  • Her var hun i et år, inden hun blev tilbudt jobbet som psykolog i praksissen MindMinders på gågaden i Aabenraa.
  • I Aarhus mødte hun sin kæreste Andreas på det kollegie, de boede på.
  • Han flyttede for tre år siden ind på Rønshoved Højskole, hvor han er lærer. Sidste år flyttede Anne-Sofie også ind.
  • Parret går til dans, og de forsøger også at lære fransk.
  • De bor lige ved Flensborg Fjord og går derfor mange ture ved vandet.
  • Elsker "uplanlagt" tid og kan næsten få åndenød, hvis alle weekender er fyldt ud.
  • Vil fremover skrive klummer i ugeavisen med udgangspunkt i psykologien.
Annonce

Godt han ikke trak mig med til Falster

Og så er der det sidste ben, som gør livet noget nær perfekt lige nu. Anne-Sofie er kun ansat 30 timer i ugen hos MindMinders, og det betyder, at hun har en dag, hvor hun kan undervise elever på Rønshoved Højskole.

- Det er en mega fed kobling og sørger for, at jeg har fingeren på pulsen med, hvad de unge synes er spændende. Jeg havde aldrig prøvet at undervise før, og jeg har også stået nogle gange og sagt "skal vi finde ud af det sammen?" Men det er det, der er fedt, fordi jeg kan undervise i, hvad jeg vil og det, de efterspørger. Derfor har jeg det som en fisk i vandet lige nu, smiler hun.

Det blev på Rønshoved Højskole, at hun kom til at undervise, da det er her, hun bor. Kæresten Andreas har i tre år været lærer på højskolen, og de har nu boet et år sammen på skolen. Dermed er Anne-Sofie vendt hjem til barndomsbyen Aabenraa, som hun som ung forsvorede at skulle tilbage til.

- Andreas boede her i to år, inden jeg flyttede herned, og her havde jeg tid til at vænne mig til Aabenraa igen, og jeg opdagede, at Aabenraa kan mange ting. Jeg er overrasket over hvor mange ting, der sker her. Der er skov, vand og natur, og kommunen er virkelig vokset på mig. Mine værdier har også ændret sig nu, hvor jeg er blevet ældre. Nu sætter jeg pris på, at bilkøen ikke er så lang, at jeg er tæt på mine forældre og tæt på naturen. Jeg er glad for, at Andreas, som ellers er fynbo, trak mig herned - og f.eks. ikke til Falster, fortæller hun.

Annonce

Ville vide, hvad hun blev efter studiet

Hun er født og opvokset på Muldvad i Aabenraa, og her bor forældrene stadig. Dengang i teenageårene havde hun en forestilling om, at hun skulle være dyrlæge, men efter sabbatår med arbejde og en længere rejse, pegede pilen mere mod psykologi.

- Jeg fandt det spændende, fordi der er den der med: Hvad foregår der i os mennesker? Og så er jeg også jysk på den måde, at jeg med psykologien ville vide, hvad jeg blev efter studiet. Det ville jeg ikke vide med f.eks. antropologi, som jeg også syntes var spændende. Jeg troede også, at jeg skulle beskæftige mig med den hårde del af psykologien såsom hjerneforskning, men det viste sig, at jeg mere var til den kliniske del, som jeg synes er det allermest spændende, fortæller Anne-Sofie Fredslund.

Om det er Aabenraa for altid, ved hun ikke. Lige nu trives hun i barndomskommunen med de to forskellige jobs og privatlivet på højskolen med fællesmad osv., men også alenetid med kæresten, som bruges på gåture, dans og et forsøg på at lære fransk.

- Vi bliver her ihvertfald noget tid endnu, er hendes svar

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce