Annonce
Sønderjylland

Antallet af indbrud tæt på halveret: Men vi skal stadig huske at låse døren

Syd- og Sønderjyllands Politi anbefaler borgere at downloade app'en nabohjælp som et led i at forebygge indbrud. Det har knapt 17.000 syd- og sønderjyder indtil videre gjort. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix.
Der har været færre indbrud i 2021 end de forrige to år. Sammenligner man med 2019, så er antallet af indbrud faktisk tæt på halveret.

SØNDERJYLLAND: Det er en dårlig tid at være indbrudstyv i. I hvert fald er antallet af indbrud næsten halveret i Syd- og Sønderjylland siden 2019. Helt præcis er antallet af indbrud faldet med 46 procent fra 2019 til 2021.

I 2021 brød indbrudstyve ind i 950 syd- og sønderjyske hjem, mens der i 2019 var 1754 indbrud.

Det store fald i indbrud kunne allerede ses i 2020, hvor faldet i høj grad blev kædet sammen med, at mange flere arbejdede hjemmefra end normalt på grund af corona-pandemien, hvilket gav tyvene svære vilkår. Men selv hvis man sammenligner med 2020 er antallet af indbrud på retræte.

Annonce

I 2020 var der indbrud 1132 i syd- og sønderjyske hjem, og dermed er der altså sket et fald på 16 procent fra 2020 til 2021.

- Vi er meget glade for udviklingen og har fortsat stort fokus på at bekæmpe indbrud, men vi har også brug for borgernes hjælp. Syd- og sønderjyderne kan selv gøre meget for at forebygge indbrud, siger vicepolitiinspektør Christian Østergård, leder af Forebyggelsessektionen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Han peger især på, at blandt de indbrud, der er blevet begået, så har indbrudstyvene i 24 procent af tilfældene fået adgang via en ulåst dør eller et åbent vindue.

Fald flere steder

Faldet i indbrud ses også hen over de netop overstået juledage, hvor der har været 70 procent færre indbrud end i julen 2019.

Virksomhederne i Syd- og Sønderjylland kan ligeledes glæde sig over færre ubudne gæster. Sammenligner man indbruddene fra 2021 med 2019 er antallet faldet med 38 procent. Syd- og Sønderjyllands Politi understreger dog, at tallene fra 2021 stadig kan nå at ændre sig, da året kun lige er slut, og der kan ske justeringer for eksempel i form af senere anmeldelser.

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vi bruger flere og flere penge på skønhed: Julie vil gerne være den bedste udgave af sig selv - kvinder står i kø for at få tid i hendes vippeklinik

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester har fået corona - går glip af første byrådsmøde

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ejendomsmægler flytter et skridt ned ad bakken: - Det er byens bedste beliggenhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa sagde farvel til en stor erhvervsmand

Ugeavisen Aabenraa

Uddrag fra Peder Meldgaards biografi: Ingen jammer fra min side. Kun tak.

Ugeavisen Aabenraa

Historisk interessante togskinner kan give problemer for kendt julehjerteby

Ugeavisen Aabenraa

Vi kan lære af Peder Meldgaards liv: Smid filtret væk og engagér dig i din by og dine medmennesker

Ugeavisen Aabenraa

Stor opbakning til byens butikker: Aabenraaerne har købt lokalt gavekort for tre millioner kroner

Ugeavisen Aabenraa

Lokal yin yoga-lærer udgiver digtsamlinger

Ugeavisen Aabenraa

Team Rynkeby lancerer deres egen øl: Skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Annonce