Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Apple forsvandt: Vejkryds må vente

Det ventede store rygind af lastbiler ad Mjølsvej og Arnhøjvej til datagrundene ved Kassø udebliver i denne omgang. Arkivfoto: Claus Thorsted.
Krydset mellem Mjølsvej og Hydevadvej skal bygges om, hvis det skal klare tung trafik. Men nu har Apple droppet byggeplanerne ved Kassø, og derfor er planerne sat på pause.
Annonce

RØDEKRO: Krydset mellem Mjølsvej og Hydevadvej vest for Rødekro er ikke særlig velegnet til tung trafik. Derfor satte Aabenraa Kommune en ombygning af krydset højt på listen over kommende vejprojekter, da Apple gik med planer om at bygge et stort datacenter ved Kassø.

I byggeperioden skulle en god del af den tunge trafik nemlig foregå ad Mjølsvej og videre ad Arnhøjvej til byggepladsen.

Men Apple har meddelt, at datacentret ikke bliver til noget, og derfor var betingelserne anderledes, da ombygningen af krydset landede på teknisk udvalgs dagsorden i denne uge.

- Vi ved jo ikke, hvad der sker med Apple-grunden, og derfor vil vi nu i stedet søge om at få pengene overført til 2020, siger Arne Leyh Petersen (DF), der er formand for udvalget.

Projekt klar

I første omgang var det meningen, at kommunen skulle bruge pengene på forundersøgelser og projektering af krydset, hvor Mjølsvej møder Hydevadvej. Selve ombygningen var tidligst på budgettet i 2021.

Men nu er begge dele udskudt.

Annonce

Usikre projekter

Der var afsat en halv million i 2019 til planlægning og projektering af krydset, hvor Hydevadvej møder Mjølsvej, og det er de penge, som teknisk udvalg nu hellere vil gemme til næste år.

Ombygningen af krydset vil koste i alt omkring 3,2 millioner kroner.

I 2021 har kommunen yderligere 4,5 millioner afsat til vejene omkring Kassø. Om de penge bliver brugt til formålet afhænger af, hvad der sker med de to store datacentergrunde ved Kassø.

Hydevadvej og Mjølsvej er ikke alene vigtige for den tunge trafik i området. De er forsynet med cykelstriber, fordi de også er kommunens bud på en trafiksikker cykelvej mellem Rødekro og Hellevadvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce