Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Arealkrav får konsekvenser: Færre kunder i butikken

Købmanden hos Løvbjerg i Aabenraa, Peter Jensen, roser kunderne for at handle ind på ydertidspunkterne. Arkivfoto: Claus Thorsted
For Løvbjerg i Aabenraa betyder skærpede arealkrav, at der må være 120 kunder færre i supermarkedet. Føtex rammes endnu hårdere.
Annonce

Aabenraa: - Det vil umiddelbart ikke være nødvendigt at skulle til at tælle kunderne, men skulle det blive nødvendigt, er vi nødt til at lukke folk ind i hold. Vi er nødt til at tage det alvorligt.

Peter Jensen er købmand i Løvbjerg i Aabenraa, og han fulgte nøje med på tv, da statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag eftermiddag endnu en gang skærpede restriktionerne i kampen mod corona-virussen.

Forsamlingsloftet blev sat ned fra ti til fem, og samtidig blev afstandsanbefalingen øget fra en til mindst to meter i en afgrænset periode.

Ændringerne i afstandsanbefalingen kommer til at ramme supermarkederne, for arealkravene i dagligvarebutikkerne øges, og det betyder, at færre kunder kan lukkes ind.

- Retningslinjerne for, hvor mange kunder der må være i butikken, træder i kraft fredag. For Løvbjerg i Aabenraa betyder det, at der fremover må være 260 kunder i butikken ad gangen i stedet for 380, siger Peter Jensen.

Købmanden forventer dog ikke, at Løvbjerg i Aabenraa kommer til at ramme det loft.

Annonce

Kom uden hele familien

På trods af de nye afstandsanbefalinger vil kunderne i Løvbjerg ikke opleve de helt store forandringer.

- Afstandsmarkeringerne har hele tiden været på to meter, så det skal vi ikke ændre på. Vi har dog valgt at fjerne nogle kølebokse, hvor folk henter pakker for at give mere plads, så de kan stå i sikker afstand til hinanden, siger Peter Jensen.

I forbindelse med de nye og skærpede restriktioner gjorde statsministeren også endnu en gang opmærksom på, at det kun bør være en person fra en husstand, der handler ind, men det sker allerede.

- De fleste kunder er gode til at komme uden hele familien. Allerede nu er de også gode til at handle ind på ydertidspunkterne, og det vil jeg gerne opfordre dem til at fortsætte med. Det samme gælder i forbindelse med afhentning af pakker, siger Peter Jensen, der også er klar til at gå i dialog med kunderne, hvis de ikke helt overholder reglerne.

- Hvis folk står for tæt på hinanden, vil jeg på en pæn måde opfordre dem til at holde bedre afstand, siger han.

Annonce

Det er vores ansvar

Hos Føtex i Aabenraa har det hidtil været tilladt at have cirka 700 kunder inde i butikken ad gangen. Det tal falder fra på fredag til 294, og det skal ansatte med gule veste sørge for bliver overholdt.

- Vi har folk med gule veste i butikken, der går rundt og holder øje med, at der ikke er for mange kunder i butikken, for det er selvfølgelig vores ansvar, siger Bo Wagner, der er varehuschef i Føtex i Aabenraa.

Varehuschefen tvivler dog, at der vil opstå problemer med for mange kunder.

- Jeg tror ikke, vi kommer over 294 kunder ad gangen lige nu, men vi skal naturligvis være ekstra opmærksomme fredag og lørdag, siger Bo Wagner og tilføjer, at der er blevet ændret ved afstandsmarkeringerne ved kasserne.

Det store fald i antallet af kunder i Føtex sammenlignet med Løvbjerg skyldes, at Føtex er væsentlig større, og derfor gælder der andre arealkrav.

Annonce

Dygtige kunder

I SuperBrugsen i Padborg er der også blevet ændret på afstandsmarkeringerne rundt omkring i butikken, og så er der nogle medarbejdere, der har fået nye titler.

- Blandt personalet har vi udpeget corona-ansvarlige, der sørger for, at alle regler bliver overholdt, og at der altid er sprit nok, siger Tina Hahn, der er souschef i SuperBrugsen i Padborg.


Hvis folk står for tæt på hinanden, vil jeg på en pæn måde opfordre dem til at holde bedre afstand.

Peter Jensen, købmand hos Løvbjerg i Aabenraa


For souschefen handler det om i de her tider at rette ind og forsøge at se positivt på situationen. Samtidig har hun stor ros til kunderne.

- Kunderne er gode til at komme på ydertidspunkterne, og så er de rigtig dygtige til at tage hensyn til hinanden, siger Tina Hahn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce