Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Arena Aabenraa: - Vi kunne åbne i morgen, hvis vi fik lov

Lige nu kan Birgitte Junker kigge langt efter de mange gæster og brugere, der plejer at fylde Arena Aabenraa hver dag. Nogle af dem får måske lov til at vende tilbage den 8. juni, mens resten af centret må vente til august. Arkivfoto
I Arena Aabenraa har man brugt nedlukningen på at gøre rent, få renoveret det, der trængte, og prøvet at forberede sig på den anderledes hverdag, der vil være, når arenaen formentlig får lov til at åbne igen i august.
Annonce

Aabenraa: Hvordan forbereder man sig på noget, man ikke ved, hvad er?

Det er udfordringen for mange af de steder, som endnu ikke har fået lov til at genåbne. I Arena Aabenraa venter centerleder Birgitte Junker på myndighedernes udmelding om, hvad der må åbne i fase 3, som begynder den 8. juni. Men samtidig prøver hun også at forberede sig på fase 4 til august, hvor svømmehallen og resten af centret formentlig får lov til at åbne.

- Vi har valgt at tage tingene dag for dag, men det er klart, at vi gør os nogle tanker om, hvad vi må, og hvad vi kan, når vi lov til at åbne igen. Vi har brug for klare og tydelige retningslinjer både i forhold til vores faste brugere og i forhold til de kommende arrangementer, eksempelvis om, hvordan vi skal håndtere mange gæster i huset til konferencer eller koncerter, og må vi servere buffet eller ej. Vi kommer til at skulle håndtere sådan nogle retningslinjer, og det bruger vi meget krudt på at forberede os på og gøre os tanker om, fortæller Birgitte Junker.

Tiden er blevet brugt på at gøre rent og få renoveret det, der alligevel skulle have været repareret i sommerferien.

- Hvis vi fik lov, så kunne vi åbne i morgen. Vi er så klar, pointerer centerlederen.

Annonce

Kæmpe opgave foran os

Hun håber selvfølgelig også, at det bliver før august, men hun er også realist og synes ikke med de nuværende retningslinjer, at arenaen kan åbne op for fuld kraft lige nu.

- Det ville blive rigtig svært, og der er ingen tvivl om, at når vi åbner, så er det også til en anderledes hverdag. Vi har en kæmpeopgave foran os, for undersøgelser viser jo også, at folk har været meget inaktive under coronakrisen, så der er mange, der skal samles op, og vi skal også samtidig sikre, at de kan komme til at dyrke motion i et sikkert miljø. Det bliver ikke sådan, at man bare kan komme og dyrke sin idræt, som man gjorde før, og det bliver vores opgave at sikre de sårbare grupper, vi har i vores anlæg, siger Birgitte Junker.

Hun lægger ikke skjul på, at Arena Aabenraa lige nu bløder økonomisk, men hun forventer ikke, at det får nogen konsekvenser for hverken personale eller arbejdet med den nye svømmehal i Aabenraa, som skal stå færdig i 2023.

- Vi får hjælpepakker, men har ingen arrangementer og intet kommercielt salg, og arrangementer på stribe bliver nu også aflyst i efteråret. Det vil kunne ses i vores regnskab for 2020, siger Birgitte Junker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce