Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Arrangører af ny Havne- og Skaldyrsfestival: - Gæsterne skal sige wauw

Det er denne stemning, arrangørerne af den nye Havne- og Skaldyrsfestival er gået efter, da de skulle indrette Gammelhavn til festivalen. Masser af planter, fakler og træer skal være med til at skabe hygge, og så kommer Krusmølle også med sinTough Nature-koncept, som senest blev brugt i Gourmetboulevarden til ringriderfesten. PR-foto
Wauw-oplevelsen er i fokus, når arrangørerne af den nye Havne- og Skaldyrsfestival indretter den 1000 kvadratmeter store Gammelhavn. Eventmanager Dorthe Hilbig og bureauleder Sarah Jürgensen har travlt med at føre alle de idéer, de kan nå, ud i livet.
Annonce

Aabenraa: Hvordan indretter man 1000 kvadratmeter havnekaj, så det ikke ligner en havnekaj, men stadig har et skær af det maritime?

Det har været én af de store udfordringer for Shop i City Aabenraas eventmanager Dorthe Hilbig og bureauleder hos Visit Aabenraa Sarah Jürgensen, efter at de i juni fik at vide, at deres idéoplæg til en ny Havne- og Skaldyrsfestival på Gammelhavn ville få 150.000 kroner i støtte fra Aabenraa Kommune.

- Vi troede ikke, det blev til noget, da vi intet havde hørt, så vi fik bare travlt, da deres ja kom fire uger inden sommerferien begyndte. Nu er der styr på det overordnede skelet, og så er der mange ting, vi først kan få styr på efter ferien, fortæller Dorthe Hilbig.

Én af de ting, som hun nåede at få styr på er, hvordan havnekajen skal indrettes, så gæsterne får en anderledes oplevelse end de havde forventet.

- Det er vigtigt med wauw-oplevelsen, når gæsterne kommer ind, så vi har gjort rigtig meget ud af udsmykningen og opbygningen, så det bliver hyggeligt. Det skal være sådan, at gæsterne tænker, at det er fedt arrrangement, så der kommer træer, busker og fakler, og vi bygger køkken til restauranterne á la Gourmetfestivalen samt et stort loungeområde. Det er vigtigt, at det ikke bliver et telthelvede, forklarer eventmanageren.

Havne- og Skaldyrsfestival

  • Festivalen finder sted fra fredag den 13. september til søndag den 15. september.
  • Det vil koste 25 kroner at komme ind. Børn under tre år er gratis.
  • Alle børne- og vandaktiviteter på pladsen er gratis. Her kan man prøve at sejle i kajak, tage en dykkertur, komme med på Marinehjemmeværnets skib eller prøve SUP boards. Børnene kan prøve undersea hoppeborg, waterballs, havkajak og meget mere.
  • Af de betalte aktiviteter er der blandt 3 timer lange sejlture med den bevaringsværdige skonnert Fiona med en naturguide eller en speciel sejltur med indbygget ginsmagning med Fam. Carstensens Te.
  • Der er også masser af musik på programmet med irsk folk samt kopibands med numre af Johnny Madsen og Kim Larsen.
  • I det store restaurantområde vil Gastro Royal, Skuden, Christies, Gourmethuset, La Pasta, Viva, No. Ten og Haveacoffee stå i køkkenet og lave forskellige fiske- og skaldyrsretter samt andre retter.
  • I loungeområdet vil Kalvø Fisk og Frydendal Is stå klar, og her vil der også være mulighed for at købe pandekager, grillpølser, slushice og popcorn.
  • Festivalen åbnes fredag den 13. september klokken 17 med tale af formand for kultur- og fritidsudvalget, Lars Kristensen (V), og efterfølgende skydes festivalen i gang af Kronprinsens Kanonbatteri.
Annonce

Børnene skal have en fed dag

Selvom havnekajen ikke skal være dominerende i opbygningen, så er den maritime profil stadig i fokus. De forskellige aktiviteter har været igennem eventmanageren og bureaulederens krøllede hjerner og er der blevet nytænkt, så alle kan få en god oplevelse - også børnene, som kan se frem til et 600 kvadratmeter stort område, hvor de kan more sig.

- Det skal være noget, som børnene synes er sjovt, så det har været vigtigt at finde moderne maritime aktiviteter, som er spændende for børn, da de skal have en fed dag. Det synes vi er lykkedes, siger Dorthe Hilbig.

Det er første gang, de to arbejder sammen om en event, men det bliver formentlig ikke sidste gang. For hvis denne festival bliver en succes, så skal den gentages næste år.

- Vi er en maritim by, og vi skal gøre noget for at vise den profil og bruge vores fede havneområde til andet end erhverv. Folk valfarter til Skagen og Mors for at opleve sådan en event, og vi er de eneste i Sønderjylland, som laver en begivenhed som denne. Mad trækker folk til byen, og der er et bredt publikum, så det er bare om at gribe bolden. Vi håber, at denne event giver byen så meget, at vi ikke kan undgå at lave den igen næste år, siger Sarah Jürgensen.

Annonce

Også plads til pølser og pandekager

Og hvis man hverken er til fisk- eller skaldyr, skal man ikke blive hjemme, for festivalen har godt fokus på det maritime, men tilbyder også andre oplevelser.

- Vi har bedt restauranterne om at tænke retter, så der også er noget til dem, der ikke spiser fisk eller skaldyr. I loungeområdet vil der også være kaffe, kage, grillpølser og pandekager, for det skal der også være plads til, pointerer Dorthe Hilbig.

Festivalen har et budget på 400.000 kroner.

At sejle med en skonnert er en helt speciel oplevelse, mener arrangørerne. Derfor har de fået det bevaringsværdige skib Fiona til at komme til festivalen og lave specielle sejlture for gæsterne. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce