Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Arrangører holder vejret: Stadig usikkerhed om sommerens store events

Det er stadig ikke afgjort, om Aabenraa Bjergmarathon 19. juni vil blive aflyst. Arkivfoto: Timo Battefeld
Mens der er åbnet for tilmelding til DHL Stafetten i august, har Kliple’ Mærken valgt at aflyse, og fællesdyrskuet er udsat til juni. Folk bag bjergmaraton og ringridning afventer stadig at træffe beslutning.

AABENRAA: Regeringen har nedsat en hurtigtarbejdende ekspertgruppe, som undersøger, hvordan man kan afvikle store arrangementer forsvarligt i forbindelse med genåbningen. Og gruppen ventes at komme med sine anbefalinger midt i april.

Folkene bag de store arrangementer i Aabenraa-området venter spændt på udmeldingen, som kan blive afgørende for, om de store begivenheder må aflyses for andet år i træk på grund af corona.

Komiteen bag Kliple’ Mærken - det store kræmmermarked i Kliplev anden weekend i juni - har allerede nu dog valgt at aflyse markedet og går i stedet efter at holde en mindre event samme weekend. Imens lægger folkene bag både Ringriderfesten Aabenraa 2.-5. juli og Aabenraa Bjergmarathon lørdag 20. juni an til at træffe en beslutning, men afventer udmeldingen fra ekspertgruppen.

Annonce

Tror på bjergmaraton

Den landsdækkende DHL Stafetten har netop åbnet for tilmeldingen til løbet, hvis sønderjyske afdeling holdes i Aabenraa 26. august. I Aabenraa har løbet normalt cirka 7000 deltagere, der primært kommer fra virksomheder, men i 2020 blev løbet aflyst på grund af smittefaren.

DHL-arrangørerne er optimistiske, fordi regeringen har meldt ud, at der skal ske en udfasning af forsamlingsloftet i takt med, at flere borgere bliver vaccineret. Og flere kultur- og idrætsarrangementer skal kunne afholdes med eksempelvis brug af coronapas.

Aabenraa Bjergmarathon plejer at tiltrække over 3000 løbere. Det blev sidste år holdt i en virtuel form over en tomåneders periode. Formanden, Per Hussmann, tror på, at det vil blive muligt at afvikle løbet fysisk i en eller anden form 19. juni. Styregruppen mødtes og drøftede sagen torsdag aften, men udsatte afgørelsen for at inddrage flere parter i den.

Annonce

Dyrskue er rykket

Det Sønderjyske Fællesdyrskue satser også på, at det i år bliver muligt at samles på dyrskuepladsen i Aabenraa. Datoen er rykket fra 28.-29. maj til 18.-19. juni, men den endelige afgørelse træffes først efter udmeldingen fra regeringens ekspertgruppe.

- Vi håber og tror, at det kan lade sig gøre. Men vi arbejder forsigtigt og holder igen med de helt vilde dispositioner. Vi kommer nok til at rykke noget rundt og ændre nogle ting, siger skuets formand, Jørgen Popp Petersen.

Efter dyrskuet er rykket til 18.-19. juni, kan det komme til at ligge samtidigt med Aabenraa Bjergmarathon 19. juni. Men det bekymrer ikke Jørgen Popp Petersen.

- Vi har prøvet det for cirka ti år siden, og vi kunne godt klare de udfordringer, som det gav, siger formanden.

Efter der er nedlagt mange p-pladser omkring dyrskuepladsen, har man i de senere år brugt parkering andre steder i byen, blandt andet på havnen, og har fragtet publikum i shuttlebusser.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue plejer at samle masser af mennesker fra hele landsdelen i Aabenraa. Det er rykket til 18.-19. juni, og arrangørerne håber stadig, at det kan lade sig gøre. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Kompensation er mulig

  • Hvis coronaen også denne sommer forhindrer kulturarrangementer med mindst 350 deltagere, kan arrangørerne få kompensation fra staten. Det har regeringen aftalt sammen med et bredt flertal i Folketinget. Det er en videreførelse af den eksisterende arrangørordning. Den gælder nu frem til 30. september, og der er nu afsat en halv milliard kroner. Det gælder, hvis arrangementet har været planlagt inden 6. marts 2020.
  • Aflyste arrangementer som for eksempel bjergmaraton i Aabenraa giver dog også indirekte tab. Blandt andet har mange foreninger normalt indtægter, når deres medlemmer yder frivilligt arbejde ved andres arrangementer.


Vi håber og tror, at det kan lade sig gøre. Men vi arbejder forsigtigt og holder igen med de helt vilde dispositioner. Vi kommer nok til at rykke noget rundt og ændre nogle ting.

Jørgen Popp Petersen, formand for Det Sønderjyske Fællesdyrskue


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce