Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Både sportschef og formand afviser ideen: Polman vender ikke tilbage til SønderjyskE

Estavana Polman spillede i SønderjyskE fra 2011 og to år frem. Og noget comeback skal man ikke forvente, lyder meldingen fra SønderjyskE. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix
For ni år siden var hun et lysende talent og spillede for SønderjyskE's håndboldkvinder. I dag er hun er en gigastjerne, men også klubløs. Skal Estavana Polman tilbage til Aabenraa, spurgte vi? Skal Kasper Schmeichel spille for SønderjyskE, lød et af svarene fra sportschefen.

Aabenraa: Er håndboldstjernen Estavana Polman og SønderjyskE's nybagte ligahold et godt match?

Den første er klubløs, og de just oprykkede håndboldkvinder fra Aabenraa skal bruge forstærkninger for at kunne klare sig blandt de bedste i Ligaen. Men Polman tilbage til SønderjyskE? Nej, ikke hvis man spørger de ansvarlige i SønderjyskE.

(...) det er dybt urealistisk. Det ville svare til, at Kasper Schmeichel bliver købt af SønderjyskE.

Peter Nielsen, sportschef og træner for SønderjyskE's håndboldkvinder

Heller ikke selv om tilhængere af SønderjyskE med glæde husker små ti sæsoner tilbage. Dengang Polman endnu ikke var den gigastjerne, hun siden er blevet, men blot et kæmpetalent, der spillede og viste sig frem hos netop SønderjyskE i Aabenraa.

Annonce

Polman forlod SønderjyskE i 2013 efter to sæsoner, og siden er hollænderen blevet både en verdens- og mediestjerne, mens SønderjyskE først nu efter flere års tilløb endelig er tilbage igen blandt de bedste. I den danske håndboldliga for kvinder.

Schmeichel til SønderjyskE? Nej, vel

De var engang et godt match, SønderjyskE og Polman, men nej - ikke længere, lyder vurderingen fra både SønderjyskE's sportschef og træner, Peter Nielsen, og formanden klubbens kvinder, Hans Henrik Damgaard.

Spekulationerne er opstået, fordi Polman nu er fortid i Esbjerg, tilsyneladende har svært ved at finde en dansk klub, der vil tage imod, og afstanden fra Esbjerg, hvor hun bor, til Aabenraa, er til at overkomme.

- Skulle hun komme til SønderjyskE, ville det være et af historiens største håndboldscoop, fordi Polman for bare to år siden var en af verdens bedste spillere - men nej, det er dybt urealistisk. Det ville svare til, at Kasper Schmeichel bliver købt af SønderjyskE, siger SønderjyskE's træner og sportschef, Peter Nielsen.

Peter Nielsen, cheftræner og sportschef i SønderjyskE, nærmest udelukker, at Estavana Polman vender tilbage til SønderjyskE. Arkivfoto: Timo Battefeld

Og sætter dermed tingene i perspektiv.

- Selvfølgelig, vi smækker ikke med nogen døre. Men vi er ikke der, hvor vi skal have så stor en profil, og mit gæt er, at hun forlader dansk klubhåndbold. Hvis hun ikke kan komme til en top 4-klub, spiller hun ikke i Danmark i næste sæson. Mit bedste bud på en dansk klub ville være Viborg, men det ville formentlig allerede være breaket i givet fald, siger Peter Nielsen og fortsætter:

- Estavana Polman er en spiller, der vil vinde pokaler og gerne de største af dem. Men jeg anerkender, at når en spiller mangler en klub, som ligger tæt på Esbjerg, spørger mange, hvor det så er realistisk at se Polman spille. I den situation kan to plus to hurtigt blive til syv, lyder det fra SønderjyskE-træneren.

Annonce

Formanden: Langt fra virkeligheden

Heller ikke Hans Henrik Damgaard tøver:

- Jeg kan gøre det helt kort. Vi har ingen dialog med hende. Nej, Estavana Polman kommer ikke tilbage til SønderjyskE. Det er ikke realistisk, men langt væk fra virkeligheden at tale om det som en mulighed, siger SønderjyskE-formanden.

Mens Peter Nielsen ikke kender Estavana Polman personligt, har Hans Henrik Damgaard gode minder fra de to sæsoner, Polman spillede i SønderjyskE.

- Hun var en skattet spiller blandt alle, og jeg har intet negativt at sige om hende fra den tid. Tværtimod har vi fantastiske minder, men jeg tænker, at hun kigger andre veje end mod SønderjyskE. Det vil jeg godt kalde en kvalificeret tanke, siger Hans Henrik Damgaard.

Estavana Polman og SønderjyskE

Født 5. august 1992 i den hollandske by Arnhem.

Her spillede hun fra 2005 til 2010, fik et enkelt år i VOC Amsterdam, inden hun skiftede til SønderjyskE.

I sin første i klubben rykkede hun og SønderjyskE op i Ligaen, og Polman blev kåret til årets spiller i 1. division.

Siden 2013 har Estavana Polman spillet for Team Esbjerg, men er lige nu klubløs. 

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Ugeavisen Aabenraa

Årets hus i landsby har fået en gevaldig make-over

Annonce