Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Bagedysten-finalist levede med angst i mange år: Nu vil Katja hjælpe andre i sin nye klinik

Katja Stock træner hver dag for ikke at blive fyldt med angst hver dag. Blandt andet siger hun til sig selv, at det må vente til klokken 19.30, hvis tankemylderet begynder, for da har hun tid. Hun har nemlig lært, at hun ikke længere skal stritte imod, for så bliver det værre. Foto: André Thorup
Det er tungt og invaliderende at leve med angst. Det ved den sønderjyske Bagedyst-finalist Katja Stock om nogen. Hun havde allerede som barn symptomer, men fik først hjælp som voksen. Nu åbner hun klinik for at hjælpe andre til at få en hverdag, hvor de kan trives.

Aabenraa: Når Katja Stock i dag får en bekymringstanke, så siger hun til sig selv, at den tanke må vente til klokken 19.30, for da har hun tid.

Sådan var det ikke for nogle år siden. Da udviklede tankerne sig til angstanfald, hvor en kæmpe bølge af uro skyllede ind over hende, mens katastrofetankerne kørte derudaf.

Det har krævet rigtig meget træning i at håndtere tankerne at nå der til, hvor den 43-årige mor til to er i dag. Og nu er hun klar til at tage det næste skridt og åbne sin egen klinik med hypnose og hypnoterapi for at hjælpe andre med de samme udfordringer, som hun selv har stået i.

Annonce

- Jeg har været uddannet hypnoterapeut i 15 år og arbejdet lidt on/off med det, men inden jul blev min mand og jeg enige om, at nu skal jeg springe ud i det. Den udvikling, jeg selv har gået igennem med angst og bekymringer og den måde, jeg har lært at håndtere tanker på - den vil jeg gerne være åben om. Jeg mødte selv en behandler for fem til seks år siden, som blev startskuddet på min rejse, og nu vil jeg gerne hjælpe andre med at finde den ro, som jeg selv har fundet, fortæller hun.

Leve et liv uden bekymringer

Hvis man som Katja Stock har tanker, der ikke er sunde for ens mentale helbred, eller lider af angst, så kræver det træning at lære at styre tankerne. Og det er her, at hun i sin nye klinik kommer ind i billedet, for teknikkerne skal læres et sted.

- Man går jo heller ikke ud og løber en maraton uden at have trænet til den. Det er det samme med ens psyke. Her skal man også lære nogle teknikker, så man kan håndtere tankerne og ikke bliver syg af dem. Så man kan leve et liv uden bekymringer. Med hypnoterapi kan man gå i dybden og finde årsagen til tankerne, og det synes jeg er vigtigt, så de angstramte får en bedre forståelse af, hvorfor de har det, som de har det, forklarer hun.

I fredags fik Katja Stock nøglen til sin nye klinik, og nu skal hun i gang med tommestokken og få klinikken inddrettet. Foto: André Thorup

Katja Stock havde allerede som barn symptomer på angst, men dengang var det ikke noget, hendes nærmeste søgte hjælp for. Det var først efter deltagelsen i DR's populære program Bagedysten i 2013, hvor Katja efter det store pres i et konkurrencedrevet program gik ned med stress og søgte professionel hjælp, at hun fik den hjælp, hun havde brug for.

- Da jeg havde symptomerne som barn, var der ingen, der vidste, hvad det var. Derfor kunne de heller ikke gøre noget. Det var "noget", jeg havde. Jeg ville ønske, at der var nogen, der undervejs havde taget mig i hånden, da jeg blev ramt af angst, siger hun.

Annonce

Mental træning er ligesom at drikke vand hver dag

I dag har Katja det rigtig godt, men det kræver stadig træning at undgå at ende der, hvor hun var engang med angst i kroppen hele tiden.

- Det er et livsvilkår, at jeg har lettere til at overtænke og få bekymringstanker. Derfor er min træning noget, jeg bliver nødt til at gøre for at kunne fungere. Det er noget, jeg skal, ligesom jeg skal drikke vand hver dag, siger hun.

Det er også derfor, at nu er det rigtige tidspunkt at springe ud i et nyt liv som selvstændig. Livserfaringen er nemlig stor nok nu, og tankerne skal ikke længere få lov til at spænde ben for drømmen.

- Jeg kan mærke, at det giver så meget mening at gøre det. Alle de oplevelser og den erfaring, jeg har, skal der deles ud af for at hjælpe andre. Det har givet en ro i mig selv at tage dette skridt, smiler Katja Stock.

Blå bog

43 år, bor i Aabenraa, er gift og har to døtre på 11 år og 12 år.

Deltog i Den store bagedyst i 2013, hvor hun også blev kendt for sin sønderjyske dialekt. Hun nåede til finalen, hvor Anne Mette Voss vandt.

Driver bloggen kachkuun.dk og FB-siden Katja Stock - æ kachkuun, hvor hun deler sine kageopskrifter og kærlighed til Sønderjylland.

Hun er oprindeligt kontoruddannet med speciale i offentlig administration, men har altid haft en stor interesse i at forstå og hjælpe mennesker. Samt en interesesse for personlig udvikling og hvorfor andre reagerer, som de gør.

Tog i 2006 uddannelsen som certificeret hypnotisør og hypnoterapeut. I 2015 tog hun en mentor uddannelse.

Hypnoterapi er en tilstand ligesom dagdrømmeri, hvor terapeuten guider og stiller spørgsmål for at prøve at finde årsagen til klientens tilstand.

Hendes nye klinik har speciale i angst, men kan også hjælpe med eksamensskræk, vægtproblemer, sorg, mobning, rygning og jalousi.

Katja Stock åbner sin klinik på Bjerggade 4K den 1. juni.

Læs mere på katjastock.dk, hvor der også ligger lydfiler med hjælp til at forstå angst og slippe for bekymringer.


Katja, du skal ikke være bange for døden. Du skal være bange for ikke at nå det, som du gerne vil nå, inden du dør.

Psykolog til Katja Stock


Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ny pride skal gøre folk klogere på LGBT: Uvidenhed er grobund for mange fordomme

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Her er overblikket: Sådan kan du være med til den første pride i Aabenraa

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Se billederne fra en fed koncert: D-A-D førte mig tilbage til de glade 90'ere

Ugeavisen Aabenraa

Jonas har selv været med til at tale Aabenraa ned: Jeg er stolt over den store opbakning, jeg mærker til ny pride

Ugeavisen Aabenraa

Marathonløb blev afviklet: - Det er surrealistisk

Ugeavisen Aabenraa

Karsten lever drømmen ud: Dropper skrivebordet for at blive naturvejleder

Ugeavisen Aabenraa

Rejselysten er for alvor tilbage: Folk står i kø for at få nyt pas

Ugeavisen Aabenraa

Supermarkeder lukrerer på mindre grænsehandel: Røde tal på bundlinjen er vendt til store overskud

Ugeavisen Aabenraa

Lone skal tage hånd om de social udsatte: De svageste får nu deres egen sygeplejerske

Ugeavisen Aabenraa

Dorte er eneste kandidat fra syd

Ugeavisen Aabenraa

Opfordring fra kommune til alle: Søg penge til at skabe en gul fest

Ugeavisen Aabenraa

Se navnene: De skal konfirmeres

Ugeavisen Aabenraa

Nyt byrum får hængekøjer og insekthotel

Ugeavisen Aabenraa

Dronningen fejrede uforglemmelig begivenhed: - Denne markering var jeg mest ked af at undvære i 2020

Ugeavisen Aabenraa

Borgmesteren var lettet efter besøg: Det eneste, vi manglede, var at synge en sang

Ugeavisen Aabenraa

En lille ændring får stor betydning for dette års DHL-stafet: Kan holdes helt uden restriktioner

Ugeavisen Aabenraa

Flere hundrede bød dronningen velkommen med klapsalver: Thea, Esther og Aviaaja kom helt tæt på dronningen

Ugeavisen Aabenraa

Her er programmet for kongehusets fejring af Genforeningen: Dronningen besøger fire kommuner på én dag

Ugeavisen Aabenraa

Her er Aabenraas gave til dronningen: Får smykke med speciel historie

Ugeavisen Aabenraa

Elever med på historisk billede: Endelig får Anna og Lasse mødt dronningen

Ugeavisen Aabenraa

Padborg Fjernvarme bruger lokale potentialer og skaber grøn energi

Ugeavisen Aabenraa

Ingen publikum i Genforeningsparken: Sådan kan du være med til dronningens besøg

Ugeavisen Aabenraa

Se navnene: Weekendens konfirmationer i Aabenraa, Rise og Bov

Annonce