Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Bagermester gik konkurs: Nu tager brødre over

Brødrene Carsten og Henrik Kock har drevet forretning sammen siden 1990, hvor de overtog det, der dengang hed Nybøl Bageri, fra deres onkel - der i sin tid havde overtaget det fra deres bedstefar. Arkivfoto: Timo Battefeld
2. januar genåbner bagerforretningen i SuperBrugsen i Tinglev. Bageriet Kock fra Nybøl, der drives af brødrene Carsten og Henrik Kock, har overtaget konkursboet efter Brogaards Bageri.
Annonce

Tinglev: 17. september gav Thomas Brogaard op. Da måtte den 47-årige bagermester, der i 14 år havde drevet forretning i Tinglev, erklære sig konkurs efter en længere sygemelding på grund af stress.

Nu kommer der så atter gang i ovnene i bageriet, der har til huse hos SuperBrugsen på Centerpladsen.

Brødrene Carsten og Henrik Kock, der ejer Bageriet Kock i Nybøl, har købt inventaret af konkursboet, indgået en tiårig lejekontrakt med brugsens bestyrelse, og 2. januar har Tinglev atter en bager.

- Vi kender Thomas, og da hans maskiner blev sat til salg, tænkte vi, at vi da godt lige kunne køre ud og kigge. Og vi faldt pladask for forretningen, da vi så den, fortæller Carsten Kock.

Et par gode råd

  • Der skal være plads til en bager i en by af Tinglevs størrelse, mener brødrene Kock, der har fået et godt indtryk af byen de gange, de har været der.
  • - Vi har selvfølgelig vores eget sortiment allerede, men vi skal også lige have fat i Thomas (Brogaard, red.) for at høre, om der er noget, han har haft særlig succes med, siger Carsten Kock, der allerede har talt med den tidligere bager flere gange for at få gode råd om forskellige ting.
Annonce

Der stikkes en føler ud

Der blev derfor afgivet et bud til kurator, som blev accepteret, og nu har brødrene, der har drevet forretning sammen i 30 år, travlt.

- Vi ville gerne have haft julehandlen med, men det kan vi simpelt hen ikke nå. Vi skal have ansat to ekstra svende, ligesom vi jo skal have to butiksdamer. Dér håber vi, det kan lykkes at beholde dem, Thomas havde, for dem kender kunderne jo, forklarer Carsten Kock.

Det er planen, at der fast skal være en bager i Tinglev, og det bliver i første omgang Henrik Kock.

- Han skal ud og have føling med, hvad det er for et sted. Finde ud af, hvad kunderne vil have, som hans lille bror forklarer.

Brødrene har i forvejen bageriudsalg i både Gråsten og Rinkenæs, men hvor alle varer dertil bliver bagt i Nybøl, vil der i Tinglev også skulle produceres.

- Det skal vi også lige til at have fundet ud af, hvordan vi griber an, så derfor kan det altså ikke blive før til januar, vi åbner, siger Carsten Kock.

Annonce

Opsætning er faldet

Hos formanden for SuperBrugsen i Tinglev, Hans Jørgen Hansen, er der naturligvis glæde over, at der atter bliver liv i butikkens bagerforretning.

- Det har været en trist situation, så det er dejligt både for butikken og byen, at det er lykkedes. Det er en god løsning, og vi har kun hørt godt om dem. Så vi håber, det bliver et godt makkerskab, siger Hans Jørgen Hansen, der har kunnet se på brugsens omsætning, at bageren har manglet som trækplaster:

- Så vi håber da, det får en effekt. At de kunder, der er kørt udenbys for at købe brød, og så nok har handlet dér i samme forbindelse, vender tilbage.

Den anden halvdel af Brogaards Bageri, der hører til på bageriets oprindelige adresse på Grønnevej, og som også er en del af konkursboet, er der fortsat ingen afklaring på, hvad der skal ske med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce