Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Behov for flere penge: 50 lokaler foreninger søger om millioner i coronapulje

Aabenraa Bjergmarathon er mere end en løbefest med flere tusinde deltagere og mindst lige så mange tilskuere. Løbet er også en vigtig indtægtskilde for den lokale forening AaIG Atletik, Tri og Motion, som i år mister mange penge på aflysningen.
Foreningslivet i hele Danmark er ramt af coronakrisen, og der er søgt om coronastøtte for 256 millioner i en pulje, hvor der kun er 44 millioner til uddeling. AaIG har søgt, da den mister mange penge på aflysningen af Bjergmarathon.
Annonce

Aabenraa: En pulje på 44 millioner kroner fra Kulturministeriet til foreningslivet i Danmark har vist, at coronakrisen har ramt foreninger i hele landet hårdt.

DGI og DIF har nemlig modtaget 2966 ansøgninger for et samlet beløb på 258 millioner kroner, og der er derfor nu et arbejde i gang for at få hævet puljen.

I Aabenraa Kommune har 50 foreninger søgt om 3,45 millioner kroner. Én af de foreninger er AaIG Atletik, Tri og Motion. Beløbet vil kasserer Jesper Steffensen ikke ud med, men han vil gerne sige, at det ligger tæt på gennemsnittet på 86.000 kroner, som man får, hvis man dividerer de 258 millioner med antallet af ansøgninger.

Beløbet er det, som den lokale forening mister på, at Aabenraa Bjergmarathon på lørdag den 20. juni er aflyst.

- Den her store søgning viser, hvor vigtig foreningslivet er i Danmark. Der er mange aktive i gang for at holde foreningerne kørende, og det overrasker formentlig mange, at foreningerne er enormt ramt af coronakrisen. Det er jo et udtryk for, at der bliver gjort mange tiltag i de lokale foreninger, forklarer han.

Annonce

Har penge på kistebunden

Ud over de store events, som foreningerne selv arrangerer, mister de også indtjening fra det arbejde, medlemmerne laver til andre events. Som f.eks. til DHL-Stafetten, hvor foreningers medlemmer arbejder for at tjene penge til deres forening.

Puljen

  • Et bredt udsnit af folketingets partier besluttede den 7. april at yde et ekstraordinært tilskud på 50 mio. kr. til lokale idræts- og spejderforeninger og fortrinsvis til de foreninger, der er hårdest ramt af eksempelvis medlemstilbagegang og aflyste mindre arrangementer med under 350 deltagere.
  • Midlerne fordeles forholdsmæssigt i de tre lokalforeningspuljer, der allerede eksisterer på idræts- og spejderområdet. DIF og DGI modtog i alt 44 millioner kroner, som administreres i fællesskab. Firmaidrætten modtog 3,5 millioner til uddeling blandt sine foreninger, mens DUF modtog 2,5 millioner øremærket til spejderne.
  • DGI og DIG har modtaget 2966 ansøgninger for et samlet beløb på 258 millioner kroner.
  • Foreninger i Region Syddanmark har sendt 791 ansøgninger for i alt 62 mio. kr.
  • I Aabenraa Kommune har 50 foreninger søgt puljen for et beløb på 3,45 mio. kroner.

I AaIG Atletik, Tri og Motion er årets manglende indtægter ikke en trussel mod foreningens eksistens eller de medlemsgoder, der er, fordi den har en god opsparing.

- Det er ikke en katastrofe økonomisk, fordi vi har penge på kistebunden. Men det er klart, at hvis vi ikke fik de indtægter, så kunne vi i princippet ikke opretholde de aktiviteter, vi har i klubben. Det er en prioritering, om vi vil bruge af vores opsparing, men jeg vil tro, at det her ikke er noget, vores medlemmer umiddelbart kommer til at mærke noget til, siger formand Kenny Bach Andersen.

I den lokale forening betyder indtægterne fra Bjergmarathon og medlemmernes arbejde en masse for det arbejde, der bliver gjort på ungdomssiden og ikke mindst de mange medlemsgoder, der er i klubben.

- Vi tilbyder gode foredrag, de får billigere trøjer og meget andet, og det er alle de ting, der koster. Det ville jo være dem, vi ville skulle skrue på, hvis vi blev ramt på økonomien, men det er slet ikke aktuelt, siger han.

DGi og DIF forventer, at pengene i puljen bliver fordelt i løbet af juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce