Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Beslutningen er truffet: Aabenraa Bjergmarathon 2021 ringes i gang

Aabenraa Bjergmarathon er et løb med traditioner. Det har været holdt siden årtusindeskiftet, men i 2020 måtte det fysiske løb for første gang aflyses på grund af corona. I år tror arrangørerne på det. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Der er åbnet for tilmelding til det populære motionsløb Aabenraa Bjergmarathon 19. juni. Styregruppen tror på, at løbet kan gennemføres i år.

AABENRAA: Aabenraa Bjergmarathon plejer at samle over 3000 deltagere på de bakkede ruter ind og ud af byen. Det sker med udgangspunkt i Storetorv, hvor publikum hepper, og borgmester Thomas Andresen sender løberne af sted med en tale, konfetti og ringning med en klokke. Sidste år måtte det fysiske løb aflyses på grund af coronaen, og styregruppen bag løbet har i nogen tid drøftet, om det kunne gennemføres i år.

- Men nu har vi besluttet at gennemføre det 19. juni med de restriktioner, der findes på det tidspunkt. Vi tror på det, for vi kan tilpasse løbet, siger formanden for styregruppen, Per Hussmann.

Styregruppen har inden beslutningen drøftet sagen med klubberne i løbets koordinationsudvalg og har ifølge Per Hussemann bred opbakning til at trykke på eventens startknap.

Annonce

Der vil blive nogle ændringer på ruterne, som endnu ikke er lagt fast, og der vil formentlig blive begrænsning på adgangen for publikum på Storetorv.

I sidste ende skal myndighederne godkende løbet, og hvis situationen i mellemtiden ændrer sig, så løbet må aflyses på grund af corona, kan man få refunderet startgebyret.

Spændt på tilmelding

Der er nu åbnet for tilmelding på hjemmesiden bjergmarathon.dk.

- Vi håber, at rigtig mange vil være med, siger Per Hussmann.

Han er spændt på tilmeldingen i lyset af coronakrisen. Ifølge tal fra DGI og Danmarks Idrætsforbund har krisen kostet idrætsforeningerne i hele landet næsten 90.000 medlemmer fra 2019 til 2020. Mange er måske gået i stå med træning, men krisen kan også have givet nogle løbere mulighed for at træne mere. Og sulten efter fælles motionsløb kan være stor efter et nærmest blankt 2020.

- Det er spændende, om vi bliver bestormet med tilmeldinger – eller det modsatte. Vi ved det simpelthen ikke, siger Per Hussmann.

Aabenraa Bjergmarathon er blevet afviklet hvert år siden årtusindeskiftet, men det 21. løb i 2020 måtte altså aflyses på grund af coronaen. Aflysningen skete 8. april, da cirka 600 var tilmeldt. I stedet valgte foreningen bag løbet, AaIG Atletik, tri og motion, at afvikle løbet i en virtuel udgave, hvor man selv kunne bestemme en dag i løbet af en to måneders periode til at løbe sin distance. Knap 500 deltog, og samtidig valgte flere sponsorer at fastholde sponsoratet. AaIG bruger indtægterne fra løbet til at støtte breddeidrætten.

Bjergmarathon

Ruten til Aabenraa Bjergmarathon består af flere kuperede sløjfer, der alle har udgangspunkt i Aabenraa by.

Ruterne på de enkelte distancer er endnu ikke fastlagt for i år. Normalt kan man stille op på distancerne maraton, halvmaraton, 10 km, 5,6 km løb og walk samt en børnerute i Aabenraas gågade.


Nu har vi besluttet at gennemføre det 19. juni med de restriktioner, der findes på det tidspunkt. Vi tror på det, for vi kan tilpasse løbet.

Per Hussmann, formand for styregruppen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce