Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Beyhan laver flydende livskraft i sin juicevogn

36-årige Beyhan Kartal har fået opfyldt sin drøm om sin egen virksomhed med BJuicy. Den består både af bestillinger, som bliver lavet i et professionelt køkken, men også af den rullende juicevogn, som hun gerne vil ud og køre med til events og andre arrangementer i området. Foto: Mette Christine Schulz

36-årige Beyhan Kartal er sprunget ud som selvstændig med sin rullende juicevogn BJuicy. Her sælger hun de juice, shots og smoothies, som hun eksperimenterer sig frem til i sit køkken. Råvarerne er vigtige for hende, så juicen kan give folk de vitaminer og antioxidanter, de har brug for.

Rødekro: Hun var kun 18 år, da drømmen om at have sin egen virksomhed blev født. Som nu 36-årig er drømmen blevet til virkelighed for Beyhan Kartal fra Rødekro.

Hun har startet BJuicy, hvor hun laver juice, smoothies, ingefærshots, salater og tzatziki fra et professionelt køkken, men også fra sin rullende juicevogn, som blandt andet står ved SuperBrugsen i Rødekro hver lørdag.

- Jeg har lavet juice i to år på hobbyniveau, og jeg kunne mærke en stor efterspørgsel på mine produkter, så nu var tiden kommet til at prøve min drøm af. Jeg tager chancen og ser, hvad det bringer, for jeg vil ikke sidde som gammel og ærgre mig over, at jeg ikke gjorde det, smiler hun.

Beyhan Kartal har beholdt 12 timer om ugen på sin gamle arbejdsplads, hvor hun er støttepædagog i en børnehave, men det er drømmen, at hun en dag kan arbejde på fuldtid i BJuicy.

- Jeg drømmer om at få mit eget lokale i Rødekro og måske også i Aabenraa. Jeg vil gerne hjælpe andre til at leve sundere, og det kan det, jeg laver, være med til, siger hun.

Blå bog


  • Beyhan Kartal er 36 år og født og opvokset på Lolland.
  • Hun arbejdede som 18-årig i en tyrkisk restaurant, hvor interessen for mad blev vakt. Hun ville derfor gerne være kok, men hendes far sagde nej, da han ikke mente, at der var en fremtid i det job.
  • Interessen for mad beholdt hun og har gennem årene læst og lært om råvarer og eksperimenteret i sit køkken med at lave juice og shots. Hun lever også vegetarisk, da hun ikke kan lide kød. Hun spiser dog laks og kylling.
  • Hun er uddannet pædagog og arbejder som støttepædagog i Søgård.
  • Hun er ud af en tyrkisk familie og mødte på en ferie i Tyrkiet sin mand, som hun har tre børn sammen med. De bor i Rødekro.
  • Hun har startet sin egen virksomhed BJuicy, hvor hun laver juice, smoothies, shots, salater og tzatziki på bestilling.
  • Hun har også fået lavet en rullende juicevogn, som havde premiere lørdag den 22. september på pladsen ved SuperBrugsen i Rødekro. Her står hun hver lørdag og laver juice.
Den rullende juicevogn havde premiere ved SuperBrugsen i Rødekro lørdag den 22. september, hvor Beyhan Kartal havde travlt med at lave juice, shots, smoothies og salater. Privatfoto

Opvokset i gavmild familie

Det med at hjælpe andre kommer ikke fra fremmede.

Beyhan Kartal er ud fra en gavmild familie, hvor forældrene forlod Tyrkiet i 70'erne for at tage til Danmark, hvor der dengang var mangel på arbejdskraft. De slog sig ned på Lolland og opdragede deres børn til at være gavmilde og altid hjælpe andre. Den egenskab har fulgt 36-årige Beyhan hele livet, og derfor blev hun støttepædagog for at hjælpe børn, som har det sværere end andre børn, men den sunde livsstil har også været en stor del af hendes liv, og her mener hun også, at hun kan hjælpe andre med BJuicy.

- Jeg går meget op i sundhed. I rene og ikke forarbejdede råvarer og en primær vegetarisk kost og så drikker jeg meget juice og shots. Det er det, der gør, at jeg har så meget energi. Juice er jo flyende livskraft, fordi det indeholder alt det gode, som vi har brug for, forklarer hun.

Annonce

Eksperimenterer med råvarerne

Hun er selvlært på området, selvom ønsket som ung var at blive kok. Faderen sagde nej, for det mente han ikke, at der var fremtid i, men interessen for mad og sundhed har hængt ved siden.

- Det er min store interesse, så jeg har læst meget om det og lært det i praksis ved at eksperimentere med råvarerne i mit køkken. Jeg læser om råvarernes egenskaber, og hvad de bidrager med til vores kroppe, og så eksperimenterer jeg med dem, for hvordan smager de så sammen. Ved at drikke juice kan man indtage mange vitaminer og antioxidanter, som kan være med til at forebygge sygdomme. Det synes jeg er spændende at arbejde med, siger hun.

Annonce

Brug for vitaminboost

Beyhan er også muslim og tror derfor også på, at intet er skabt uden, at der er en årsag til det. Derfor går hun ud i naturen og bruger det, der er efter årstiden. Hun plukker selv havtorn og har både et drivhus hjemme og en køkkenhave, hun har lejet, hvor hun kan dyrke grønsagerne til sine forskellige slags juice og shots.

- Jeg elsker at plante noget, se det vokse og så spise det. Det er fascinerende. Lige nu plukker jeg f.eks. æbler og havtorn og bruger aronia i min juice, fordi det er nu, vi har brug for vitaminer til at være robuste til vinteren. Energien daler, og vi bliver mere trætte, så det er nu, vi skal have et vitaminboost, og det er det, jeg leverer i flydende form, smiler hun.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stor opbakning til byens butikker: Aabenraaerne har købt lokalt gavekort for tre millioner kroner

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Lokal yin yoga-lærer udgiver digtsamlinger

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Butik i gågade lukker: Kunstnere går hver til sit

Ugeavisen Aabenraa

Team Rynkeby lancerer deres egen øl: Skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Ugeavisen Aabenraa

Boligsalget sætter endnu engang rekord: Tyskere er vilde med at flytte til Aabenraa

Ugeavisen Aabenraa

Dres gik ned med stress og begyndte at lave engle af affaldsjern: Nu giver han dem til Et Hjerte for Alle

Ugeavisen Aabenraa

Ramt af hjerneblødning få dage inden sin 80 års dag: Nu er markant erhvervsmand død

Ugeavisen Aabenraa

Sønderjysk DM-mester i stand-up vender hjem til Aabenraa for en aften

Ugeavisen Aabenraa

Hans har sat sit livsværk til salg: Fiskesøer, huse, campingplads og hytter for 10 millioner

Ugeavisen Aabenraa

Det må være en ommer, Aabenraa Kommune: Vi skal da have en gul folkefest i midtbyen

Ugeavisen Aabenraa

Trods nej til støtte af stor Tour de France-event i centrum af Aabenraa: Ambitionen er stadig en gul folkefest - også i midtbyen

Ugeavisen Aabenraa

Han elsker skjorter, kan ikke sidde stille, og så kan han sætte dato på, hvornår han blev en mand: Bliv klogere på Aabenraa Kommunes nye borgmester

Ugeavisen Aabenraa

Ubudne gæster hos kendt restaurant: Havde et godt øje til vinlageret

Ugeavisen Aabenraa

Nu er der endelig sat navn på: Danmarks største flytter ind på 15.000 kvadratmeter

Ugeavisen Aabenraa

En livsbekræftende forløsning: Lokal korleder udgiver album med egne gospelsange

Ugeavisen Aabenraa

Gallery Sønderborg lukker - flytter til Aabenraa

Sønderjylland

Antallet af indbrud tæt på halveret: Men vi skal stadig huske at låse døren

Sønderjylland

Danske turister er vilde med Sønderjylland: - De må gerne blive lidt længere

Ugeavisen Aabenraa

Landsby udbygger handicapidrætten: Bane til populær sportsgren tæt på at være en realitet

Ugeavisen Aabenraa

Sønderjyske Kidz og Et Hjerte for Alle modtager stor donation: 100.000 kroner fra EDC Poul Erik Bech Fonden

Ugeavisen Aabenraa

Kan du huske, hvad der skete i 2021: Her er året, der gik i billeder

Ugeavisen Aabenraa

Pengene er ved at være i hus: Landsby tror nu på ny multibane

Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa er kåret som årets bedste juleby: - Det er en kæmpe anerkendelse

Annonce