Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Biblioteket anbefaler bøger skrevet af børns idoler: YouTube får børn til at læse

Flere af de populære youtubestjerner er gået sammen med anerkendte forfattere, og det er der kommet nogle gode børnebøger ud af. Foto: Aabenraa Bibliotekerne
Forældre ser deres børn forsvinde ind i en verden, de ikke selv kender til og kan derfor have svært ved at se det gode i dette tidsfordriv. Men børnenes helte, de populære youtubere, som de følger hver dag på deres skærme, kan også fange børnenes læselyst.

Mange børn bruger en stor del af deres fritid bag skærmen enten på at spille eller se youtubevideoer af andre, der spiller eller laver anden underholdning.

51 procent af danske børn i alderen 1-15 år spiller dagligt. Det viser en undersøgelse af børns spillevaner, som Medierådet for Børn og Unge, DR og Det Danske Filminstitut står bag.

Børn spiller for underholdningens skyld, og mange spiller også for at være en del af det sociale fælleskab og mødes med venner i spil.

Annonce

Forældre ser deres børn forsvinde ind i en verden, de ikke selv kender til og kan derfor have svært ved at se det gode i dette tidsfordriv.

Men børnenes helte, de populære youtubere, som de følger hver dag på deres skærme, kan også fange børnenes læselyst. Flere af dem er nemlig gået sammen med anerkendte forfattere, og det er der kommet nogle gode børnebøger ud af.

Simbas farlige rejse af Michael Kamp og ComKean

Simba er en indekat, der lever sammen med youtuberen ComKean. Hver dag kommer posten med en masser pakker og fanpost til ComKeam, men en dag glemmer posten at lukke døren, og Simba ser sit snit til at opleve lidt af verden udenfor. Det viser sig dog hurtigt, at verden er ret skræmmende og Simba prøver forgæves at finde tilbage til sit trygge hjem. Hvordan skal det gå Simba og slipper han godt fra mødet med baggårdskattene og rotterne?

Med over 175.000 abonnenter på YouTube er ComKean kendt blandt mange børn. De følger ham spille forskellige spil bl.a. Roblox. ComKeam er gået sammen med forfatteren Michael Kamp og sammen har de skrevet to bøger om katten Simba.

Annonce

Battle royale serien af Michael Kamp – anbefalet af Versinger

I en nær fremtid, hvor klimaforandringerne har ødelagt jorden så meget, at den nærmest er ubeboelig, kæmper 100 børn i et stort realitysetup om overlevelse på øen Orø. De skal kæmpe, indtil der kun er én overlevende tilbage. Men det viser sig, at børnene har større udfordringer end at undgå at blive dræbt af hinanden, der er nemlig mørke kræfter på spil på Orø.

Der er action og spænding i denne dystopi, hvor man følger forskellige børn og deres kamp med tiden og døden. Den er lidt mørk og man skal være forberedt på kampscener og død, men den er god og fangende.

Bogen er blevet til i et samarbejde med youtuberen Versinger og er stærkt inspireret af Fortnitespillet.Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vi bruger flere og flere penge på skønhed: Julie vil gerne være den bedste udgave af sig selv - kvinder står i kø for at få tid i hendes vippeklinik

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester har fået corona - går glip af første byrådsmøde

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ejendomsmægler flytter et skridt ned ad bakken: - Det er byens bedste beliggenhed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nyt liv i gammel præstegård: Ny ejer er i gang med den helt store overhaling

Ugeavisen Aabenraa

Aabenraa sagde farvel til en stor erhvervsmand

Ugeavisen Aabenraa

Uddrag fra Peder Meldgaards biografi: Ingen jammer fra min side. Kun tak.

Ugeavisen Aabenraa

Historisk interessante togskinner kan give problemer for kendt julehjerteby

Ugeavisen Aabenraa

Vi kan lære af Peder Meldgaards liv: Smid filtret væk og engagér dig i din by og dine medmennesker

Ugeavisen Aabenraa

Stor opbakning til byens butikker: Aabenraaerne har købt lokalt gavekort for tre millioner kroner

Ugeavisen Aabenraa

Lokal yin yoga-lærer udgiver digtsamlinger

Ugeavisen Aabenraa

Team Rynkeby lancerer deres egen øl: Skal give halvanden million kroner til Børnecancerfonden – på bare fire uger

Annonce