Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Billetsalg skuffer til ny musikfestival: Hvis opbakningen er der, kan Aabenraa det samme som Sønderborg

Ude af Kontrol gav koncert på Gazzværket den 4. marts, og det var én af de koncerter, hvor der blev solgt 200 billetter på de sidste tre dage. Det var én af de koncerter, der solgte mere end forventet. Foto: Marc Roed
Aabenraa Live mærker stadig eftervirkningerne fra corona-nedlukningerne. Folk køber billetter i sidste øjeblik, og lige nu er der kun solgt 500 billetter til de to store sommerkoncerter i Arena Aabenraa. Direktør efterlyser opbakning fra både borgere og virksomheder, så Aabenraa kan få sin egen musikfestival.

Aabenraa: Der er stor forskel på, om man taber 200.000 kroner på en aften eller om man tjener 700.000 kroner.

At arrangere koncerter har altid været risikofyldt, men i Aabenraa må den lokale koncertarrangør Aabenraa Live erkende, at det godt kan være ekstra specielt.

Lige nu mangler arrangøren at sælge 60 procent af billetterne til den nye store sommerfestival over to fredage i Arena Aabenraa, og billetsalget til de andre koncerter ligger generelt også under det forventede.

Annonce

- Det kommer til at tage noget tid at komme tilbage efter corona-nedlukningerne. Vi er indstillet på, at vi skal passe på pengene og ikke kommer til at tjene så meget, som vi håbede i år. Købelysten har ændret sig efter corona, for folk tænker ikke så langt frem og køber ikke billetter flere måneder i forvejen. Det kræver is i maven hos os og gør også, at vi bliver lidt mere forsigtige, forklarer direktør for Aabenraa Live, Morten Vilhelm.

Koncerterne er for byens skyld

Derfor har den lokale arrangør brug for, at folk kommer ud af starthullerne og køber billetter til koncerterne og specielt til den store sommerfestival.

Sommerkoncerterne i arenaen

Sommerkoncerterne bliver holdt i Arena Aabenraa fredag den 27. maj og fredag den 3. juni.

Den 27. maj spiller Johnny Deluxe, Rikke Thomsen og Jacob Dinesen, mens det den 3. juni er Luftens Helte, Pernilla Andersson og Queen Machine, der underholder.

Uden for vil der være madboder, og det er muligt både at købe partoutbilletter til begge aftener eller enkeltbilletter.

Læs mere på aabenraalive.dk

- Vi er langt fra, hvor det er sjovt, når det kommer til billetsalget til sommerfestivalen. Den er startskuddet på de store events, som vi også gerne vil lave, men det kræver opbakning fra både borgere og virksomheder. Det er for byens skyld, at vi gør det her, og vi har gjort det billigt for at prøve at skabe en tradition for en sommerfest, siger direktøren.

Vi skal bygge det op uden at risikere biksen. Starte stille op, men hvis opbakningen er der, så er der ikke noget, vi ikke kan i Aabenraa, som de kan i Sønderborg.

Morten Vilhelm, direktør i Aabenraa Live

De to dages musikfest bliver til noget, selvom der kun er solgt 500 billetter pr dag lige nu. Aabenraa Live er lige nu i gang med at prøve at få opbakning fra byens virksomheder, som kan tage kunder eller holde fredagsfest for personalet i arenaen de to fredage.

- Vi skal gerne op på 1500 til hver aften, for det er sjovest, når der er mange. Måske bliver det lige som med nogle af de koncerter, vi arrangerede i marts, hvor der på tre dage lige op til blev solgt 200 billetter, fordi folk lige venter og ser, før de køber billet. Men der skal skub i salget nu, for vi skal kunne mærke en opbakning, men kan vi det, så er vil både vi og arenaen gerne gøre det igen, uddyber Morten Vilhelm.

Annonce

Vi kan det samme som Sønderborg

På spørgsmålet om, det er navnene på plakaten, der kunne være grunden til, at folk holder igen, siger direktøren, at interessen skal være der, før han tør tage tage chancen med store navne.

- Vi skal bygge det op uden at risikere biksen. Starte stille op, men hvis opbakningen er der, så er der ikke noget, vi ikke kan i Aabenraa, som de kan i Sønderborg. Vi har netværket og kan godt få de store navne, pointerer han.

Rikke Thomsen sælger altid billetter og hendes seneste koncert i Aabenraa var udsolgt. Hun er også på plakaten til den nye sommerkoncert, hvor der ikke er solgt mange billetter endnu. Foto: Marc Roed
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Ugeavisen Aabenraa

Årets hus i landsby har fået en gevaldig make-over

Annonce