Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Bo håber, det bliver hans sidste job: Golfklubben er et godt match til mig

I begyndelsen vil Bo Grønvall Hansen selv klare al arbejdet i Sønderjyllands Golfrestaurant, da han lige skal se, hvad der sker med corona-restriktioner. Hvis han får for travlt, har han et godt netværk fra sine mange år i branchen, så han ved hvem, han skal ringe til for at få hjælp. Foto: André Thorup
Bo Grønvall Hansen er vant til at servicere golfspillere fra sit tidligere job på Benniksgaard. Derfor kunne han se sig selv som forpagter af Sønderjyllands Goflrestaurant, hvor han vil beholde de traditionelle retter, men også udvikle restauranten.

Uge: Han har prøvet mange andre veje i livet, men hver gang er han vendt tilbage til restaurationsbranchen.

For lige siden Bo Grønvall Hansen som ung knægt i 8. klasse fik job som opvasker på en restaurant, har det specielle miljø i restaurationsbranchen været omdrejningspunktet i hans liv.

Nu går han et skridt videre og bliver selvstændig som ny forpagter af Sønderjyllands Golfrestaurant. Et job, som han håber bliver hans sidste.

Annonce

- Det kunne være rart, hvis det blev sådan, for det er hårdt at være kok på en a'la carte restaurant. Det er en hård branche, og man skal ville det. Det er stressende, hvor jeg tænker, at det her job bliver anderledes og mere hyggeligt, fordi der er mange stamgæster, og jeg kan nemmere planlægge, fordi der er faste dage, hvor der kommer mange og spiser, fortæller han.

Mange stamgæster

Det betyder dog ikke, at Bo Grønvall Hansen vil læne sig tilbage og bare køre efter golfklubbens kalender. Han har idéer til udvikling af restauranten, men først skal han lige lære det hele at kende og se, hvad der kan lade sig gøre.

- Jeg havde håbet på en stille opstart, men nu kommer det hele på én gang, fordi vi også fik lov til at åbne indendørs i sidste uge. Men jeg er bare glad for at få gæsterne ind, og så må vi se, hvad der sker i det næste stykke tid. Hvor meget gang, der kommer i restauranten, når der nu skal coronapas til, siger den nye forpagter, som overtog restauranten den 1. januar og siden har kørt take-away.

Den tidligere forpagter af golfrestauranten var der i 11 år, og derfor tænker Bo Grønvall Hansen, at der må være en forretning i at drive restauranten. Han håber nemlig, at det bliver hans sidste job inden pension.  Foto:Timo Battefeld

Han har stor tiltro til restauranten som det, han skal leve af i mange år, og han glæder sig til at møde de mange medlemmer af klubben, som har tradition for at bruge restauranten flittigt.

- Nu skal jeg lære navnene at kende, og det bliver ikke nemmere, når de har mundbind på. 1000 medlemmer giver en fast kundekreds, og de har jo førsteret. Der er forskellige klubber, som har bestemte dage, hvor de spiser her og er med til at bestemme menuen, og dermed knytter de sig til restauranten, siger han.

Annonce

Valgt arbejdet til

Og det er Bo Grønvall Hansen, de vil møde, for lige nu har han ingen ansatte, og han er klar på at bruge mange timer i sin nye restaurant.

- Jeg har ingen børn, for jeg valgt arbejdet til. Jeg havde stort set ingen fridage sidste år, og når det er sådan, så kan du ikke holde på noget privat. Der er ingen lukkedage, så det bliver fra klokken 9-22 i sæsonen, men jeg vil også prøve at køre take-away om vinteren og gøre noget mere ved fester og måske også mad ud af huset til selskaber. Jeg har mange bekendtskaber fra mine år i branchen, som jeg kan trække på, hvis jeg får brug for hjælp, siger han.

Bo Grønvall Hansen spiller også selv golf, men det er mest uden for sæsonen, han kan finde tid. Foto:Timo Battefeld

Han spiller selv golf, kender mange golfspillere og har de seneste år arbejdet på Benniksgaard, som også har en golfbane. At servicere golfspillere er derfor ikke fremmed for ham, og da han hørte, at Sønderjyllands Golfrestaurant manglede en forpagter, kunne han hurtigt se sig selv der.

- Da jeg mødtes med Niels (Antonsen, golfmanager, red.), var det et godt match. Det er et fedt område med fine lokaler, og jeg havde jo en fornemmelse af, hvad jeg går ind til efter mine år på Benniksgaard. Det bliver noget andet, og jeg glæder mig til at være helt mig selv og den frihed, der er i det, siger Bo Grønvall Hansen.

Blå bog

Bo Grønvall Hansen er 47 år og kommer fra Sønderborg.

Han har de seneste år arbejdet som køkkenchef på Hotel Benniksgaard, som også har en golfbane.

Han har tidligere været selvstændig i hjembyen Sønderborg tilbage i 2008-09, hvor han drev Havnegrillen.

Derudover har han i tidens løb arbejdet på blandt andet Colosseum, Tortilla Flats - det, der i dag er Brasserie 1761 - i kantinen hos det hedengangne tøjfirma Møller & Co. og været med til at drive café i forbindelse med diskoteket Zanzibar.

De seneste 12 år har han også spillet golf.

Han vil fortsætte med at have de populære retter som stjerneskud og burgere på menuen, men vil også komme med nye ting som måske Kong Fiddes Livret, som han har lavet som take-away.

Han vil også gerne lave jazz-aftener samt øl- og vinaftener samt gøre den første lørdag i hver måned til den aften, hvor der bliver serveret finere mad. Her tænker han på en fire retters menu med vinmenu.


Det er et fedt område med fine lokaler, og jeg havde jo en fornemmelse af, hvad jeg går ind til efter mine år på Benniksgaard. Det bliver noget andet, og jeg glæder mig til at være helt mig selv og den frihed, der er i det.

Bo Grønvall Hansen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce