Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Bo håber, det bliver hans sidste job: Golfklubben er et godt match til mig

I begyndelsen vil Bo Grønvall Hansen selv klare al arbejdet i Sønderjyllands Golfrestaurant, da han lige skal se, hvad der sker med corona-restriktioner. Hvis han får for travlt, har han et godt netværk fra sine mange år i branchen, så han ved hvem, han skal ringe til for at få hjælp. Foto: André Thorup
Bo Grønvall Hansen er vant til at servicere golfspillere fra sit tidligere job på Benniksgaard. Derfor kunne han se sig selv som forpagter af Sønderjyllands Goflrestaurant, hvor han vil beholde de traditionelle retter, men også udvikle restauranten.

Uge: Han har prøvet mange andre veje i livet, men hver gang er han vendt tilbage til restaurationsbranchen.

For lige siden Bo Grønvall Hansen som ung knægt i 8. klasse fik job som opvasker på en restaurant, har det specielle miljø i restaurationsbranchen været omdrejningspunktet i hans liv.

Nu går han et skridt videre og bliver selvstændig som ny forpagter af Sønderjyllands Golfrestaurant. Et job, som han håber bliver hans sidste.

Annonce

- Det kunne være rart, hvis det blev sådan, for det er hårdt at være kok på en a'la carte restaurant. Det er en hård branche, og man skal ville det. Det er stressende, hvor jeg tænker, at det her job bliver anderledes og mere hyggeligt, fordi der er mange stamgæster, og jeg kan nemmere planlægge, fordi der er faste dage, hvor der kommer mange og spiser, fortæller han.

Mange stamgæster

Det betyder dog ikke, at Bo Grønvall Hansen vil læne sig tilbage og bare køre efter golfklubbens kalender. Han har idéer til udvikling af restauranten, men først skal han lige lære det hele at kende og se, hvad der kan lade sig gøre.

- Jeg havde håbet på en stille opstart, men nu kommer det hele på én gang, fordi vi også fik lov til at åbne indendørs i sidste uge. Men jeg er bare glad for at få gæsterne ind, og så må vi se, hvad der sker i det næste stykke tid. Hvor meget gang, der kommer i restauranten, når der nu skal coronapas til, siger den nye forpagter, som overtog restauranten den 1. januar og siden har kørt take-away.

Den tidligere forpagter af golfrestauranten var der i 11 år, og derfor tænker Bo Grønvall Hansen, at der må være en forretning i at drive restauranten. Han håber nemlig, at det bliver hans sidste job inden pension.  Foto:Timo Battefeld

Han har stor tiltro til restauranten som det, han skal leve af i mange år, og han glæder sig til at møde de mange medlemmer af klubben, som har tradition for at bruge restauranten flittigt.

- Nu skal jeg lære navnene at kende, og det bliver ikke nemmere, når de har mundbind på. 1000 medlemmer giver en fast kundekreds, og de har jo førsteret. Der er forskellige klubber, som har bestemte dage, hvor de spiser her og er med til at bestemme menuen, og dermed knytter de sig til restauranten, siger han.

Annonce

Valgt arbejdet til

Og det er Bo Grønvall Hansen, de vil møde, for lige nu har han ingen ansatte, og han er klar på at bruge mange timer i sin nye restaurant.

- Jeg har ingen børn, for jeg valgt arbejdet til. Jeg havde stort set ingen fridage sidste år, og når det er sådan, så kan du ikke holde på noget privat. Der er ingen lukkedage, så det bliver fra klokken 9-22 i sæsonen, men jeg vil også prøve at køre take-away om vinteren og gøre noget mere ved fester og måske også mad ud af huset til selskaber. Jeg har mange bekendtskaber fra mine år i branchen, som jeg kan trække på, hvis jeg får brug for hjælp, siger han.

Bo Grønvall Hansen spiller også selv golf, men det er mest uden for sæsonen, han kan finde tid. Foto:Timo Battefeld

Han spiller selv golf, kender mange golfspillere og har de seneste år arbejdet på Benniksgaard, som også har en golfbane. At servicere golfspillere er derfor ikke fremmed for ham, og da han hørte, at Sønderjyllands Golfrestaurant manglede en forpagter, kunne han hurtigt se sig selv der.

- Da jeg mødtes med Niels (Antonsen, golfmanager, red.), var det et godt match. Det er et fedt område med fine lokaler, og jeg havde jo en fornemmelse af, hvad jeg går ind til efter mine år på Benniksgaard. Det bliver noget andet, og jeg glæder mig til at være helt mig selv og den frihed, der er i det, siger Bo Grønvall Hansen.

Blå bog

Bo Grønvall Hansen er 47 år og kommer fra Sønderborg.

Han har de seneste år arbejdet som køkkenchef på Hotel Benniksgaard, som også har en golfbane.

Han har tidligere været selvstændig i hjembyen Sønderborg tilbage i 2008-09, hvor han drev Havnegrillen.

Derudover har han i tidens løb arbejdet på blandt andet Colosseum, Tortilla Flats - det, der i dag er Brasserie 1761 - i kantinen hos det hedengangne tøjfirma Møller & Co. og været med til at drive café i forbindelse med diskoteket Zanzibar.

De seneste 12 år har han også spillet golf.

Han vil fortsætte med at have de populære retter som stjerneskud og burgere på menuen, men vil også komme med nye ting som måske Kong Fiddes Livret, som han har lavet som take-away.

Han vil også gerne lave jazz-aftener samt øl- og vinaftener samt gøre den første lørdag i hver måned til den aften, hvor der bliver serveret finere mad. Her tænker han på en fire retters menu med vinmenu.


Det er et fedt område med fine lokaler, og jeg havde jo en fornemmelse af, hvad jeg går ind til efter mine år på Benniksgaard. Det bliver noget andet, og jeg glæder mig til at være helt mig selv og den frihed, der er i det.

Bo Grønvall Hansen


Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Pas på ungerne: Der kan være giftige planter i din have

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Fik ikke engang to år: Kommunen lukker butik i gågaden

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Spejderkorps oplever stor fremgang i medlemmer: Men de voksne frivillige mangler

Ugeavisen Aabenraa

Ny pride skal gøre folk klogere på LGBT: Uvidenhed er grobund for mange fordomme

Ugeavisen Aabenraa

Her er overblikket: Sådan kan du være med til den første pride i Aabenraa

Ugeavisen Aabenraa

Se billederne fra en fed koncert: D-A-D førte mig tilbage til de glade 90'ere

Ugeavisen Aabenraa

Jonas har selv været med til at tale Aabenraa ned: Jeg er stolt over den store opbakning, jeg mærker til ny pride

Ugeavisen Aabenraa

Marathonløb blev afviklet: - Det er surrealistisk

Ugeavisen Aabenraa

Karsten lever drømmen ud: Dropper skrivebordet for at blive naturvejleder

Ugeavisen Aabenraa

Rejselysten er for alvor tilbage: Folk står i kø for at få nyt pas

Ugeavisen Aabenraa

Supermarkeder lukrerer på mindre grænsehandel: Røde tal på bundlinjen er vendt til store overskud

Ugeavisen Aabenraa

Lone skal tage hånd om de social udsatte: De svageste får nu deres egen sygeplejerske

Ugeavisen Aabenraa

Dorte er eneste kandidat fra syd

Ugeavisen Aabenraa

Opfordring fra kommune til alle: Søg penge til at skabe en gul fest

Ugeavisen Aabenraa

Se navnene: De skal konfirmeres

Ugeavisen Aabenraa

Nyt byrum får hængekøjer og insekthotel

Ugeavisen Aabenraa

Dronningen fejrede uforglemmelig begivenhed: - Denne markering var jeg mest ked af at undvære i 2020

Ugeavisen Aabenraa

Borgmesteren var lettet efter besøg: Det eneste, vi manglede, var at synge en sang

Ugeavisen Aabenraa

En lille ændring får stor betydning for dette års DHL-stafet: Kan holdes helt uden restriktioner

Ugeavisen Aabenraa

Flere hundrede bød dronningen velkommen med klapsalver: Thea, Esther og Aviaaja kom helt tæt på dronningen

Ugeavisen Aabenraa

Her er programmet for kongehusets fejring af Genforeningen: Dronningen besøger fire kommuner på én dag

Ugeavisen Aabenraa

Her er Aabenraas gave til dronningen: Får smykke med speciel historie

Ugeavisen Aabenraa

Elever med på historisk billede: Endelig får Anna og Lasse mødt dronningen

Annonce