Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Boganmeldelse: Dolly Alderton brillerer igen

Dolly Alderton balancerer på fineste vis humor og smerte i denne rammende, stærke og rørende roman om at være single i 30'erne og føle sig lidt fortabt. PR-foto
Dolly Alderton balancerer på fineste vis humor og smerte i denne rammende, stærke og rørende roman om at være single i 30'erne og føle sig lidt fortabt.

Dolly Alderton har skrevet en roman om de spøgelser, vi bærer med os i form af minder, og de forhold vi har haft. Det er en roman om dem, vi er, når vi er sammen, og hvordan vi udvikler os med de mennesker, vi elsker og deler livet med. Det er en roman om det svære singleliv. Om hvordan vi putter vores egen historie om folk over på dem, og måske mister blikket for, hvem de egentligt er. Det er en roman om de fortællinger, vi skaber sammen, og hvor skrøbelige og stærke, de kan være.

Vi møder Nina på sin 32 års fødselsdag. Hun glad for den karriere som madskribent, hun har skabt, og for den nye lejlighed, hun har købt. Hun har gode venner og familie omkring sig. Men mens vennerne gifter sig og stifter familie, kan det være svært at passe ind i de gamle venskaber, når man selv er single.

Samtidigt er Ninas far, som hun har et tæt og kærligt forhold til, ved at blive dement og det skaber gnidninger i forholdet til moren. Mens faren langsomt forsvinder mere ind i fortiden, kæmper Nina med, hvad der egentligt definerer et menneske, og hvornår hun har mistet sin far.

Annonce

Gamle relationer smuldrer

Efter et langvarigt forhold, har Nina været glad og tilfreds i singlelivet nogle år. Men nu skal hendes gode ven og ekskæreste giftes, og Nina selv begynder at savne nogen at dele livet med. Imens vennerne vokser mere og mere ind i deres liv med parmiddage, huskøb, polterabend, bryllup, børn og bleskift føler Nina sig mere og mere afskåret, fremmedgjort og har svært ved at genkende sine venner. De mennesker hun før var så tætte med, lever et liv, hun ikke rigtigt kan tage del i, og de gamle relationer virker til at smuldre.

Midt i alt dette møder hun Max, og Nina indleder en stormende og intens kærlighedsrelation til ham. Han virker som den helt perfekte mand, og sammen med ham, kan hun langt bedre magte de svære ting i hendes liv. Men måske har hun ikke helt set Max for hvem, han virkelig er.

Dolly Alderton får mig til at grine højt, fordi hun skriver så rammende og genkendeligt om både de svære og sjove ting i livet. Hun er mesterlig til at skrive detaljer ind i både scener og karakterer, så de står lysende klart og levende frem. Humoren er til tider underspillet og båret af detaljerne, og til tider hårdtslående og direkte.

Man kan næsten ikke undgå at genkende lidt af sig selv eller nogen man kender i romanenes personer.


Man kan næsten ikke undgå at genkende lidt af sig selv eller nogen man kender i romanenes personer.

Fra anmeldelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce