Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Bolderslev vil vise, hvad de kan: Fejrer deres driftige by med åbent hus

Bolderslevs vision i det områdefornyelsesprogram, som lokalrådet og Aabenraa Kommune udviklede sammen i årene 2017-2018. Illustration: Aabenraa Kommune
I 12 år har Bolderslevs borgere arbejdet med deres vision for fremtidens by. På fredag den 29. april bliver alt det, de har fået gjort til virkelighed vist frem samt fortælle om de næste store projekter i byen.

Bolderslev: En attraktiv by, en driftig by, en by folk har lyst til at bo i.

Det var ambitionen fra Bolderslev Lokalråd, da det for 12 år siden gik i gang med at skrive deres egen vision for deres by.

På fredag den 29. april kan alle interesserede tage en tur til Bolderslev og se de foreløbige resultater af 12 års arbejde. Her står Bolderslev Lokalråd, den lokale styregruppe og Aabenraa Kommune klar til at vise de projekter, der er blevet anlagt, men også til at fortælle om de næste store projekter for byen.

Annonce

- En by uden et lokalråd er langt væk fra de politiske beslutninger. For 12-14 år siden havde vi intet talerør til kommunen, men så fik vi et lokalråd, som skabte en vision, som der er blevet arbejdet hårdt med siden. I dag er vi en by i drift, og vi glæder os til at fejre nogle af de projekter, vi har arbejdet tålmodigt for at etablere, siger Poul Hansen fra den lokale styregruppe.

Sammenhæng i byen

Sløjfen, fritidspladsen, skoleankomsten og den nye kærlighedssti er alle fysiske projekter, som er blevet til virkelighed i et samarbejde mellem de lokale borgere og Aabenraa Kommune. 6,3 millioner kroner er der blevet brugt på at skabe nye fysiske forandringer i byen, og hvis man spørger de lokale, er der ét projekt, der har ekstra stor betydning.

- Én af Bolderslevs udfordringer er, at byen er skilt af en jernbane. Vores primære projekt har været at skabe sammenhæng i byen, og derfor var det vigtigt at få udviklet en forbindelse på tværs af jernbanen, så man kan cykle eller gå med barnevognen over banen. Det betyder meget, at vi er lykkedes med det, siger Poul Hansen.

Delmålet med byfornyelsen er derfor nået, men her stopper lokalrådet ikke. De lokale har fået smag for, hvad der kan komme ud af at arbejde sammen og med en fælles prioritering. Derfor er de nu allerede langt med planerne for en ny dagligvarebutik i byen, og de har også startet en dialog og et samarbejde med Aabenraa-Rødekro Fjernvarme for at få mulighed for tilkobling til fjernvarme i Bolderslev hurtigst muligt.

- Vi har en god skole med en ung dynamisk leder, en god børnehave, husene bliver solgt hurtigt her - vi er et område, der ikke bare ligger hen, pointerer Poul Hansen.

Fejringen på fredag

Foregår fredag den 29. april fra klokken 15-18 ved Bolderslev Fritidscenter.

Først er der velkomst og taler ved Henning Frisk, formand for Bolderslev Lokalråd og Dorte Soll, formand for plan, teknik og landdistrikter.

Herefter bliver alle fremmødte delt op i tre hold. De tre hold kommer skiftevis rund til tre forskellige stop, hvor der står en ambassadør fra den lokale styregruppe og fortæller om hhv. Fritidspladsen, Sløjfen og Skoleankomsten. Den samlede rundtur vil vare omkring en time. Herefter vil der være grill ved Fritidspladsen, kåring af vinder af konkurrencen og en afslutning.

En by uden et lokalråd er langt væk fra de politiske beslutninger. For 12-14 år siden havde vi intet talerør til kommunen, men så fik vi et lokalråd, som skabte en vision, som der er blevet arbejdet hårdt med siden. I dag er vi en by i drift, og vi glæder os til at fejre nogle af de projekter, vi har arbejdet tålmodigt for at etablere.

Poul Hansen
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Ugeavisen Aabenraa

Årets hus i landsby har fået en gevaldig make-over

Annonce