Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Butikkerne beder folk om at tænke sig om: Lad være med at få penge for dine julegaver

Det er over to måneder siden, det var jul, men julegaverne har der ikke været mulighed for at bytte før nu, hvor butikkerne genåbner. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Under nedlukningen har det ikke været muligt at få byttet sine julegaver. Det kan man nu, men butikkerne opfordrer til, at man ikke beder om penge, når man bytter. Pengekassen er nemlig tom mange steder.

Aabenraa: Butikkerne i Aabenraa står klar til den længe ventede genåbning mandag, og den fejres i byens gågade med flag.

Genåbningen betyder dog også, at julegaverne endelig kan blive byttet, og det får måske nogle butikker til at ryste lidt på hænderne, for vil kunderne bede om penge for den vare, de bytter?

- Pengekassen er tom efter måneder med nedlukning og intet salg. Vi håber på, at kunderne vil tænke sig om en ekstra gang, når de nu får mulighed for at bytte julegaver. Vi opfordrer alle til at bytte eller få et tilgodebevis i de enkelte butikker. Det vil være en katastrofe, hvis butikkerne skal til at betale penge tilbage. Flere butikker har valgt, at det ikke vil være muligt at få penge tilbage. Ikke for at genere kunderne, men simpelthen af nød. Derfor håber vi på, at alle vil være med til at gøre genåbningen til en succes, siger citychef i Shop i City Aabenraa Dorthe Bjerrum Hilbig.

Hun håber, at hun med dette opråb kan tale til folks samvittighed og få dem til at tænke sig om en ekstra gang, hvis planen er at bytte julegaven til penge.

- Det er ikke det bedste tidspunkt at gå ind i byens butikker og bede om en masse penge. Derfor vil jeg gerne appellere til folk, at de tænker sig om, siger hun.

Citychefen forventer dog ikke det store bytteræs, når butikkerne genåbner.

- Jeg tror ikke, det bliver et problem, at flere butikker har valgt ikke at udbetale penge for de varer, der bliver byttet. Mange har måske fået kigget lidt ekstra på de julegaver, de havde planlagt at bytte og beholder dem nu i stedet for, siger hun.

Annonce

Flag i hele gågaden

Dorthe Bjerrum Hilbig forventer mange kunder i byen i den første uge, og de vil blive mødt af masser af flag.

- Jeg har købt så mange flag, for der skal bare være flag, flag og flag over det hele. Vi glæder os så meget til at se kunderne igen, og derfor har jeg også opfordret butikkerne til at gøre et eller andet som at servere bobler for kunderne eller andet for at markere genåbningen, siger hun.

Citychefen er dog opmærksom på, at det ikke er hele byen, der må åbne. Restauranterne og caféerne var ikke med i denne omgang, og derfor opfordrer hun også kunderne til at benytte sig af de take away tilbud, der er i byen.

- De har det også meget hårdt, og på landsplan er der pt. blevet fyret flere end 20.000 personer inden for denne branche. Så selvom disse stadig vil være lukkede, håber vi på, at kunderne vil benytte sig af deres take away, så de også er her, når de må åbne igen, siger Dorthe Bjerrum Hilbig.

Genåbning af detailhandlen

Udvalgsvarebutikker i hele landet – eksempelvis butikker, der sælger tøj, sko og bøger – kan genåbne mandag den 1. marts, hvis de er er under 5000 kvadratmeter.

Der vil også være mulighed for åbning af de større butikker ved forudgående tidsbestilling. Der vil være skærpede kvadratmeterkrav, så der er færre kunder.

Genåbningen gælder dog ikke udvalgsvarebutikker i storcentre.


Jeg tror ikke, det bliver et problem, at flere butikker har valgt ikke at udbetale penge for de varer, der bliver byttet. Mange har måske fået kigget lidt ekstra på de julegaver, de havde planlagt at bytte og beholder dem nu i stedet for.

Dorthe Bjerrum Hilbig, citychef


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce