Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Butikkerne frygter konsekvenser af coronavirus: - Det er nu, vi skal stå sammen

Der er kunder på gågaden i Aabenraa, og butikkerne er glade for, at folk ikke bliver hjemme, men støtter det lokale handelsliv. Det er der nemlig brug for, for krisen med coronavirussen kan få konsekvenser for butikkerne. Foto: Claus Thorsted
Butikkerne i Aabenraa holder åbent, men flere steder er der kun en medarbejder på arbejde ad gangen, så risikoen for smitte bliver mindsket mest muligt. Formand for Shop i City Aabenraa opfordrer til at handle lokalt, for hun er bange for, at coronavirussen får konsekvenser for det lokale handelsliv.
Annonce

Aabenraa: - Hjælp os igennem denne krisesituation.

Det var budskabet fra Shop i City Aabenraas formand Malene Byriel i den video, der torsdag blev lagt på Facebook efter et hastemøde i bestyrelsen.

Hun og resten af bestyrelsen er bange for, at coronavirussen og anbefalingen fra myndighederne om, at folk skal blive hjemme i 14 dage får konsekvenser for de lokale butikker.

- Der er ingen tvivl om, at det her er hårdt for nogen efter en julehandel, som måske ikke gik som ventet. Og så kommer det her så oveni. Det kommer til at koste, for det er en presset situation, og jeg håber ikke, at der er nogen, der bliver nødt til at lukke på grund af den her krise, siger hun.

Butikkerne har valgt at holde åbent, da de mener, at det ville være et forkert signal at sende at lukke. Til gengæld følger de anbefalingerne med hyppig håndvask og afspritning, og flere steder er der kun en mand på arbejde af gangen.

- Vi er nødt til at passe på - både på os selv og kunderne. Vi gør alt, hvad vi kan for, at kunderne kan føle sig trygge, når de kommer ind i en butik for at handle. Vi er også nødt til at tage alternativer i brug, og derfor har en del af butikkerne også valgt at tilbyde at levere varerne til døren, så vi gør, hvad vi kan for at hjælpe, forklarer Malene Byriel.

Modeshow aflyst

  • Som konsekvens af coronavirussen er det store modeshow på Gazzværket aflyst.
  • Det foregår først tirsdag den 31. marts - altså efter de 14 dage, som myndighederne har anbefalet danskerne at blive hjemme - men butikkerne har valgt at aflyse det alligevel.
  • Det var ellers tredje gang, at det populære modeshow med butikkerne Happy Hunting, New York, Look de Luxe, Capau, Plus Trend, Karger Beauty, Salon Capelli og House of Fashion skulle være løbet af stablen.
Annonce

Hvad sker der i næste uge?

Hun opfordrer kunderne til at støtte de lokale butikker lige nu, for det er vigtigt for fremtiden.

- Vi har en husleje, der skal betales uanset hvad, samt andre omkostninger, så det er vigtigt, at kunderne støtter os nu. Jeg hører heldigvis ikke, at der ikke er nogen kunder. Gågaden er ikke øde. Det er nogle andre kunder, der kommer. Det er købekunder og ikke kiggekunder, fortæller hun.

Malene Byriel er spændt på, i hvilken retning, udviklingen vil gå i næste uge, når folk begynder at kede sig.

- Om en uge er vi alle forhåbentlig lidt klogere. Lige nu er det en gråzone. Hvad folk tør og ikke tør. Det er meget mærkeligt at opleve et socialt folkefærd som danskerne lige pludselig ikke at være sociale. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og jeg håber, det kun varer de her 14 dage, siger hun.

Shop i City Aabenraa har valgt at sende alle gode råd, opfordringer og restriktioner ud til alle butikker i byen og ikke kun foreningens medlemmer.

- I den her situation ser vi stort på, om de er medlemmer eller ej. Vi skal stå sammen, pointerer hun.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden. Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce