Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Butikkerne holder aftenåbent: - Kundernes tryghed er det vigtigste

Der plejer at være mange i gågaden, når butikkerne holder åbent til klokken 22 to fredage om året. Forårets aftenåbent blev aflyst på grund af corona, men Shop i City Aabenraa har valgt at gennemføre den kommende fredags aftenåbent med titlen sensommernight. Her bliver der taget forholdsregler for, at kunderne kan blive spredt ud over hele gågaden. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Der er gratis mundbind, spredning af aktiviteter og en Rådhusgade, der bliver spærret for at få mere plads til kunderne, når der fredag den 4. september er sensommernight på gågaden i Aabenraa.
Annonce

Aabenraa: Når butikkerne holder længe åbent til de traditionelle by night, plejer der at være festlig stemning med fadøl, musik, shopping og masser af mennesker i gaden.

Det passer ikke lige ind i coronatid, og derfor har Shop i City Aabenraa valgt at ændre fredagens planlagte by night til sensommernight.

Det eneste, der er, som det plejer at være, er, at butikkerne har åbent til klokken 22 fredag den 4. september. Alt andet er passet ind i coronatidens restriktioner og retningslinjer, og derfor er de mange musikalske indslag spredt over hele gågaden - fra Nørreport i nord til Storetorv i syd.

- Vi vil undgå de store forsamlinger, og derfor bliver det med siddepladser til de koncerter, der er på torvene. Vi vil så vidt muligt, vi kan, være til stede på torvene, men ellers er det op til restaurationerne på torvene at holde øje med, at retningslinjerne bliver overholdt, forklarer Malene Byriel, som er formand for Shop i City Aabenraa.


Vi kan aflyse op til 24 timer før, hvis der kommer et lokalt udbrud. Men vi har valgt at gennemføre den, fordi vi er kendt for de her hyggelige aftener, og butikkerne mistede en aften i foråret på grund af corona, så det handler også om omsætning. Men vi prøver at nedtone det, for by night lægger op til fest og ballade, mens sensommernights er mere hygge

Malene Byriel, formand for Shop i City Aabenraa


Tryghed for kunderne er det vigtigste for handelsstandsforeningen, og derfor har de også taget andre forholdsregler.

- Vi spærrer Rådhusgade fra klokken 17 for at få den ekstra plads, så folk ikke behøver at mase sig sammen på fortovet, når de skal til og fra Storetorv og de butikker i den del af gågaden. Nu kan de benytte hele vejen. Vi har også observatører fra Cykelnerven gående på gågaden, som deler gratis mundbind ud, hvis der er nogle kunder, der gerne vil have det. De observatører skal ikke lege politi, men vi vil gerne vise, at vi tænker på vores kunder, og vi vil gøre alt for at passe på dem, siger Malene Byriel.

Annonce

Handler også om omsætning

En aflysning af efterårets by night har været på tale ligesom forårets by night blev aflyst på grund af corona. Men med et navneskifte til sensommernights og de tiltag, der bliver gjort, mener Shop i City Aabenraa godt, at en hyggelig aften kan gennemføres.

- Vi kan aflyse op til 24 timer før, hvis der kommer et lokalt udbrud. Men vi har valgt at gennemføre den, fordi vi er kendt for de her hyggelige aftener, og butikkerne mistede en aften i foråret på grund af corona, så det handler også om omsætning. Men vi prøver at nedtone det, for by night lægger op til fest og ballade, mens sensommernights er mere hygge, mener formanden.

Shop i City Aabenraa har også været ude og gøre butikkerne opmærksomme på, at de skal have styr på hvor mange, der må være i de enkelte butikker og sørge for, at der er håndsprit.

Sensommernight den 4. september

  • Der er sensommernight på gågaden i Aabenraa fredag den 4. september til klokken 22.
  • Der er arrangeret fem koncerter på de forskellige torve: Mette Ingwersen  spiller på Nørretorv, Morten og Jarle spiller på Mutter Stahlboms Plads, DJ Lucas  foran Det Gamle Rådhus, Chiliband på Storetorv og DJ Lars Solberg i Nørreportkvarteret.
  • I Nørreport holder AaBK også deres traditionelle loppemarked, mens der er øl- og vinbar foran det gamle rådhus.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce