Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Butikschef i tårer efter lukning: - Det er ikke i vores ånd

Susanne Wartenberg Kønig havde tårer i øjnene, da hun måtte meddele, at butikken Solo efter ti år i Aabenraa må lukke på grund af konkurs. foto: Jan Sternkopf
Susanne Wartenberg Kønig var indtil for et par dage siden butikschef hos Solo i gågaden. Nu har kurator fået nøglerne til butikken, efter at kæden er erklæret konkurs. De fem medarbejdere er kede af det på kundernes vegne.
Annonce

Aabenraa: - Sådan er vi jo slet ikke - det er ikke i vores ånd, at vi lukker på den måde.

Susanne Wartenberg Kønig, butikschef for modetøjsbutikken Solo i Aabenraa, står med tårer i øjnene.

Dagen før hendes ti års jubilæum som butikschef for kædens forretning i Aabenraa venter hun blot på, at kurator skal dukke op, så hun kan aflevere nøglerne.

Sammen med de fire medarbejdere står hun uden arbejde, efter at kæden er gået konkurs og derfor lukker alle sine butikker rundt omkring i landet.

- Allerede for 14 dage siden fik vi meddelelsen om konkursen. Siden da har der været flere forsøg på at rekonstruere selskabet, men det har ikke været muligt, fortæller Susanne Wartenberg Kønig, som endda har undersøgt, om hun på én eller anden måde kunne overtage butikken. Det har desværre heller ikke været muligt.

Hun er trist, og "helt vild ked af det" på sine medarbejderes og på sine mange trofaste kunders vegne.

- Det er ikke ok, at vi lukker på denne måde. Jeg ville jo blandt andet gerne have givet vores kunder muligheden for at indløse deres tilgodehavende. Og dermed sige ordentligt farvel. Men det er vi ikke selv herre over - desværre.

Både hun og medarbejderne har altid haft hjertet med i arbejdet, forklarer Susanne Wartenberg Kønig.

- Vi har ikke bare villet sælge en vare. Derfor gør det så ondt. Jeg har medarbejdere, der græd, da de fik beskeden. For mig har forretningen jo nærmest været mit barn, siden den åbnede for ti år siden i det tidligere banklokale. Det var ikke så let at få den i gang, men hold da op - hvor har vi fået en fantastisk opbakning fra vore kunder gennem årene, siger en rørt Susanne Kønig.

Hun har nu sat plakater i vinduerne, hvor hun oplyser om årsagen til, at kunderne møder en lukket dør. Meddelelsen er også lagt ud på butikkens facebook-side.

Solo i gågaden har lukket med øjeblikkelig virkning efter at kæden er erklæret konkurs. foto: Jan Sternkopf
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce