Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Byen skal bruges til at hygge og hilse

Stregerne er ikke tegnet færdige endnu, men sådan kunne det nye midlertidige byrum i grove træk komme til at se ud. Illustration: Aabenraa Kommune
Hyggelige stunder med familie og venner, hvilepauser og en kop kaffe. Det er nogle af de ting, som borgerne i Aabenraa efter eget udsagn bruger byrummet til.

AABENRAA: Husene i Nørreport er ved at blive revet ned, og i den anledning har Aabenraa Kommune spurgt borgerne, hvad området skal bruges til, indtil der på et tidspunkt viser sig en investor, der vil bygge hotel, boliger eller noget helt tredje.

Som så meget andet i disse tider er denne meningstilkendegivelse lavet elektronisk. Kommunen har blandt andet spurgt borgerne om, hvad de bruger byens rum til, og 65 procent svarer, at det er hygge og afslapning, mens 35 procent mener, at de bare bruger byen til at gå igennem.

At hilse på venner og bekendte har høj prioritet, og på disse kanter foregår det naturligvis med et mojn.

Annonce

En borger har svaret, at vedkommende bruger byen til at nyde solen og "mojne", mens en anden nævner gåture og glæden ved de mange gamle huse.

Kommunen har også spurgt, om der mangler noget i bymidten i dag, og her er legepladser med fald-underlag og udendørs opholdsrum til fødselsdage og events blandt de ting, der nævnes.

91 borgere har valgt at komme med kommentarer til projektet i Nørreport. En borger mener, at det nye midlertidige byrum bør være hundefrit,mens anden anden foreslår, at der opsættes stikkontakter til opladning og laves områder med gratis wifi.

En borger mener, at beplantningen bør tilgodese allergikere, og en anden foreslår, at kommunen tænker på insekter og fugle, når området indrettes.

En borger har på mail indsendt et forslag om, at der etableres et overdækket sceneområde, og på Facebook har nogen givet udtryk for, at der ikke er brug for flere parkeringspladser.

Kommunen har nemlig  i sit oplæg til, hvad der skal ske med arealet, afsat et mindre område til parkering.

Midt i mellem

Borgerne har også svaret på en række spørgsmål, hvor de skulle give karakterer fra 1-5, og her lægger de sig generelt midt imellem.

For eksempel får spørgsmålet om, hvorvidt der skal være fritvoksende eller mere styret beplantning karakteren 2,4.

Arbejdet med nedrivning i Nørreport skrider hastigt fremad. Foto: Bente Staugaard

På spørgsmålet om, hvorvidt området skal bruges til afslapning eller bevægelse, ligger svarene i gennemsnit på 2,6.

- Så det er ikke helt nemt at blive klog på, konstaterede formanden for vækstudvalget for land og by, Philip Tietje (V), efter udvalget fik svarene præsenteret på et møde i den forgangne uge.

Kun når det gælder inventaret, kom borgerne med et nogenlunde klart svar. Spørgsmålet gik på, om det skal være iøjnefaldende eller laves i naturfarver, og her vinder naturfarverne klart.


En borger har svaret, at vedkommende bruger byen til at nyde solen og "mojne".

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester vil ikke kede dronningen med historiske detaljer: Hun skal høre, hvordan det er at være sønderjyde med stort S

Annonce