Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Carina fik et godt tilbud: Til sommer flytter Capau ind i BR-bygning

Carina Jacobsen kan fra sin nuværende butik hver dag kigge over på det lokale, som hendes butik Capau flytter ind i til sommer. Foto: Karin Riggelsen/Der Nordschleswiger
For anden gang på fire år flytter Capau i nye og større lokaler. Denne gang bliver forhåbentlig sidste gang, for i den tidligere BR-bygning får Carina Jacobsen dobbelt så meget plads, bedre arbejdsvilkår og en mere kundevenlig butik.

Aabenraa: Nogle gange får man et godt tilbud, som man ikke kan sige nej til.

Sådan et fik Carina Jacobsen, som ejer Capau på gågaden, for efterhånden et godt stykke tid siden. Tilbuddet gik hun og tyggede på, og mellem jul og nytår skrev hun under på et nyt lejemål til sin butik, så til sommer flytter Capau over i den bygning, som tidligere husede BR.

- Jeg har stået for at udsmykke vinduerne derovre, og en dag mødte jeg ejeren af bygningen, som til daglig bor i Luxembourg. Han lokkede helt vildt med, at jeg skulle flytte derover, men på det tidspunkt var jeg ikke klar. Det er jeg nu, smiler Carina Jacobsen.

Hun glæder sig rigtig meget til flytningen, for det nye lokale har mange fordele. Det er dobbelt så stort, der er kælder til lager, og varerne kan blive leveret direkte ind på lageret - modsat nu, hvor de bliver leveret på gågaden og skal pakkes ud i butikken.

- Vi mangler plads, og der er mange ting, der bliver nemmere i det nye lokale. Også for kunderne, for vi har mange ældre kunder, og derovre er der ingen trapper, så det er mere handicap- og ældrevenligt. Vi har også kunder med barnevogne, som der nu bliver plads til i butikken, fortæller hun.

Annonce

Mere plads til specialiteter

Flere specialiteter bliver der også plads til, og det glæder Carina Jacobsen sig til, for hun finder hele tiden nye spændende planter på auktion, hun har lyst til at købe, eller nye specialiteter, hun har lyst til at få i butikken.

- Nu får vi også øl fra Årø på hylderne, og jeg har fundet nogle nye stensæber fra Norge, som er til folk med sensitiv hud eller for eksempel psoriasis og akne. Jeg finder mange spændende ting, som jeg har lyst til at få ind i butikken, og det kan jeg i fremtiden, siger hun.

Én af de ting, som Carina Jacobsen glæder sig rigtig meget til ved flytningen er bedre arbejdsvilkår. I dag bliver varerne leveret ved fordøren og pakket ud i butikken, da der ikke er noget stort baglokale. I det nye lokale er der 200 kvadratmeter kælder med vareelevator og vareindlevering ved bagdøren. Foto: Karin Riggelsen/Der Nordschleswiger

Carina Jacobsen skrev under på lejekontrakten, lige da nedlukningen igen ramte Danmark, og det har hun haft ondt i maven over.

- Vi må jo heldigvis godt holde åbent, da vi er en specialitetsbutik, men jeg blev da lidt skidt tilpas, da restriktionerne ramte, samtidig med at jeg skrev under. Men vi har aldrig haft så travlt som nu, og i 2020 havde vi en vækst på 30 procent på trods af coronakrisen. Der er også næsten et halvt år til flytningen, så det kommer til at foregå stille og roligt, fortæller hun.

Annonce

Forhåbentlig sidste flytning

Carina Jacobsen åbnede Capau på gågaden for fire år siden. For to år siden flyttede hun butikken til det nuværende lokale, og nu flytter den altså igen.

- Det bliver forhåbentlig sidste gang, for nu får jeg en superlækker butik, siger hun.

Den nye butik bliver på 200 kvadratmeter med lige så meget plads i kælderen, hvor varerne også kan leveres direkte til.

Capau

Capau er en specialvarebutik på gågaden i Aabenraa.

Her sælges buketter, planter, interiør, design, kreativ indretning og specialiteter - lokale og økologiske.

Den tidligere BR-butik skal igennem en forvandling, inden Capau flytter ind. Carina Jacobsens far er pensioneret snedker, og han hjælper hende med at forvandle lokalet til drømmebutikken.


Vi mangler plads, og der er mange ting, der bliver nemmere i det nye lokale. Også for kunderne, for vi har mange ældre kunder, og derover er der ingen trapper, så det er mere handicap- og ældrevenligt.

Carina Jacobsen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce