Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Christina er tilflytter: Nu har hun skabt et netværk for kvinder i Aabenraa

Christina Skjærbæk er igangsætteren i Aabenraa for det professionelle erhvervsnetværk for kvinder Ladys First. Første møde afvikles onsdag 7. oktober. Foto: André Thorup
Da Christina Skjærbæk og familien flyttede til Aabenraa, skulle de starte forfra med at finde nye bekendtskaber. Nu mindre end to år senere står Christina i spidsen for et nyt professionelt netværk - kun for kvinder.
Annonce

Aabenraa: Hvad kan jeg gøre for at møde nogle nye mennesker?

Sådan spurgte Christina Skjærbæk sig selv, efter at hun og familien og familien var flyttet til Aabenraa tilbage i januar 2019.

Hun kendte ikke et menneske i byen eller egnen, men for en småbørnsmor som Christina er det ikke svært at skaffe nye bekendtskaber eller etablere et netværk. Hun kunne melde sig til forældrebestyrelsen i daginstitutionen eller blive gymnastikinstruktør, og også professionelt kunne hun ganske nemt finde sammenhænge, hvor hun passede ind.

Der var bare et problem. Ingen af dem matchede de behov, hun selv havde.

Gronet er et netværk for erhvervsledere af enhver karakter. Christina Skjærbæk er ikke leder. Ladies Circle er et socialt netværk for kvinder, og da hun professionelt taler med og møder masser af mænd, søgte hun primært et professionelt netværk for og med kvinder.

Annonce

En blandt fem byer

Det fandtes ikke i Aabenraa. Det gør der nu. Med Christina Skjærbæk som igangsætter. Eller rettere: Hun ringede til erhvervsnetværket Ladies First med kontor i Aarhus og spurgte, om Aabenraa kunne komme med på listen over byer med sådan et fællesskab.

Det kunne Aabenraa.

I næste uge - onsdag den 7. oktober - finder så det første møde i netværket for kvinder sted her i byen, og dermed kommer Aabenraa i selskab med kun fem andre byer, hvor Ladies First er etableret: Aarhus, Aalborg, Herning, Horsens og Odense.

Hendes ønske om et erhvervsnetværk for kvinder er gået i opfyldelse.

- Da jeg var på barsel med vores første barn, kom jeg med i en mødregruppe, hvor der selvfølgelig var en masse snak om børn og familielivet, men jeg tænkte ofte: Jamen, hvad med mig? Hvordan finder jeg balance mellem familien og arbejdslivet, lyder det fra Christina Skjærbæk.

Annonce

Til Aabenraa fra Aarhus

Christina Skjærbæk og hendes mand, Jesper, kommer begge fra Aarhus, de har boet i en årrække i København, og Christina er stadig ansat som det, der hedder Business Performance Manager i Mærsk Line, men arbejder i dag fra et hjemmekontor.


Rigtigt mange undervurderer, hvad en mindre by som Aabenraa har at byde på. Det er fascinerende, at der stadig åbner butikker (...) Aabenraa synes at blive ved med at blomstre

Christina Skjærbæk


I første omgang blev Vejle destinationen, da Jesper Skjærbæk blev ansat i Sydbank i Aabenraa, men ret hurtigt blev de enige om at fortsætte længere mod syd - til Aabenraa.

- Ved at bo i Vejle måtte Jesper bruge en masse tid på at pendle, og uanset hvor vi landede, skulle vi begynde forfra med at skabe et netværk lokalt, forklarer Christina Skjærbæk beslutningen om at flytte til grænselandet.

Annonce

Ingen fortrydelse

Den flytning har hun og familien ikke fortrudt.

- Rigtigt mange undervurderer, hvad en mindre by som Aabenraa har at byde på. Det er fascinerende, at der stadig åbner butikker. I mange byer bliver butikkerne enten spist af centre eller lukker bare helt ned. Men Aabenraa synes at blive ved med at blomstre, lyder den rosende beskrivelse fra Christina Skjærbæk, der heller ikke er i tvivl om fordelene ved at bo i mindre byer frem for i f.eks. hovedstaden.

- Da vi boede i København, var vi heldige, hvis der blev sagt hej, når vi mødte de andre beboere i en vores lejlighedsopgang. Den største forskel, vi som familie har kunnet mærke, er den imødekommenhed og hjælpsomhed, vi har fået. Fra kollegerne på min mands arbejde, fra de andre forældre og fra pædagogerne i daginstitutionen. Dermed ikke sagt at det kommer bag på os; vi havde måske bare glemt det i en hverdag, der er lidt anderledes i København, siger Christina Skjærbæk.

Annonce

Tyske institutioner

Christina og Jesper Skjærbæk er forældre til to små børn på henholdsvis to og fire år, og selv om de ingen forbindelser har til mindretallet, har de alligevel valgt at sende begge børn i den tyske Kindergarten Jürgensgaard.

Christina Skjærbæk fra sit hjemmekontor, hvor hun udfører sit daglige arbejde for Mærsk Line som Business Performance Manager. Foto: André Thorup

Christina Skjærbæk boede fra hun var fire til seks år med sin far i Harrislee og gik i den danske børnehave, og selv om hun ikke fik brugt sit tyske, før hun nogle år senere fik tysk i den danske folkeskole, var både hun og Jesper opsatte på at finde en institution, hvor antallet af børn var begrænset, og hvor de kunne lære et andet sprog med det samme.

- Derhjemme taler vi kun dansk, men dels havde vi hørt så meget godt om denne institution, dels ville vi gerne give vores børn den gave det er at vokse op som tosprogede, siger Christina Skjærbæk.

Af samme grund er planen også, at deres to børn skal gå i tysk skole.

Familien er ikke bare flyttet til Aabenraa på grund af Jespers arbejde. De har taget grænselandet til sig.

Christina Skjærbæk

32 år, cand. merc. i finansiering og strategisk ledelse.

Ansat som Business Performance Manager hos Mærsk Line - lavpraktisk betyder det, at hun assisterer controllerne, HR, udarbejder ledelsesrapportering og faciliterer ledelsesmøder.

Gift med Jesper, der i dag er afdelingsdirektør i Sydbank.

Parret har to børn - en dreng på to og en pige på fire år.

Christina Skjærbæk er tovholder på Ladies First-netværket i Aabenraa.

Her skal afholdes i alt syv møder, og det første afvikles meget passende onsdag 7. oktober.    

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce