Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Claus Scheelke hjælper kræftramte børn og deres familier

Den tidligere guldsmed Claus Scheelke kunne ikke andet end at sige ja, da han blev bedt om at designe et armbånd til fordel for Børnecancerfonden. Foto: H.C. Gabelgaard

Den tidligere sønderjyske guldsmed Claus Scheelke har igen designet et smykke til fordel for velgørenhed. Denne gang er det til Børnecancerfonden, og det var formålet, der fik ham til at sige ja, selvom han ikke længere er i guldsmedebranchen.

Annonce

Aabenraa: - Hvad er det værste, der kan ske på denne jord? Det er, at vores børn blive syge.

Der var ingen tvivl hos den tidligere guldsmed Claus Scheelke, da han blev spurgt, om han ville designe et specielt armbånd til støtte for Børnecancerfonden.

Selvom han ikke længere er en del af guldsmedebranchen, var det et klart ja, der kom ud af hans mund, da Claus Bodenhoff fra velgørenhedscykelholdet Danmark Rundt Team Bodenhoff ringede og spurgte, om den tidligere guldsmed ville vende tilbage til sit opridnelige fag for et øjeblik og designe et unikt smykke til fordel for Børnecancerfonden. Det samme formål, som Claus Bodenhoff cykler Danmark Rundt for at sætte fokus på.

- Der er ikke noget bedre end at gøre noget for andre. Det er en berigelse. Hvis tingene lykkedes - fra idé til smykke til penge, som kan bruges til et godt formål - så er det en fantastisk følelse, siger han.

Processen bag dette smykke har ikke været så lang, da Claus Scheelke hurtigt kom på den historie, som er det bærende element, når han designer smykker.

Hvad er det værste, der kan ske på denne jord? Det er, at vores børn blive syge.

Blå bog


  • Claus Scheelke er 52 år og far til tre børn på 10, 19 og 25 år.
  • Han er uddannet guldsmed og havde frem til 2013 fire guldsmedeforretninger i Tønder, Aabenraa, Haderslev og Kolding Storcenter. Da Tønder Bank krakkede, røg forretningerne med og blev erklæret konkurs.
  • Claus Scheelke har siden været naturvejleder på Rømø i en kort periode og de seneste fem år har han været ansat hos Ecco.
  • Han har tidligere designet flere forskellige smykker til fordel for velgørenhed. Blandt andet det populære Soldier to Soldier armbånd, som man blandt andet kunne se kronprins Frederik og flere Hollywoodstjerner gå med.
  • Han bor i Aabenraa sammen med sin forlovede.
  • Indtjeningen fra salget af hans specialdesignede armbånd går ubeskåret og direkte til Børnecancerfonden.
Claus Scheelkes smykker har altid en historie, og det har det unikke armbånd også. Tanken er, at det runde symboliserer evigheden, mens det sorte hul i midten er det hul, man falder ned i, når ens barn bliver syg. Der er et langtrukkent hjerte, der smyger sig på smykket, og det er det hjerte, der trækker én ud af smerten. Foto: H.C. Gabelgaard
Annonce

Historien er vigtig

- Jeg kan komme på idéer, mens jeg kører i bil eller står under bruseren, men det vigtigste for mig er, at der er en historie i smykket. Vi lever i en verden, hvor historien er den bærende del, og det er også nemmere at designe et smykke, hvis man har en historie, for så har man en opskrift at gå efter. Sådan foregår det inde i mit hoved - fra tanke/idé til noget fysisk, som også skal formgives, så folk gider gå med det, forklarer han.

Tanken bag armbåndet til Børnecancerfonden er, at det runde symboliserer evigheden, mens det sorte hul i midten er det hul, man falder ned i, når ens barn bliver syg. Der er et langtrukkent hjerte, der smyger sig på smykket, og det er det hjerte, der trækker én ud af smerten.

Claus Scheelke har tidligere designet flere forskellige smykker til velgørenhed - blandt andet det populære Soldier to Soldier armbånd og julehjertesmykkerne til fordel for Et Hjerte for Alle i Aabenraa. Men siden hans guldsmedeforretninger gik konkurs som følge af Tønder Banks krak i 2012 har der været lidt stille om den kendte guldsmed.

Annonce

Får kreativt behov dækket hos Ecco

Han valgte helt at skifte branche og forsøgte sig først som naturvejleder på Rømø, men for fem år siden fandt han et job, hvor han kan bruge den samme kreativitet, som han bruger, når han designer smykker. Her blev han ansat hos Ecco i Tønder, hvor han er en del af afdelingen for global markedsføring.

- Nogle gange savner jeg da at lave smykker, og jeg får selvfølgelig også stadig af og til idéer til smykker. Men jeg får brugt den samme kreativitet i mit arbejde, og jeg får mit kreative behov dækket der, så det er ikke noget, jeg savner i hverdagen, fortæller han.

Egentlig skulle armbåndet kun sælges på Børnecancerfondens webshop samt på den tur Danmark Rundt, som velgørenhedscykelholdet Team Bodenhoff tager hver sommer for at samle penge ind til kræftramte børn og deres familier.

Men Claus Scheelkes netværk i det sønderjyske er stadig så stærkt, at han synes, det også skulle sælges i fysiske butikker. Det bliver det så nu hos Mr. Hoff i Tønder samt hos Café Kridt i Aabenraa og Haderslev.

- Vi har lavet 500 i første omgang, men det skal ikke være en engangsting. Det er meningen, at armbåndet skal være symbolet for Danmark Rundt Team Bodenhoff hvert år, så vi får flere lavet, når de første 500 er solgt, fortæller Claus Scheelke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce