Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Corona-boom gav det endelige skub: Majbrit har flyttet Gav'strikken fra landet til byen

På Søndergade fandt Majbrit Æbelø det rigtige lokale til den rigtige pris til sin butik Gav'strikken. Og det er intet problem for kunderne at finde vej, for der er en lind strøm hele dagen igennem. Foto: Mette Christine Schulz
Efter ni år i en tidligere kostald på privatadressen i Nr. Hostrup har Majbrit Æbelø flyttet sin garn- og håndarbejdsbutik Gav'strikken til Søndergade i Aabenraa. Hun er overvældet over modtagelsen.
Annonce

Aabenraa: Det har aldrig været målet for Majbrit Æbelø at få en rigtig butik. Det er ikke desto mindre det, hun nu har fået på Søndergade 8 i Aabenraa.

For en måned siden flyttede hun sin garn- og håndarbejdsbutik Gav'strikken fra privatadressen i Nr. Hostrup til centrum af Aabenraa, og det er primært corona-pandemiens fortjeneste.

- Jeg har gået med overvejelser om det i længere tid, men det var corona, der fik sat skub i beslutningen. Under coronakrisen i foråret oplevede jeg et kæmpeboom i min webshop, og det gav mig skubbet og muligheden for at flytte. Samtidig skulle jeg også selv flytte fra Nr. Hostrup, så derfor blev det nu, fortæller Majbrit Æbelø.

Hun var forud for udviklingen i detailhandlen, da hun for ni år siden startede op med strikkecafé på Rødekro Bibliotek og derfra udvidede med butik hjemme i den tidligere kostald og roerum, samt webshop og kurser. På den måde fik hun skabt et netværk og loyalitet omkring sin butik, som eksisterer den dag i dag - og som detailhandlen siden har dyrket meget med oprettelse af klubber, pointsystemer og andre loyalitetsprogrammer.

- Jeg har lært undervejs, at det er ikke kun det fysiske salg, der gør det. Det er lige så meget kurserne, hvor kvinder kan mødes og blive inspireret af hinanden og udveksle idéer. Det giver et stærkt fællesskab, som kvinder gerne vil dyrke, fortæller hun.

I dag har Gav'strikken også sin egen spareklub, hvor 25 medlemmer sparer penge op, og så bruger de pengene på fælles inspirationsture.

Annonce

Blæst bagover af fantastisk modtagelse

Hendes forretning har i dag tre ben at stå på: Butik, webshop og kursus-delen, og mens sidstnævnte er lukket ned for tiden på grund af coronarestriktioner, så er der godt gang i de to andre.

- Jeg er blevet blæst bagover af modtagelsen her i Aabenraa. Det er ret fantastisk, den måde, jeg er blevet taget imod på, siger hun.

Majbrit Æbelø har sommerfugle i maven over det spring, hun har taget ved at flytte Gav'strikken fra Nr. Hostrup til centrum af Aabenraa. Men hun er blevet blæst bagover af den fantastiske modtagelse, hun har fået. Foto: Mette Christine Schulz

Majbrit Æbelø var aldrig i tvivl om, at det var i Aabenraa, hendes butik skulle ligge, for hun er Aabenraa-pige. Det blev i Søndergade 8 (det tidligere Hi-Fi Klubben), at Gav'strikken flyttede ind, fordi hun her fandt det rigtige lokale til den rigtige pris.

- Det er stort nok, det har lagerplads, en rimelig husleje, i tip-top orden og med parkering foran døren. Mange har spurgt mig, hvorfor jeg ikke har valgt at ligge på gågaden, men jeg kan godt lide den sydlige ende. Det er det gamle Aabenraa for mig, siger Majbrit Æbelø.


Under coronakrisen i foråret oplevede jeg et kæmpeboom i min webshop, og det gav mig skubbet og muligheden for at flytte.

Majbrit Æbelø


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce