Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Corona lagde en dæmper på aktiviteterne i roklubben

Corona har i den grad sat præg på aktiviteterne i Aabenraa Ro- og Kajakklub. foto: Jan Sternkopf
Trods corona-situationen har der alligevel været aktiviteter i Aabenraa Ro- og Kajakklub. Mange aflysninger har betydet mistede indtægter. Klubben har dog fået tilskud fra corona-pakken.
Annonce

Aabenraa: Det ses tydeligt i statistikken, at medlemmerne i Aabenraa Ro- og Kajakklub har været mindre aktive i den forgangne sæson.

Der er nemlig kun roet 23.760 kilometer, hvilket er et fald på 6.359 km i forhold til sidste år.

Det kunne formanden for klubben Anne Gryning fortælle ved årets standerstrygning, der fandt sted udendørs foran klubhuset.

Det er nemlig coronaen, der i den grad har sat sit præg på klublivet.

- Vi havde knap nået at få renoveringen på plads efter vandskaden, så kom corona, og vi måtte ikke komme i klubben. Værst er det nok gået ud over vores morgenbader, der har trodset vejr og vind og klæder om udenfor, idet de jo ikke måtte være så mange samlet i omklædningsrummet på én gang, fortæller Anne Gryning.

Annonce

Mistet indtægter

På grund af corona kunne roerne heller ikke komme på vandet i starten af sæsonen.

- Vi skulle også tage hensyn til, hvem man roede med, forklarer Anne Gryning.

Det har betydet mange aflysninger: standerhejsning, både-dåb, fejring af jubilarer blev aflyst. Ro-instruktion lå også stille, hvilket gik ud over de nye medlemmer.

Endda klubbens 100 års jubilæum har man måtte flytte på grund af corona fra januar til juni 2021.


Vi havde knap nået at få renoveringen på plads efter vandskaden, så kom corona, og vi måtte ikke komme i klubben.

Anne Gryning, formand Aabenraa Ro- og Kajakklub


- Medlemsmøde, havnemøde samt dyrskuet måtte vi også aflyse. Så vi har mistet en del indtægter på aflysninger bl.a. det årlige dyrskue. Vi har søgt penge fra corona-fonden og fået ca. 20.000 kroner, og vi har lige haft mulighed for at søge igen, fortalte formanden.

Annonce

Trods alt aktiviteter

Selv om der har været mange aflysninger, så har klubben dog også gennemført en del aktiviteter. En madpakketur i det sønderjyske er det blevet til, kæntringsøvelser og hyggeture med naboklubben ARV, ture til Barsø og et par langture Det er gået rigtig godt indtil videre – og det skal det gerne blive ved med, lød det fra formanden ved standerstrygningen forleden.

Bent Brink døber turbåden "Aabæk" i forbindelse med standerstrygningen forleden i Aabenraa Ro- og Kajakklub. foto: Jan Sternkopf

Hér var der lejlighed til at gennemføre de båd-dåb, som ellers var blevet udskudt fra foråret.

Fem nye både er kommet til i 2020 – en brugt inrigger sponsoreret af Roklubbens Venner og købt i Århus, en ligeledes brugt inrigger i glasfiber, som klubben har kunnet købe med et bidrag fra Velux fonden, samt to nye kajakker, som er indkøbt for penge fra kommunen.

Og så har klubben fået en ny single båd, som Gerd Larsen har købt og foræret klubben.

Aktive roere

Fire medlemmer af Aabenraa Ro- og Kajakklub kunne fejre ti års jubilæum. Det var Gudrun Christensen, Lars Kratmann Clausen, Karin Rastrup og Henny Bork Steffensen.

Lone Bang Heinsen havde 25 års jubilæum, mens Christian Eriksen har været med i 50 år, Hans Jørgen Ulderup i 60 å og Preben Jakobsen endda i 70 år.

Flidspræmier blev det til for Marianne Hoffmann, der havde roet flest kilometer hos damerne - nemlig 1429 kilometer i løbet af sæsonen, mens Gerd Larsen fik præmien hos herrerne med 2730 kilometer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce