Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Corona-ramt: Et Hjerte for Alle må tænke i nye baner

Der bliver ingen Julehjerteby i år på grund af corona. Der er dog stadig gratis gløgg og risengrød, som frivillige deler ud i gågaden i weekends. Arkivfoto: Timo Battefeld
Corona-krisen sætter en stopper for de aktiviteter, som vi normalt kender dem under Et Hjerte for Alle og Julehjertebyen. Styregruppen tænker derfor i nye baner for at samle midler til julehjælpen.

Aabenraa: Intet er som det plejer at være i disse corona-tider. Meget må aflyses, andre ting finder vej - omend under nye former.

Det gælder også de aktiviteter, som Et Hjerte for Alle står bag.

Med en Julehjerteby, der er aflyst i år, har styregruppen været nødt til at tænke nyt og anderledes for stadig at kunne samle ind til de fattiges jul og samtidig sprede noget af den gode julestemning i byen.

- Julen i Aabenraa begynder for vores vedkommende - for Et Hjerte for Alle - lørdag, 28. november. Frem til jul vil vi hver lørdag og søndag i tidsrummet fra kl. 12-16 være tilstede i gågaden og vores genbrugsbutik i Ramsherred 2 for at dele ud af gløgg, risengrød og æbleskiver, fortæller koordinator for Julehjertebyen Malene Bruhn.

Det er stadig gratis, påpeger hun. Så på den måde har tanken bag Et Hjerte for Alle ikke forandret sig.

- Men i år kan vi ikke bare køre på rutinen. Vi er nødt til at gøre tingene på en anden måde, siger koordinatoren.

Annonce

Reklamefremstød

Hun erkender dog samtidig, at det også frigiver noget tid, når nu Julehjertebyen ikke stilles op på Storetorv. I tidligere år har der ikke været tid til så meget andet - men det er der i år grundet omstændighederne.

- Vi laver derfor en lille gimmick - Pia Schmidt, leder af genbrugsbutikken i Ramsherred, og jeg iklæder os vores fine kjoler, og så tager vi rundt til andre byer for at dele små postkort ud om Julehjertebyen og Et Hjerte for Alle. Det er et lille reklamefremstød for den helt særlige jul i Aabenraa, så folk rundt omkring i landet har mulighed for at lære konceptet at kende, forklarer Malene Bruhn.

Annonce

Lille Julehjerteby

Lidt Julehjerteby bliver der dog - trods alt, påpeger hun.

- Det foregår ved den gamle banegård, hvor Aabenraa Veteranbane har lånt modellen af remisen til skinnecyklerne. Vi opstiller Hjertehuset for at bage æbleskiver. Man kan dog ikke komme ind i Hjertehuset, men vi serverer æbleskiverne ud ad vinduet. Og igen - ingenting koster noget. Nu giver vi bare.


Men i år kan vi ikke bare køre på rutinen. Vi er nødt til at gøre tingene på en anden måde.

Malene Bruhn, koordinator for Julehjertebyen


Derfor må man dog stadig gerne støtte Et Hjerte for Alle, tilføjer hun. For der er behov for midler, bl. a. til drift og vedligeholdelse af de historiske kopihuse samt til forskellige remedier og materialer.

- Så man må gerne støtte os - enten ved at købe en Julehjerte-aktie, ved at handle i vores butik Genbrug for Alle, eller ved at donere et beløb. Det er man altid velkommen til, lyder det fra Malene Bruhn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce