Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Coronakrise tvinger Per til at gå nye veje: - Lige nu gør vi alt for at overleve

Per Hansen fra Kop og Kande er én af de butikker, som er med i den nye lokale webshop aabenraashop.dk. Coronakrisen har tvunget ham at gå nye veje, og nu sælger han varer på både Facebook og i den lokale webshop. Her er han i gang med at aflevere varer i pakkecentralen, hvorfra KIS kører varerne ud til kunderne. Foto: H.C. Gabelgaard
Per Hansen fra Kop og Kande er med i den nye lokale webshop. Coronakrisen har tvunget ham til at prøve nye ting af, og han synes, webshoppen er et godt tiltag, da kunderne her ved, at de handler lokalt.
Annonce

Aabenraa: Noget virker, og noget virker ikke.

Siden coronakrisen begyndte i Danmark i midten af marts, har butikkerne haft det svært, fordi kunderne blev væk fra de fysiske butikker.

Det har presset de lokale butikker, som har været tvunget til at finde nye veje at tjene penge på. Én af dem er Per Hansen, som ejer Kop og Kande på gågaden. Han laver nu både opslag med gode tilbud på Facebook og er med i den nye lokale webshop aabenraashop.dk.

- Lige nu gør man alt, for der er et overlevelsesgen, der slår til, når man står i sådan en situation. Man hanker op i sig selv og går nye veje, fortæller han.

For ham er det en helt ny verden at lave hurtige ja-tak tilbud på Facebook og sælge varer på den lokale webshop med levering i lokalområdet, men han får solgt varer fra lageret og får dermed penge på kontoen til at betale sine regninger.

- Lige nu sælger vi f.eks. nisser, som ellers bare lå på lageret, og det er det, man skal gøre i disse tider. Vi sælger mange varer ved ja tak-tilbud på Facebook, og det er noget, der virker, fortæller han.

Annonce

Her handler borgere lokalt

Der er også salg i den lokale webshop, hvor Per Hansen i løbet af de første uger har solgt for 4000 kroner. Her kan han godt se et potentiale, hvis flere butikker kommer med.

- Man kan jo sige, at i princippet er det nok med Kop og Kandes egen webshop og Facebook, men det er det samme som at sige, at man kun vil lukke døren op for dem, der plejer at handle hos én - at der ikke er plads til nye kunder. Den lokale webshop er et forsøg, men jeg tror, at det på sigt kan blive godt, fordi her ved borgerne, at de handler lokalt. Det er en stor hjælp, at varerne også bliver leveret for os, for det gjorde min søn for mig, indtil webshoppen kom op og køre, fortæller han.

Derfor kan han også godt se et potentiale i, at webshoppen fortsætter efter krisen, men det kommer an på prisen.

- Det afhænger af, hvordan det bliver skruet sammen, for jeg gider ikke, hvis det bliver en ekstra udgift. Så bliver det for meget for butikkerne. Men man kunne jo ligge det ind som en del af pakken, når man er medlem af Shop i City Aabenraa og så hæve kontingentet. Hvis flere butikker kommer med på webshoppen, vil den også få større effekt, og så er man måske også villig til at betale den ekstra udgift, pointerer han.

Annonce

En ny verden

Der er nemlig også ekstra arbejde i at få fundet de rigtige varer, finde en pris, tage billeder og lægge dem klar i webshoppen, og det kan godt blive et stresspunkt for butikkerne, at de også skal bruge tid på det.

- Jeg er så heldig, at jeg har en medarbejder, som er ret ferm til det digitale, så det er nemt for mig. Men ellers ville jeg ikke have tid til det. Ham kigger jeg over skulderen nu, så jeg kan lære det for jeg kan se, at det virker. Det kræver ekstra tid, men man kunne jo ansætte en ung medarbejder, som kan det der, og dermed får hjælp til den nye verden, som det digitale er for mange af os, siger Per Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce