Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Coronatid blev brugt kreativt på Krusmølle: Nu er glamping klar til gæster

Glamping er den nye hotte måde at sove i og opleve naturen på, og nu er Krusmølle efter flere års planlægning klar med deres glamping. Nina Loff er lige nu i gang med at indrette den sjette ud af otte vogne - nemlig bussen bagved hende.
I flere år har idéen om glamping på Krusmølles store areal været et ønske hos ejerne Nina og Henrik Loff. Tiden har bare ikke været der til at føre idéen ud i livet. Men det ændrede corona og nedlukningen af Krusmølle på, og nu er fem ud af otte vogne klar til gæster.
Annonce

Krusmølle: Det var på en motorcykeltur i den amerikanske natur uden for New York for fire år siden, at ægteparret Nina og Henrik Loff for første gang hørte om glamping.

De blev meget betagede af idéen om at bo i naturskønne omgivelser på en mere luksusagtig måde end i telt eller shelters, men de kom ikke selv til det på den tur.

- Der var kun én eller to muligheder hvert sted, hvilket gjorde det svært at få plads, fordi det var meget populært, fortæller Henrik Loff.

Idéen tog de med hjem til Krusmølle, hvor der er masser af natur og muligheder for glamping, men de kom ikke længere end til nabohøring og en ny lokalplan for området.

- Tiden var der aldrig, fordi vi havde så travlt med alle de andre ting, vi laver. Men tid fik jo masser af under corona-nedlukningen, og så gik vi gang, siger Henrik Loff.

Annonce

Uegeneret oplevelse

Og tiden er blevet brugt effektivt, for nu står de første fem af otte vogne klar til udlejning fra den 1. juli, og bookinger strømmer allerede ind.

- Vores største aktiv er naturen, og det er det, vi gerne vil formidle med vores glamping. At her kan du være ude i naturen og opleve den, og hele idéen er, at du er ugeneret. Vognene er spredt ud over et stort areal, så man ikke sidder tæt op og ned af hinanden, forklarer Nina Loff.


Det er sjovt at arbejde i de rammer, som vognen kommer med, og få det til at blive til noget

Nina Loff


Vognene, man bor og sover i, er et kapitel for sig. De er nemlig hver især helt unikke.

- Hvor vi andre bruger tid på sociale medier, så bruger papa tid på auktioner, fortæller Cathrine Loff om sin fars specielle interesse.

Annonce

Bo som en cirkusprinsesse

Henrik Loff har blandt andet fundet en tidligere cirkusprinsessevogn og sammen med en håndværker har han brugt mellem to og tre uger på at bygge hver vogn om til en luksuriøs glampingoplevelse i naturen. Lige nu er de i gang med at bygge en tidligere militærvogn om til glamping, og snart går turen til Sydtyskland for at hente den næste specielle vogn.

At genbruge ting og give dem nyt liv er det, som Nina og Henrik Loff synes er sjovt. Til de små toiletbygninger, som står ved hver glampingvogn, er der blevet brugt noget specielt træ. Det er nemlig de gamle stalde fra Dyrskuepladsen, som Krusmølle købte, da de blev fjernet.

- De er meget forskellige, og det er det, der er sjovt. I den gamle militærvogn lader vi f.eks. holderne til geværerne blive hængende, fordi de giver vognen noget unikt. Det er sjovt at arbejde i de rammer, som vognen kommer med, og få det til at blive til noget, fortæller Nina Loff, som har stået for indretningen af vognene.

I fællesbygningen er der bad, toilet og køkken,

Der er ikke meget nyt i vognene med undtagelse af sengene og el-kedlen. Indretningen er i samme stil, som er blevet Krusmølles dna. Nemlig at genbruge tingene.

Annonce

Genbruger træ fra Dyrskuepladsen

- Vi bruger alt det, vi har. Både Henrik og jeg synes, det er sjovt at bruge ting, så de får nyt liv, siger Nina Loff.

Alle vognene er forskellige, og her er den ene af dem, der står i skovbrynet. Vognene står på et stort areal, og nogle har udsigt til skoven, mens andre har havudsigt eller ligger ved én af de to søer.

Derfor vil man som gæst i glampingvognene måske også genkende det træ, som de små toilethuse er bygget af.

Det er nemlig træet fra de gamle stalde på Dyrskuepladsen, som Krusmølle købte, da staldene blev revet ned.

Hvad er glamping?

  • Ordet glamping er  en sammentrækning af ordene ”glamour” og ”camping”, og det dækker over en form for camping, hvor man kan få frisk luft og smukke naturoplevelser uden at skulle lægge luksusvanerne på hylden.
  • Glamping er blevet vældig trendy, og på hjemmesiden www.glamping.com kan man blive klogere på fænomenet.
  • Også på det sociale medie Instagram vælter det frem med billeder under hashtagget #glamping.
  • Krusmølle har valgt, at deres glamping skal være ombyggede vogne, og dem finder Henrik Loff på auktioner.
  • De første blev købt for to år siden, og nu er der fem forskellige vogne klar til udlejning. En bus er ved at blive gjort klar, og det seneste køb er en tidligere militærvogn, som er ved at blive bygget om.
  • Der er en fællesvogn på området med bad, toilet og køkken.
  • Alle vognene er mobile, så når sæsonen er slut, bliver alt pakket ned og kørt på lager, så naturen også kan få noget fred og ro. Næste sæson begynder familien forfra med at finde placeringer til vognene på deres grund.
  • Læs mere på www.krusmølle-glamping.dk
Nina Loff slår dørene til Krusmølles glampingvogne op fra den 1. juli.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce